Prajitura cu capsuni

      Am vazut aceasta reteta pe site-ul bucatarasilor, tocmai atunci cand mi se facuse pofta de o prajitura cu capsuni - dar nu prea aveam chef sa ma complic cu multe ingrediente si nici timp nu aveam. Prajitura este foarte buna, aluatul moale si pufos se topeste in gura si se combina perfect cu capsunile.

Recomand sa faceti cat mai prindeti capsunile aromate si bune :)

Ingrediente

Capsuni
500 g
Oua
6 buc
Zahar pudra
6 linguri
Faina alba calitate superioara
6 linguri
Zeama de lamaie
1 lingurite
Coaja de lamaie
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Se separa albusurile de galbenusuri.

Capsunile se spala si se lasa sa se scurga de apa, se presara cu putin zahar.

2

Se bat bine galbenusurile cu zahar pudra - se adauga cate o lingura treptat si se bate cu mixerul.

3

Se bate pana se face spuma alba si se dizolva tot zaharul.

4

In aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca atent cu o lingura, ca sa nu iasa aerul din aluat.

5

In albusuri se pune zeama de lamaie si coaja de lamaie.

6

Le bateti spuma tare - daca intoarceti bolul, sa nu curga.

7

Incorporati albusurile in galbenusuri, amestecand atent de sus in jos.

8

Intr-o tava de 20x30 se asterne hartie de copt si se toarna aluatul, se distribuie uniform si se niveleaza.

9

Capsunile se pun deasupra aluatului, pe toata suprafata. Nu le adanciti in aluat, aluatul va creste pe langa ele.

10

Se pune tava la cuptor, la temeperatura medie, pana se rumeneste. Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava.

11

Apoi se portioneaza si se presara zahar pudra pe toate bucatile.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: bucataras.ro

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Galia
Galia (02 June 2009, 09:43)

Ahh...asta se topeste in gura!!! Poti sa mananci bucatile una dupa alta si sa nu mai vrei sa tii minte cate ai mancat!

Galia
Galia (02 June 2009, 09:43)

10!!!!

visoris
visoris (02 June 2009, 17:55)

Yam Yam, ce buna a fost, "nado by povtoriti" Cumatra ;)

lena
lena (02 June 2009, 17:59)

alinutza85 (06 June 2009, 15:07)

Am si eu o nedumerire:albusurile impreuna cu coaja si zeama se lamaie btute v.a rezulta o spuma tare,s-au trebuie adaugat si zahar .Merci.

lena
lena (06 June 2009, 16:10)

Da, doar albusuri cu coaja si suc de lamaie - se bate bine pana se face o spuma care nu curge din castron, daca il intorci.

alinutza85 (06 June 2009, 19:12)

Multumesc  mult.

nico (22 October 2009, 01:01)

foarte buna, am folosit blatul pt alta prajitura cu crema,in loc de capsuni am pus nuca mai mare , am taiat blatul la mijloc si am pus crema de lamaie.

foarte buna

aliona.garciu (25 January 2010, 17:53)

Lena, eu am capsune congelate, pot sa le folosesc ca si pe cele proaspete,? ma gandesc ca logic ar fi sa le pun direct asa inghetate in aluat, corect? nu am mai folosit niciodata capsune congelate in prajituri. mersi anticipat pentru ajutor.

lena
lena (25 January 2010, 18:25)

Cred ca mai bine sa le decongelezi si inainte sa le pui in aluat  le dai prin faina. Capsunile congelate lasa mult suc, faina ar absoarbe acest sirop. La fel se face cu visinile.

aliona.garciu (21 February 2010, 13:05)

in sfarsit am avut si eu timp sa fac prajitura. a fost superdelicioasa. merci mult, Lena. apoi atat de mult mi-a placut si asa de repede s-a papat ca am decis a doua zi sa repet , de data asta am pus visine si un pic de cacao, a fost un deliciu de care n-am mai mancat din copilarie!!!   merci mult pentru reteta si sfat

Crista
Crista (19 September 2010, 20:42)

si ..la insisitentele sotului meu ... vazandu-ma pe net la retetele tale ....m-a rugat sa-i fac aceasta prajitura .... si bineinteles ca nu l-am putut refuza  si am facut prajitura ,...doar cu visine din compot, deoarece  capsuni nici macar nu am vazut anu asta! a iesit ca de obicei ..un deliciu!

Ellena
Ellena (30 October 2010, 00:09)

buna lena,am facut si eu aceasta prajitura si crescuse frumos si la sfarsit s-a lasat  nu stiu de ce....

TheRain
TheRain (03 May 2011, 14:12)

 nu se pune praf de copt?

lena
lena (03 May 2011, 16:17)

Nu se pune,se umfla de la oua - ca un pandispan.

nusica (05 June 2011, 22:53)

Cred ca prajitura e minunata,numai ca,niciodata nu am reusit sa fac albusul spuma tare,oricat am frecat albusurile cu telul sau/si mixerul,nu a vrut de nici un chip.

lena
lena (05 June 2011, 22:55)

Nusica, mixerul la maxim si ai grija sa nu scapi niste galbenus in albusuri. Un mic pont - unge cu lamaie bolul in care bati albusurile, la fel paletele mixerului si adaua putin suc de lamaie in albus - se bate brici.

nusica (05 June 2011, 23:11)

Lena asa sper ca va iesi,iti multumesc si te pup

amalia16
amalia16 (03 July 2011, 11:13)

Prajitura se pune in tava de la cuptorul cu 4 ochiuri, ca cea cu capsuni sau intr-una mai mica si mai inalta? Multumesc anticipat.

lena
lena (03 July 2011, 12:26)

Aici am pus-o in tava dreptunghiulara, mai mica decat tava de aragaz si mai inalta putin, dar inaltimea nu conteaza.

sara33 (05 May 2012, 15:09)

 hristos a inviat!buna lena!imi era pofta de o praji buna cu kpsuni,am gasit reteta si am spus sa o fac pt week-end,asa k m am apukt mai devreme(cum bebe doarme,am spus sa profit putin)si acum am pajiturik in kptor!astep sa vad rezultatul!te tin la curent!pupici dulci!week-end placut

sara33 (07 May 2012, 09:32)

 buna lena!dupa cum iti scriam sambata,am facut prajiturik asta buna cu capsuni!se topeste efectiv in gura!kiar si lui bebe i-a plakt(incep incet incet sa ii dau sa guste din toate,are aproape 11luni).dar cel mai inkntat a fost sotul meu(el este foarte dificil,dar simplitatea ii place tare mult),mereu knd avea drum la buktarie se intorcea mestecand,si prajituricile dispareau de p platou!oare cine le papa?ma bucur mult si am sa refac reteta!vreau sa stii k ti-am ascultat sfatul si numai deskid usa cuptorului la coacere(si k sa fiu sigura k nu se lasa praji,am pus si praf de copt).eu am facut o portie jumatate pt k am tava mai mare,si e kiar utila lamaia in albusuri,n am mai utilizat pana acum,dar cred k de acum asa am sa fac la pandispane(crezi k e bine?).pupici dulci!si la mai multe retete!(scuze pt calitatea pozei,am facut-o cu un tel si a iesit p o parte)

Dianna (08 June 2012, 22:19)

O prajitura foarte buna ! Cu siguranta o voi repeta, capsunile au fst geniale, chiar daca a curs putin din sucul lor . Totusi nu am inteles de ce atunci cand punem albusurile in galbenusuri trebuie sa amestecam de sus in jos .. Schimba textura blatului ? 

Gabrielle (08 August 2013, 04:49)

 Am facut si eu aceasta prajitura doar ca am modificat-o putin :D Am adaugat cacao in compozitie iar capsunile le-am inlocuit cu nectarine pudrate cu scortisoara :D un deliciu, in cateva ore nu mai era nici macar o bucatica

LicaStar
LicaStar (27 November 2013, 18:40)

Foarte buna, dar ce nu-mi place la retete de felul asta  e ca se mananca mai repede decat timpul de preparare

lena
lena (27 November 2013, 22:19)

Lica mai rau cand timpul de preparare este mare da mancarea nu se mananca

LicaStar
LicaStar (28 November 2013, 17:43)

Lena, sincer, de cand am gasit situl tau, nu tin minte sa fi aruncat ceva la gunoi din mancare, toate retetele facute de aici au fost pur si simplu cu gust perfect. De aceea nu voi renunta, chiar daca depun un pic mai mult efort la preparat, stiu sigur ca se va manca . De aici ma facu-i si eu o gospodina mai exemplara, tu fiindu-mi invatator. Multumesc foarte mult!

delfysis
delfysis (09 April 2014, 13:20)

Buna Lena, am facut prajiturica. Astept sa se raceasca sa-i fac o poza . Sper sa-i placa la iubi .

delfysis
delfysis (09 April 2014, 14:45)

si gata prajiturica . Am facut una mica din 2 oua si cateva capsuni, dar e buna rau .

ADYNUTA (15 May 2014, 13:08)

Super buna!!!

ADYNUTA (15 May 2014, 13:14)

Foarte buna , eu am pus si fulgi de ciocolata deasupra , este delicioasa!!!!

Moni27 (31 May 2014, 20:44)
  1.  buna, doar ca dupa ce am scos-o din cuptor s-a lasat plus ca pe langa capsuni nu s-a copt bine, eu am pus capsunii intregi, probabil trebuiau taiati in doua.
violeta.nuky (16 June 2014, 16:02)

 Foarte buna prajitura.Este o mica problema atunci cand masura in reteta este cu ""lingura"".Si la mine a crescut in cuptor foarte bine, iar cand am scos-o s-a lasat.Oare de ce?Cu stima,Violeta

S-a mancat pana seara toata, as mai face aceasta praji dar astept un raspuns de ce oare s-a lasat.

 
lena
lena (16 June 2014, 16:24)

Mai puneti data viitoare inca o lngura de faina, o va tine mai bine. Oricum prajiturile cu blat pandispan, se mai lasa - motive pot fi multe - faina putina, ouale batute insuficient, scoasa prea repede din cuptor, etc.

Alina Heering
Alina Heering (10 October 2014, 14:54)

 Buna Lena doresc sa te intreb si eu ceva inainte de a ma apuca sa fac prajitura! trebuie neaparat zeama de lamaie si coaja de lamaie? se poate inlocui si cu altceva? de exemplu coaja de portocala si sucul de la portocala? multumesc anticipat ptr raspuns

lena
lena (10 October 2014, 18:38)

Nu este foarte obligatoriu, dar de dorit.

alinutza1 (03 November 2014, 14:16)

 Lena,nu am cuvinte iti multumesc din suflet mi-a esit foarte bine ,eu am mai adaugat malina si mure,iti multumesc inca o data  te pup ..si am reusit sa fac si o poza