Dovlecei cu smantana

Dovlecei cu smantana

Este o mancare clasica, o fac de obicei in sezonul de dovlecei - merge foarte bine cu cartofi noi sau orice alta garnitura preferata.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
3 bucati medii
Ceapa alba
2 buc
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Smantana
400 g
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Dovleceii se spala si se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.

Dovlecei cu smantana - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie se pune ulei si se inclazeste, apoi se pun dovleceii la prajit.

Dovlecei cu smantana - Pas 2
Pas 3

Dovleceii se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie.

Dovlecei cu smantana - Pas 3
Pas 4

Dupa ce ati prajit dovlceii, vom pregati sosul de smantana.

Ceapa se taie marunt si se caleste usor in ulei.

Dovlecei cu smantana - Pas 4
Pas 5

Apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca bine si se mai lasa 5 min la foc mediu sa se caleasca faina impreuna cu ceapa.

Dovlecei cu smantana - Pas 5
Pas 6

Se adauga smantana, se amesteca bine. Dupa ce ati amestecat si totul incepe sa fiarba, posibil sosul sa fie cam gros. Daca il vreti mai lichid adaugati inca putina apa sau lapte pana obtineti consistenta dorita.

Dovlecei cu smantana - Pas 6
Pas 7

Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Dovlecei cu smantana - Pas 7
Pas 8

In sos se adauga dovleceii, se amesteca usor si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5 min.

Dovlecei cu smantana - Pas 8
Pas 9

Sunt foarte buni calzi cu garnitura de cartofi, orez sau carne.

Pofta Buna!

Dovlecei cu smantana - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

amalia
amalia 29 Jun 2009, 20:39

interesanta reteta, usoara si abia astept sa vad cat de gustoasa

Nota mea pentru reteta:
claudia27
claudia27 29 Aug 2012, 12:17

foarte interesanta reteta...imi place mult stilul in care gatesti,e stilul francez,am vazut in retetele tale ca ai obiceiuri frantuzesti...bravoo iti multumim mult pt retete...

Vali-Mihaela
Vali-Mihaela 09 Jul 2013, 20:05

Lena, crezi ca putem pregati pentru aceasta reteta dovleceii pe grill ? Sau in dry-cooker? Multumesc!

lena
Elena (lena) Vali-Mihaela 09 Jul 2013, 22:37

Da, chiar mai bine.

tiki
tiki 04 Sep 2013, 09:50

Buna. Avand mai multi dovlecei am facut aceasta reteta si ma bucur mult de rezultat. Mi-a iesit cam mult sos, ca am pus dovlecei mai putin si a doua zi am mai prajit cativa dovlecei si cateva vinete. O bunatate. Am facut si rulourile de vinete. Urmeaza poza si comentariul. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: