Varza calita cu carne si cartofi

Varza calita cu carne si cartofi

Asta-i reteta de varza calita pe care o fac de cativa ani, dupa multe incercari si variatii am ramas tot la aceasta si mi se pare perfecta.

Varza nu se face terci, se tine intreaga, dar in acelasi timp este moale si se topeste in gura. Optional puteti adauga cartofi, va asigur ca este o combinatie extraordinar de reusita - prima data am gustat-o in Ucraina la matusa mea si de atunci periodic fac.

Reteta a trecut testul la multi mofturosi, chiar si copii mofturosi :) Cartofii le fac sa incerce mancarea, dupa aia se apuca de varza, carne, si hopa... au mancat tot :)

Ingrediente

Carne de vitel
700 g
sau carne de pui, porc - orice preferati
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Varza alba
1 kg
Cartofi
500 g
optional
Pasta de tomate
2 linguri
Sare,piper
1 lingura
dupa gust si boia de ardei dulce/iute

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-o tigaie mai adanca se incalzeste bine uleiul, adaugati carnea taiata cuburi mari.

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 1
Pas 2

Lasati sa se rumeneasca amestecand periodic.

Apoi adaugati ceapa si morcovii taiati rondele/cuburi.

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 2
Pas 3

Caliti 5 minute apoi adaugati pasta de rosii, amestecati si mai lasati 2-3 minute.

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 3
Pas 4

Varza se taie bucatele medii(nu-mi place s-o tai foarte marunt) si se adauga la compozitia din tigaie.

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 4
Pas 5

Amestecati periodic si lasati sa se calesca toate impreuna nu mai mult de 5 minute.

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 5
Pas 6

Treceti compozitia de varza si carne intr-o tava de cuptor mai adanca, adaugati cartofii taiati cuburi, sarea, piperul, eventual niste boia de ardei, amestecati.

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 6
Pas 7

Acoperiti tava cu capac sau folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru aproximativ o ora.

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 7
Pas 8

Cam dupa jumate de ora scoateti tava din cuptor si cu spatula amestecati atent compozitia.

Daca aveti niste carne mai tare, o puteti lasa la cuptor si mai mult de o ora.

Gustati cartofii, carnea si daca sunt gata, scoateti folia si puteti lasa tava inca 10 minute la cuptor.

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 8
Pas 9

Este perfecta servita si ca atare sau cu o garnitura de legume/salata.

Pofta Buna!

Varza calita cu carne si cartofi - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

lena
Elena (lena) 12 May 2016, 09:14

Ekaterinka, mi-a face si mie mare placere :)

Stam in Bucuresti, ateliere nu am facut de mult timp dupa ce am nascut-o pe Maria. Acum suntem in discutii si incercam sa gasim o formula de ateliere comoda pt toti. Voi anunta pe site si newsletter imediat cum stabilim ceva concret.

Ekaterinka
Ekaterinka 07 May 2016, 19:49

citind comentariile am inteles ca stai in Bucuresti si ca mai testetzi retete la atelier,vroiam sa intreb daca se poate participa la vreo intalnire de genu ca mi ar face mare placere sa cunosc un om dupa a carui retete gatesc de mai bine de doi ani.

Ekaterinka
Ekaterinka 07 May 2016, 19:45

foarte bun!!

am gatit cred ca jumate din retele de pe site,toate au iesit extraordinare,am ramas sceptica la prajiturile de post mie nu mi ies de nicio culoare.in rest un mare multumesc pentru fiecare reteta care mi a incantat papilele gustative 

Nota mea pentru reteta:
Alivi
Alivi 09 May 2015, 16:40

Cu cea mai mare placere gatesc varza cu cartofi dupa reteta dumneavoastra. Dupa ce am descoperit-o nu ma pot satura de cit de gustos iese. Si familiei mele ii place mult, mai ales baietelului meu de 2 anisori care nu maninca orice... Salutari si multumiri de la Chisinau de la familia Ursachi...

Nota mea pentru reteta:
alinutza1
alinutza1 18 Sep 2014, 17:42

chear va mltumesc mult ,am testat aceasta reteta si a esit super de gustoasa si a ramas totul intreg si frumos

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 20 Nov 2013, 16:51

Mdaaaa, Lena, m-ai dat gata cu varza asta la cuptor... Eu cand o faceam, mereu trebuia sa-mi iasa terci, ori cartofii se sfaramau tare, ori varza se usca prea tare..., dar acum cand am facut-o la cuptor, legumele (morcovul, cartofii, varza, ardei gras) s-au pastrat  mai intregi. N-o sa mai folosesc metoda mea. Multumesc foarte mult pentru ajutorul care mi-l oferi prin acest site! Sanatate tie si familiei tale!

nicolsimple
nicolsimple 01 Nov 2013, 13:11

daca nu am foaie de aluminiu, pot inlocui cu altceva ? sau eventual sa las compozitia neacoperita 

lena
Elena (lena) nicolsimple 01 Nov 2013, 13:13

Cu un capac, sau in cel mai rau caz cu niste hartie de copt.

Neacoperita poti, dar s-ar putea usca si coace mai greu, aici secretul este ca se face varza in aburiii de sub folie/capac.

DIA23
DIA23 18 Oct 2013, 09:44

apa nu trebuie sa vin alb sec?

lena
Elena (lena) DIA23 18 Oct 2013, 10:15

Nup, varza lasa destula zeama.

mariana72
MARIANA (mariana72) 10 Nov 2012, 22:44

Draga lena ,dupa cum ti-am zis eu incerc sa prepar si sa ma laud cu minunatele tale retete.Asa ca am facut si aceasta reteta.Demult nu am mai mancat varza asa de buna,mai ales ca mie nu imi prea place varza,dar asta mi-a iesit SUPER!!!!!!!

Iti multumesc pt minunatele tale retete si care imi ies .PUPICI

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 31 Oct 2012, 17:07

La noi se numeste ,,kapustneak" 

Arata toate comentariile