Supa de rosii raw

     Inca o reteta care a avut succes la Atelier si am zis ca pana mai sunt legume bune in piata sa incercati aceasta supa de rosii deosebita. Gustul minunat al supei a fost o surpriza pentru mine, daca nu o gustam sigur nu ma aventuram sa v-o arat si voua - foarte fina,  aromata, cremoasa si gustoasa, recomand sa incercati neaparat. Are ceva asemanator cu Gazpacho, dar parca mai fina.

Crutoanele le-am imporovizat din dovlecei si a fost exact ce trebuia, a dat o nota de krantz in supa si un plus de vitamine(impreuna cu vlastarii si germenii de casa, urmeaza si astea sa vi le arat cum se fac, in poze si pasi).

Reteta este preluata de pe site-ul Ligiei Pop, chiar o mare inspiratie si descoperire pentru mine in domeniul raw.

Ingrediente

Rosii
500 g
coapte bine si naturale, nu cele turcesti
Ardei gras rosu
1 buc
Dovlecel
1 buc
Usturoi (catei)
2 buc
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
sau de floarea soarelui
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura mica - in plus puteti adauga si busuioc
Sare
1 linguri
dupa gust, in plus usturoi pudra si oregano
Rosii uscate in ulei de masline
3 buc
sau rosii uscate la soare, inmuiate in apa - dar este optional, puteti si sa nu puneti

Pasi de urmat

1

Pregatiti  si spalati legumele.

2

Intr-un blender se pun rosiile curatate de cotoare, la fel si ardeii, jumatate de dovlecel taiat cubulete mari, usturoiul, sare, ulei si busuioc(optional).

Aveti grija sa pastrati intregi jumatatea de dovlecel ramasa si 1 rosie pentru mai incolo.

3

Se adauga 1 pahar de apa si blendati bine compozitia, sa fie cat mai cremoasa.

4

Apoi turnati supa intr-un bol mai mare, potriviti de sare, si daca o vreti mai groasa sau subtire, puteti sa mai adaugati putina apa plata.

5

Adaugati o rosie taiata cubulete si verdeata maruntita bine, amestecati.

6

Si facem "crutoanele" - jumatatea de dovlecel ramasa se taie cubulete mici, se amesteca cu putin ulei de masline, usturoi pudra, oregano si sare.

7

Si gata, o serviti in boluri, presarata cu "crutoane" si eventual ceva germeni sau vlastari, daca aveti si va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 l (3-4 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: Ligia Pop

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

anabalmus (24 October 2012, 10:44)

Felicitari! Si mie imi plac retetele Ligiei, chiar am incercat cate ceva.

floricov
floricov (24 October 2012, 11:20)

Aceasta supa este minunată, am gustat-o la atelier. 

 

tiki
tiki (10 September 2013, 07:52)

O intrebare. Rosia uscata, cand se pune, ca nu am gasit-o la preparare.?

lena
lena (10 September 2013, 09:55)

Se pune impreuna cu celelalte rosii, la inceput.

tiki
tiki (11 September 2013, 15:51)

Buna Lena, buna supa. Dar......parca mi s-a facut frig. Aceasta supa trebuie mancata cand e canicula ca sa te racoreasca. Parca supa de pui a la grec de duminica mi-a placut mai mult. hahaha. E altceva. da, acele crutoane din dovlecel, au ridicat-o mult. Multumesc.

ligiadragut
ligiadragut (12 April 2014, 14:30)

 in spania si o supa Gazpacho  dar nu are dovlecel pune casraveti ,ceapa,usturoi ,ardei.rosii ulei de masline si apa super buna vara se bea in loc de apa .felicitari pt retete