Prajitura "Sandwich" cu cacao si branza de vaci

        O prajitura foarte buna, desi poate pare ca este mai complicat de preparat, va asigur ca nu este -rezultatul este absolut delicios si merita toate eforturile.

Ingrediente

Unt
130 g
Oua
4 buc
Zahar
1 pah
Branza de vaci
500 g
Praf de copt
1 lingurite
Esenta de vanilie
2 buc
2 fiole
Cacao pudra
1 linguri
1 lingura rasa
Amidon alimentar
1 lingurite
Stafide
0.5 pah
puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamaie,etc
Faina alba calitate superioara
1.5 pah
este o cantitate aproximativa

Pasi de urmat

1

Mai intai vom face aluatul:

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.

2

Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin.

3

Peste unt se adauga 1/3 de pahar de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie - se amesteca bine toate.

4

Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

5

In compozitia asta se bate 1 ou, se amesteca.

6

Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.

7

Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava.

8

Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25, cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale, si va fi mai usor asa.

9

Acum vom prepara amestecul de branza:

Se topesc 30g de unt.

10

Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider.

11

Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita.

12

La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine.

13

Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.

14

Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine.

15

Apoi adaugati galbenusurile, amestecati.

16

Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon.

Amestecati bine.

17

Albusurile se bat spuma tare.

18

Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura.

19

Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine.

20

Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de branza din tava. Folositi razatoarea cea medie.

21

Lasati tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateti apoi si lasati sa se racoreasca.

22

Dupa ce s-o racorit, o portionati si savurati :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

84dori (30 May 2009, 21:26)

acum e prajitura la cuptor...arata suuper

Mihaela
Mihaela (01 June 2009, 12:44)

... mmmmmm.... ce bine arata... (dar brinza, de care este?   sarata? sau dulce?  )

lena
lena (01 June 2009, 13:10)

Este branza de vaci simpla, fara sare sau zahar.

mateea (22 December 2009, 16:15)

ce inseamna zahar un pach, adica un kg???

lena
lena (22 December 2009, 16:18)

1 pah inseamna 1 pahar - 250-300g

maslinutza (02 March 2010, 21:39)

arata foarte bine..cat tre sa stea aluatul care se rade deasupra la congelator?

lena
lena (02 March 2010, 21:52)

Atat cat se pregateste umplutura si cand ajungeti la pasul cu razuirea deasupra il scoateti din congelator si folositi. Ar fi 15-20 de min, maxim.

Nata (22 April 2010, 07:47)

imi face cu ochiul aceasta prajitura

numaidecit o sa incerc s-o pregatesc ..... dar pare f apetisanta....

un desert  minunat

larissa
larissa (17 September 2010, 19:21)

mmmm tare bine arata prajitura asta maine o incerc sper sa-mi reuseasca

larissa
larissa (18 September 2010, 16:16)

super mia reusit prajitura asta foarte buna si gustoasa aveti nota pt reteta aceasta dna  Lena  multumesc si mai astept retetele noi

amalia80 (21 September 2010, 16:08)

Sa fiu sincera eu prepar o reteta asemanatoare cu blat de biscuiti cu cacao. Nu ma complic sa separ galbenusurile de albusuri. Incep cu unt si zahar, apoi branzica, ouale si la final mixez bine toate ingredientele. Pentru a fi stafide pe toata suprafata prajiturii le asez cu mana dupa ce au stat vreo 10 minute in lapte cu rom. Cand am timp o sa incerc si blatul tau, care cu siguranta este delicios.

Lavi
Lavi (28 September 2010, 10:50)

Lena, care este razatoarea medie?

eu am 2 si fiecare are asa: razatoare mica, mare si una pentru biscuiti

lena
lena (29 September 2010, 07:53)

Cred ca ar fi cea mare, cea prin care dai morcovii si alte legume pt o mancare.

claudia1976 (02 November 2010, 05:47)

Combinaţia mea preferată... Brânză dulce şi cacao... Ador gustul... Cu prima ocazie am să încerc reţeta asta.

semiramida
semiramida (11 January 2011, 17:01)

Am facut-o ieri, a fost delicioasa.

TatianaD
TatianaD (20 January 2011, 00:25)

Buna ziua. Este una din retetele la care visez si neapart o voi incerca. Totusi nu imi este clar daca se foloseste 1 lingura de amidon, sau 1 lingurita. La ingrediente apare 1 lingurita, iar la pct. nr. 16 - o lingura.

In cazul in care nu am o tava atat de mica, pot face cantitatea dubla intr-de marimea cuptorului (40x40), sau nu e recomandabil?! Mersi anticipat de ajutor!

lena
lena (20 January 2011, 09:00)

Adauga 1 lingurita Tatiana, am gresit eu in text - si sigur ca poti face cantitate dubla, depinde ce tava ai.

clau (23 January 2011, 12:40)

Trebuie neaparat adaugat amidonul?

flori17 (01 February 2011, 12:39)

Am urmat toti pasii indicati si rezultatul a fost deosebit: o prajitura fina, aspectuoasa si savuroasa. Pentru ca nu am avut amidon simplu, am folosit un plic de dr. oetker, sarlota de vanilie, asa cum mai fac uneori pentru umplutura de branza de vaci dulce, cu stafide. Praful din plic l-am adaugat direct in branza, este de fapt un amidon cu ceva arome si un pic de zahar. O singura reclamatie am: prajitura a rezistat doar cateva ore! Multumesc Lena!

TatianaD
TatianaD (18 February 2011, 18:08)

In sfarsit am reusit sa fac prajitura. E un deliciu. Dar pe viitor si ca sfat pentru cine ar vrea sa o faca - aluatul de asupra va recomand sa-l radeti la razatoarea mica. La mine au fost prea mari bucatelele de aluat (din cauza razatorii) si au ramas multe spatii goale deasupra. Multumesc foarte frumos, Lena!!!

Rely
Rely (05 March 2011, 17:24)

Eu am facut aceasta prajitura si pot sa va spun ca este preferata mea,este foarte buna!V-o recomand cu incredere!

inuzza (21 March 2011, 18:11)

 Am facut prajitura aceasta cind eram insarcinata, un mod in care puteam sa maninc brinza . Am ramas incintata, si sotul la fel a mincat cu pofta . Receta e nemaipomenita.Am facut prajitura cu brinza facuta dupa receta ta si a fost un succes!!!!!! Merci de nenumarate ori!!

lena
lena (21 March 2011, 18:13)

Multumesc mult Inuzza! Ma bucur mult ca va place site-ul si retetele, sa le mancati cu placere si multa sanatate

nicoleta-maria
nicoleta-maria (09 May 2011, 12:46)

 ceau lena azi vreau sa fac iarasi prajitura,dar ca nu am amidon,cu ce as putea inlocui amidonul,ms mult,si ma bucur enor ca te-ai reintors,pa

lena
lena (09 May 2011, 12:53)

Pune 1 lingura de faina sau gris. Te pup.

Issa
Issa (20 June 2012, 00:25)

 Aceasta receta am gasit in alta parte dar sa stii Lena ca e la fel ca si a ta, e super si de cate ori o prepar imi iese foarte bine. Mersi mult pentru recetele tale.

andreeaiasi (06 October 2012, 21:24)

E printre primele prajituri pe care le-am incercat de pe site si pot sa spun ca cineva a mancat-o in timpul noptii...:) am facut-o pt nepotelul meu. Nu ne-am putut abtine si am mancat din ea cat era calda...asa ne era de pofta la amandoi si am lasat- o pe masa...In timpul noptii, unchiul meu a mancat-o toata, dimineata nu mai era nimic...:)

timotei
timotei (27 November 2012, 04:34)

ii tare buna si a doua zi tot asai de moale ca si prima zi

timotei
timotei (27 November 2012, 04:35)

Corina79 (03 December 2012, 21:03)

E o prajitura buna si  interesanta. Branza e foarte pufoasa.

Baietelul meu se uita cu interes la ea :) dar nu are voie inca.

lena
lena (03 December 2012, 21:10)

E un dulce Corina, sa va fie sanatos!

MrAdriano (16 December 2012, 22:12)

Atentie! Am facut si eu reteta si e OK - am ajustat cantitatiile pentru o tava de 30x30, dar va recomand sa nu puneti NIMIC in branza dulce (unt topit, galbenusurile de ou, albusurile, amidon) afara de stafide deoarece veti strica toata savoarea prajiturii. Nu se mai foloseste demult amestecul acesta pentru crema de branza, se merge pe natural. In rest, Lena 10x pentru tot ceea ce faci, de la tine am invatat sa gatesc! Te pup.

Ionela Mara (18 April 2014, 17:30)

 Mie sincer nu mi a iesit..tot amidonul mi a iesit din prajitura si sa stricat tot

Katrin
Katrin (18 November 2014, 18:31)

Delicioasa! Sotul meu s-a indragostit ... si de prajitura, si de mine :)

Multumesc Lena!