Prajitura cu capsuni Reteta VIDEO

Prajitura cu capsuni

Am vazut aceasta reteta pe site-ul bucatarasilor, tocmai atunci cand mi se facuse pofta de o prajitura cu capsuni - dar nu prea aveam chef sa ma complic cu multe ingrediente si nici timp nu aveam. Prajitura este foarte buna, aluatul moale si pufos se topeste in gura si se combina perfect cu capsunile.

Recomand sa faceti cat mai prindeti capsunile aromate si bune :)

Ingrediente

Capsuni
500 g
Oua
6 buc
Zahar pudra
6 linguri
sau 150g de zahar simplu
Faina alba calitate superioara
6 linguri
sau 120g
Zeama de lamaie
1 lingurita
Coaja de lamaie
1 lingurita
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Se separa albusurile de galbenusuri.

Capsunile se spala si se lasa sa se scurga de apa, se presara cu putin zahar.

Prajitura cu capsuni - Pas 1
Pas 2

Se bat bine galbenusurile cu zahar pudra - se adauga cate o lingura treptat si se bate cu mixerul.

Prajitura cu capsuni - Pas 2
Pas 3

Se bate pana se face spuma alba si se dizolva tot zaharul.

Prajitura cu capsuni - Pas 3
Pas 4

In aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca atent cu o lingura, ca sa nu iasa aerul din aluat.

Prajitura cu capsuni - Pas 4
Pas 5

In albusuri se pune zeama de lamaie si coaja de lamaie.

Prajitura cu capsuni - Pas 5
Pas 6

Le bateti spuma tare - daca intoarceti bolul, sa nu curga.

Prajitura cu capsuni - Pas 6
Pas 7

Incorporati albusurile in galbenusuri, amestecand atent de sus in jos.

Prajitura cu capsuni - Pas 7
Pas 8

Intr-o tava de 20x30 se asterne hartie de copt si se toarna aluatul, se distribuie uniform si se niveleaza.

Prajitura cu capsuni - Pas 8
Pas 9

Capsunile se pun deasupra aluatului, pe toata suprafata. Nu le adanciti in aluat, aluatul va creste pe langa ele.

Prajitura cu capsuni - Pas 9
Pas 10

Se pune tava la cuptor, la temeperatura medie, pana se rumeneste. Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava.

Prajitura cu capsuni - Pas 10
Pas 11

Apoi se portioneaza si se presara zahar pudra pe toate bucatile.

Pofta Buna!

Prajitura cu capsuni - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 54

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 06 Jun 2020, 22:37

E foarte gustos!!!!!!!!! Mai ales cu ceai. 

Poza mea pentru reteta:
l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 13 Jun 2017, 16:52

Reteta mi  a dat o in piata o femeie de la tara care vindea fructe; eu prefer vara ceva f aerisit, fara calorii si prea mult dulce.

ps mare etntie la Cassia, asa zisa scortisoara; care are cumarina in cantitate mare; peste un gram fiind otravitoare.

Numai cea de Ceylon este veritabila; se gaseste la Plafar.

Eu mi am comandat la farmaciatei Buc, e mai convenabil pretul.

10 lei, sase batoane.

Cea macinta se oxideaza in cateva zile.

Este minunata pt memorie si inima, sange.

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 13 Jun 2017, 16:21

uleiul se amesteca si el cu ouale, iaurtul si  zaharul

lena
Elena (lena) Elisa Lazarescu (l.e.) 13 Jun 2017, 16:43

Multumesc mult!

martha69
martha69 11 Nov 2015, 12:24

Multumesc si pentru aceasta noua reusita in bucatarie! Sincer eram putin sceptica..nu exista urma de ulei sau unt, dar am zis fie ce o fi, la cate retete am probat de la"lalena" si au iesit perfect sigur va iesi si aceasta..si exact asa a fost. Multumesc mult. Singura schimbare a fost ca am folosit visine congelate (scurse bine de zeama si trecute prin faina).

Poza mea pentru reteta:
kamelia
kamelia 26 May 2015, 17:33

delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ADYNUTA
ADYNUTA 15 May 2014, 13:14

Foarte buna , eu am pus si fulgi de ciocolata deasupra , este delicioasa!!!!

Poza mea pentru reteta:
ADYNUTA
ADYNUTA 15 May 2014, 13:08

Super buna!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Gabrielle
Gabrielle 08 Aug 2013, 04:49

Am facut si eu aceasta prajitura doar ca am modificat-o putin :D Am adaugat cacao in compozitie iar capsunile le-am inlocuit cu nectarine pudrate cu scortisoara :D un deliciu, in cateva ore nu mai era nici macar o bucatica

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 08 Jun 2012, 22:19

O prajitura foarte buna ! Cu siguranta o voi repeta, capsunile au fst geniale, chiar daca a curs putin din sucul lor . Totusi nu am inteles de ce atunci cand punem albusurile in galbenusuri trebuie sa amestecam de sus in jos .. Schimba textura blatului ? 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 07 May 2012, 09:32

buna lena!dupa cum iti scriam sambata,am facut prajiturik asta buna cu capsuni!se topeste efectiv in gura!kiar si lui bebe i-a plakt(incep incet incet sa ii dau sa guste din toate,are aproape 11luni).dar cel mai inkntat a fost sotul meu(el este foarte dificil,dar simplitatea ii place tare mult),mereu knd avea drum la buktarie se intorcea mestecand,si prajituricile dispareau de p platou!oare cine le papa?ma bucur mult si am sa refac reteta!vreau sa stii k ti-am ascultat sfatul si numai deskid usa cuptorului la coacere(si k sa fiu sigura k nu se lasa praji,am pus si praf de copt).eu am facut o portie jumatate pt k am tava mai mare,si e kiar utila lamaia in albusuri,n am mai utilizat pana acum,dar cred k de acum asa am sa fac la pandispane(crezi k e bine?).pupici dulci!si la mai multe retete!(scuze pt calitatea pozei,am facut-o cu un tel si a iesit p o parte)

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile