Salata de morcov marinat

Am vazut in piata morcovi frumosi noi, eco :) Si am zis sa fac aceasta reteta pentru site - foarte populara la mine acasa, i se spune tradus "Morcov in stil coreian".  Foarte buna salata pentru cei care tin dieta de slabire, merge foarte bine cu produse din carne si nu numai. Recomand cu incredere!

Ingrediente

Morcovi
1 kg
sa alegeti morocvi uniformi si mai mari
Ulei de floarea soarelui
0.5 pah
Zahar
3 linguri
Sare
1.5 lingurite
Piper negru
1 lingurite
Usturoi
5 buc
5 catei
Coriandru macinat
1 lingurite
Otet de vin
5 linguri

Pasi de urmat

1

Cantariti 1 kg de morcov, puteti sa puneti cu rezerva inca 1 buc.

2

Morcovii se curata si se spala bine. Apoi se dau prin razatoare, ar trebui sa fie o razatoare din aia mai fina, ca sa iasa morcovul subtire si lung, ca niste paie. Eu am folosit una speciala pentru acest tip de salata.

3

Se adauga otetul, uleiul si mirodeniile conform cantitatilor de mai sus.

4

In aceasta reteta este foarte important ingredientul "coriandru" -  ii da aroma si gust deosebit. Eu am gasit in supermarket sub forma de boabe si l-am macinat bine.

5

Se amesteca bine cu mainile toata compozitia si se freaca bine pana morcovul lasa suc.

6

Se poate manca si imediat, dar este mult mai bun daca il lasati pe o noapte la frigider.

Se poate pastra si 1 luna intr-un borcan, presat bine si inchis ermetic.

7

Cum am zis este perfect cu mancaruri din carne si legume.

Pofta Buna!

Cantitate: 700 g (10-15 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (20 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 59

timotei
timotei 21 apr 2016, 10:11

Bed bath&beyond pt cei care stau inUSA. Dar ma gindesc ca trebuie sa fie si in Europa , se face reclama la aceste cutite.Multumim Lena pt toate retetele.

tiki
tiki 21 apr 2016, 07:21

Multumesc timotei. Am salvat poza sa vad daca gasesc.

 Lena, nu in Romania.

lena
Elena (lena) 21 apr 2016, 07:06

Nu ma supar fetele, fara grija, de la ce magazin este?

timotei
timotei 18 apr 2016, 01:08

Eu tot nu am razatoare dar am gasit acest cutit si fac cu el , nu se primeste asa frumos dar tot gustos๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ.Sper Lena ca nu te superi ca pun poza cu cutitul acesta.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 mai 2015, 16:09

Buna, vazand pe eticheta si sfecla, am facut. Si cu dovleac. Dovleacul a mers cel mai usor.  M-am specializat in ras. Hahaha. Si dovleacul mi-a placut, sfecla nu prea. Dar morcovul e fruncea. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 19 feb 2015, 20:09

Am imprumutat razatoarea de la o prietena sa fac si eu morcov ul acesta. Sint di Rep Moldova da nu am mincat niciodata ca imi parea ca nui gustos, dar nu stiam eu ce perd daca nu maninc. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 apr 2014, 13:22

Buna. Nu am facut aceasta reteta atat de laudata din cauza ca nu am razatoare. Totusi astazi am facut mai putina cu razatoarea din dotare si mie mi s-a parut ca e ok de subtire,dar acuma la poza parca e altfel decat la voi. Dar am gustat acuma,e f.buna, pisca putin,poate am pus coriandru sau piper mai mult si e cam batoasa.Am pus-o intr-un borcan cu lichid cu tot, nu am stiut,dar azi-maine nu o sa mai am ca asa ceva voi manca fiind post si poate se va muia. Multumesc, f.buna. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
valika tonu
Valika Tonu (valika tonu) 07 feb 2014, 12:40

O reteta foarte usoara, dar rezultatul este pur si simplu extraordinar. Merci mult!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 23 feb 2012, 18:04

Nu am rezistat si am probat-o imediat, mult mai buna ca cea cumparata. Nota 10!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 08 feb 2012, 14:13

Foarte gustoasa salata. Am incercat mai multe retete pentru "morcovul coreean", dar aceasta mi s-a parut cea mai reusita si de atunci o fac numai pe asta. Am facut la fel si salata din ridiche neagra si din sfecla rosie, au iesit la fel de bune.Multumesc mult, Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile