Sos alb "Bechamel"

Nota 0 ( voturi)
*****

Este un sos simplu si gustos, se foloseste in mare parte la retetele de lasagna si paste.

Ingrediente

Unt
3 linguri
Lapte de vaca
0.5 l
Faina alba calitate superioara
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Nucsoara
0.25 lingurite
Adica un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie se topesc 3 linguri de unt

Sos alb "Bechamel" - Pas 1
2

Apoi se adauga 3 linguri de faina si se lasa 5 min sa se caleasca.

Sos alb "Bechamel" - Pas 2
3

Apoi se toarna cate putin lapte si se amesteca continuu.

Atentie! Nu turnati tot laptele o data, sa nu se formeze cocoloase.

Sos alb "Bechamel" - Pas 3
4

Dupa ce se toarna tot laptele si compozitia devine omogena, se lasa sa fiarba 5 min la foc mic.

Se pune sarea si nucsoara, se amesteca si se stinge focul.

Observatie: Daca totusi s-au format cocoloase, folositi un mixer pentru a le dizolva.

Sos alb "Bechamel" - Pas 4
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
Lavi (01 September 2010, 16:04)

eu la sosul bechamel nu calesc faina - pun laptele la foc, adaug untul si in putin lapte rece dizolv faina - si torn peste laptele cald, mai las putin la foc mic si gata - asa evit si cocoloasele!

MariaP (08 September 2010, 11:25)

Lavi, si eu procedez la fel!

aliscami79
aliscami79 (11 February 2011, 15:31)

da acest sos, in limba italiana: besciamella, face companie buna pastelor fainoase si carnii cu conditia sa fie cal sau, mai bine, fierbinte. Se serveste intotdeauna cat mai fierbinte. Rece isi pierde farmecul. 

marcelatofan
marcelatofan (22 August 2011, 08:27)

imi plac recetele tale Lena ...

Cori
Cori (02 February 2012, 23:32)

Nici eu nu calesc faina si la sfarsit incorporez si cateva linguri de smantana. Direct lasagna vad in fata ochilor cand vorbesc de sos bechamel

Andreea Puiu
Andreea Puiu (30 April 2012, 14:45)

exact Cori...la fel adaog si eu cateva linguri de smantana...!

 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena