Chec cu gris (Mannik)

Chec cu gris (Mannik)

Acest chec cu gris l-am testat impreuna cu voi la Atelierul de gatit si a fost foarte apreciat de toata lumea. Este o coptura traditionala ruseasca, care se gateste la orice ocazie ca un chec, prajitura(daca ii puneti ceva umplutura si topping) sau ca pandispan pentru tort. Are textura foarte poroasa si este moale si fraged, sigur o sa placa chiar si la cei mai mofturosi - in plus se gateste foarte simplu, fara tehnici deosebite si super ingrediente.

P.S. Umplutura poate fi diferita - nuci, ciocolata, stafide, fructe uscate, etc - deasupra merge uns cu gem, ciocolata topita(asa am facut la Atelier) sau simplu cu zahar pudra.

Ingrediente

Gris
1 pahar
la toate ingredientele am folosit pahar de 300ml
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
Zahar
1 pahar
Unt
100 g
Oua
2 buc
Sare
0.25 lingurite
Faina alba calitate superioara
1 pahar
Praf de copt
10 g
1 plic
Esenta de vanilie
1 buc
Ciocolata
100 g
pt umplutura, daca vreti sa puneti si deasupra mai trebuie inca 200g(eventual de ciocolata alba)

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti grisul, adaugati kefirul si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Lasati aceasta compozitie cam 2 ore sa se inmoaie bine grisul.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp observati ca se va ingrosa bine compozitia.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 2
Pas 3

Untul se topeste si se amesteca cu zaharul.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 3
Pas 4

Adaugati aceasta compozitia la cea de gris cu kefir si amestecati bine.

Apoi adaugati ouale si sarea, la fel amestecati.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 4
Pas 5

Si ultima este faina amestecata cu praful de copt, vanilia si ciocolata taiata bucatele mici.

Amestecati bine cu telul.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 5
Pas 6

Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt(aici am tava de silicon, deci nu o astern si nu o ung cu nimic) si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 30 de minute.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 6
Pas 7

Aveti grija sa nu o tineti prea mult la cuptor, 30 de minute sunt foarte suficiente - checul se rumeneste si creste frumos.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 7
Pas 8

Lasati in tava vreo 15 minute apoi o scoateti atent si puneti deasupra zahar pudra sau ciocolata alba topita.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 8
Pas 9

Serviti cu mare placere si savurati :)

Pofta Buna!

Chec cu gris (Mannik) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

BazarBazar642
Bazar Bazar (BazarBazar642) 12 Feb 2023, 22:14

Draga Lena, pot înlocui ciocolata cu cacao? Ms!

lena
Elena (lena) Bazar Bazar (BazarBazar642) 13 Feb 2023, 15:05

Puteti adauga 1 lingura pt culoare, dar nu la fel de multa ca ciocolata. Doar okiteti ciocolata daca nu aveti.

dianka
Diana Ranga (dianka) 15 Feb 2017, 00:08

Iata si intreg decorul ^_^ 

Poza mea pentru reteta:
dianka
Diana Ranga (dianka) 15 Feb 2017, 00:07

A iesit o prajitura foarte pufoasa si delicioasa. Eu am adaugat ciocolat asi migdale iar pentru ornat am folosit crema de ciocolata, cocos si ciocolata rasa...mneam,mneam 

Poza mea pentru reteta:
denilu
denilu 09 Mar 2016, 11:44

Am facut dumunica a doua oara acest chec si a iesit foarte bun. Am avut musafiri care l-au apreciat foarte mult. Este deosebit de gustos, cu o aroma deosebita, cred ca si datorita grisului. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
VikaSanda
VikaSanda 07 Mar 2016, 13:48

mmm..super gustos! multumim lena pt recete! le incerc cu mare placere!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 14 Feb 2015, 09:07

Iata l-am facut aseara si astazi l-am uns cu Finetti de casa( crema de pe sait),sta la frigider acum. Abia astept seara sa il gust.L-am facut cu caise uscate. Deseara va scriu cum a fost.

P.S. Si o poza,simplu,dar gustos( ca am gustat cind l-am taiat am incercat cit de cit sa improvizez o inima).Si va felicit cu ziua indragostitilor si va doresc o dragoste adevarata.:-) 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 Dec 2013, 11:50

Buna. Am facut si acest chec. F. bun si satios !!! Am mancat doua bucati si gata amiaza. Am pus cateva buc.de ciocolata si stafide brune. Aromat,pufos tot ce vrei. Merita facut.Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tirina
Tirina 08 Nov 2013, 18:12

A iesit foarte bunnnn!Am pus ciocolata neagra inauntru si l-am invelit in ciocolata alba( bombonele de decor).Am pozat ce-am mai apucat ...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 23 Oct 2012, 15:06

iar aici o sectiune pe care imediat am papat-o

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 23 Oct 2012, 15:05

Salut

Iata am scos-o din cuptor, arata fabulos, si e gustoasa. am pus lapte simplu si mi se pare putin cam pronuntata aroma de lapte, sau poate e din cauza ca inca e calduta... caci nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca.....

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile