Prajitura cu capsuni

Am vazut aceasta reteta pe site-ul bucatarasilor, tocmai atunci cand mi se facuse pofta de o prajitura cu capsuni - dar nu prea aveam chef sa ma complic cu multe ingrediente si nici timp nu aveam. Prajitura este foarte buna, aluatul moale si pufos se topeste in gura si se combina perfect cu capsunile.

Recomand sa faceti cat mai prindeti capsunile aromate si bune :)

Ingrediente

Capsuni
500 g
Oua
6 buc
Zahar pudra
6 linguri
Faina alba calitate superioara
6 linguri
Zeama de lamaie
1 lingurite
Coaja de lamaie
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Se separa albusurile de galbenusuri.

Capsunile se spala si se lasa sa se scurga de apa, se presara cu putin zahar.

2

Se bat bine galbenusurile cu zahar pudra - se adauga cate o lingura treptat si se bate cu mixerul.

3

Se bate pana se face spuma alba si se dizolva tot zaharul.

4

In aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca atent cu o lingura, ca sa nu iasa aerul din aluat.

5

In albusuri se pune zeama de lamaie si coaja de lamaie.

6

Le bateti spuma tare - daca intoarceti bolul, sa nu curga.

7

Incorporati albusurile in galbenusuri, amestecand atent de sus in jos.

8

Intr-o tava de 20x30 se asterne hartie de copt si se toarna aluatul, se distribuie uniform si se niveleaza.

9

Capsunile se pun deasupra aluatului, pe toata suprafata. Nu le adanciti in aluat, aluatul va creste pe langa ele.

10

Se pune tava la cuptor, la temeperatura medie, pana se rumeneste. Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava.

11

Apoi se portioneaza si se presara zahar pudra pe toate bucatile.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)
Sursa: bucataras.ro

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 41

lena
Elena (lena) 11 nov 2015, 13:42

Multumesc pt incredere Martha, sa aveti pofta buna!

martha69
martha69 11 nov 2015, 12:24

Multumesc si pentru aceasta noua reusita in bucatarie! Sincer eram putin sceptica..nu exista urma de ulei sau unt, dar am zis fie ce o fi, la cate retete am probat de la"lalena" si au iesit perfect sigur va iesi si aceasta..si exact asa a fost. Multumesc mult. Singura schimbare a fost ca am folosit visine congelate (scurse bine de zeama si trecute prin faina).

Poza mea pentru reteta:
VictoriaZugrav
Victoria (VictoriaZugrav) 30 iun 2015, 20:50

arata foarte frumoasa si gustoasa, dar se pun doar 6 linguri de faina? Multumesc

 

 

kamelia
kamelia 26 mai 2015, 17:33

delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alinutza1
alinutza1 03 nov 2014, 14:16

Lena,nu am cuvinte iti multumesc din suflet mi-a esit foarte bine ,eu am mai adaugat malina si mure,iti multumesc inca o data  te pup ..si am reusit sa fac si o poza 

Poza mea pentru reteta:
ADYNUTA
ADYNUTA 15 mai 2014, 13:08

Super buna!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 27 nov 2013, 18:40

Foarte buna, dar ce nu-mi place la retete de felul asta  e ca se mananca mai repede decat timpul de preparare

Poza mea pentru reteta:
Gabrielle
Gabrielle 08 aug 2013, 04:49

Am facut si eu aceasta prajitura doar ca am modificat-o putin :D Am adaugat cacao in compozitie iar capsunile le-am inlocuit cu nectarine pudrate cu scortisoara :D un deliciu, in cateva ore nu mai era nici macar o bucatica

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 08 iun 2012, 22:19

O prajitura foarte buna ! Cu siguranta o voi repeta, capsunile au fst geniale, chiar daca a curs putin din sucul lor . Totusi nu am inteles de ce atunci cand punem albusurile in galbenusuri trebuie sa amestecam de sus in jos .. Schimba textura blatului ? 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 07 mai 2012, 09:32

buna lena!dupa cum iti scriam sambata,am facut prajiturik asta buna cu capsuni!se topeste efectiv in gura!kiar si lui bebe i-a plakt(incep incet incet sa ii dau sa guste din toate,are aproape 11luni).dar cel mai inkntat a fost sotul meu(el este foarte dificil,dar simplitatea ii place tare mult),mereu knd avea drum la buktarie se intorcea mestecand,si prajituricile dispareau de p platou!oare cine le papa?ma bucur mult si am sa refac reteta!vreau sa stii k ti-am ascultat sfatul si numai deskid usa cuptorului la coacere(si k sa fiu sigura k nu se lasa praji,am pus si praf de copt).eu am facut o portie jumatate pt k am tava mai mare,si e kiar utila lamaia in albusuri,n am mai utilizat pana acum,dar cred k de acum asa am sa fac la pandispane(crezi k e bine?).pupici dulci!si la mai multe retete!(scuze pt calitatea pozei,am facut-o cu un tel si a iesit p o parte)

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile