Tort-aperitiv din ficatei de pui

      Un aperitiv foarte apreciat la mine acasa, se fac nist foi mai groase ca cele de clatite, din ficat de pui(sau porc/vita) si se monteaza in forma de tort uns cu maioneza, usturoi.

Foarte important aici sa aveti o tigaie mica, sa fie mai mic tortul, cel din imagine are maxim 10-12cm. Va descurcati si cu una mai mare - dar va fi un tort cam mare, depinde si de nr de invitati pe care il aveti.

Recomand sa-l incercati neaparat, sigur o sa va placa - este gustos, satios si frumos.

Ingrediente

Ficatei de pui
300 g
sau ficat de porc/vita
Oua
4 buc
Faina alba
1 pah
Sare, piper
1 lingurite
Lapte
0.5 pah
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Usturoi (catei)
3 buc
Maioneza
200 g
Verdeata (marar, patrunjel)
1 buc
1 legatura - pentru ornat

Pasi de urmat

1

Intr-un blender se pun ouale, ficateii, faina, laptele, sarea si piperul.

2

Se blendeaza bine.

3

Se incinge o tigaie mica, se unge cu putin ulei.

Turnati cate o jumatate de polonic din aluat, sau mai mult - ca sa fie o clatita mai groasa. Lasati la foc mic-mediu sa se coaca.

4

O intoarceti si lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta.

Daca cumva se rupe si nu vrea sa se tina foile mai adaugati jumatate de pahar de faina la aluat.

5

Pana se fac toate foile de clatite, pregatiti restul ingredientelor pentru tort:

- caliti in putin ulei ceapa taiata marunt si morcovii dati prin razatoare.

6

- maioneza se amesteca cu usturoiul pisat.

7

Gata cu foile de clatite - le-am pus una peste alta pe parcursul coacerii.

8

Si incepem sa montam tortul:

- punem prima foaie, ungem cu maioneza si presaram 1 lingura de morcov cu ceapa;

- urmatoarea foie se unge simplu cu maioneza

- mai departe alternati si repetati ca mai sus pana terminati toat foile, sau ati ajuns la inaltimea dorita a tortului.

9

Ultima foaie se unge cu mai multa maioneza, la fel si marginile tortului.

Aici ar fi bine sa-l lasati peste noapte sau cateva ore la frigider si apoi sa-l mai ungeti putin cu maioneza si sa treceti la pasul cu ornarea. Daca nu aveti timp, merge si asa, dar nu va fi la fel de fraged.

10

Il taiati felii mici, cam o portie pentru fiecare persoana.

Recomand sa-l taiati inainte de ornare si de a-l pune pe masa festiva.

11

Ornati cu verdeata taiata marunt, sau galbenus de oua fierte  date prin razatoare.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (21 December 2012, 11:45)
Da, crud.

Madalina01
Madalina01 (27 December 2012, 15:36)

Lena ce gramaj are paharul de faina?

 

lena
lena (27 December 2012, 16:01)

Daca nu mentionez in special gramajul, este cel standard - 250ml.

Mihaela Morar
Mihaela Morar (02 July 2013, 10:42)

combinatia ficatei-maioneza, nu e un pic cam prea gretoasa? (intreb doar)

lena
lena (02 July 2013, 12:42)

Nu este, dar depinde si de cantitatile consumate :)

Mihaela Morar
Mihaela Morar (08 July 2013, 14:19)

Multumesc pentru rapsuns :)

 

tiki
tiki (12 July 2013, 10:10)

Buna Lena.Imediat ma apuc si eu sa fac,dar asa de curiozitate, cam cate "clatite" ti-au iesit? Maine o sa postez si eu mai multe poze cu ce am facut, deoarece nu stiu de ce nu pot cu leptopul meu (vine baiatul acasa si o sa fac de pe al lui). Esti grozava Lena si o adevarata DOAMNA. O sa-ti spun altadata de ce, la reteta respectiva.

lena
lena (12 July 2013, 10:33)

Tiki, mi-au iesit mai mult de 10 clatite, nu tin minte exact - depinde si de diametrul tigaii dar si de grosimea aluatului de ficatei.

Pentru un mic tort iti sunt de ajuns 5-6 clatite.

Te pup si spor la gatit!

tiki
tiki (13 July 2013, 12:34)

Buna Lena.

Aspect si gust de nota 10. Din pacate, la taiere mi s-au desprins (alunecau) "etajele" tortului. Mie mi-au iesit 7 clatite de 12cm(diametru), care totusi cred ca sunt putin prea groase si de aceea tortul cam inalt.

Pupici.

lena
lena (13 July 2013, 13:25)

Arata foarte bine, bravo!

Data viitoare sa pui mai putin morcovi si maioneza intre straturi, cred ca de asta alunecau.

diana pelin (10 December 2014, 17:29)

Spune-mi , te rog, merge si rece pentru o masa festiva? A....si ficatul crud?

 

lena
lena (10 December 2014, 18:14)
Da, ficatul crud. De fapt pt masa festiva si este.