Dovlecei cu smantana

Nota 5 (2 voturi)
*****

Este o mancare clasica, o fac de obicei in sezonul de dovlecei - merge foarte bine cu cartofi noi sau orice alta garnitura preferata.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
3 bucati medii
Ceapa alba
2 buc
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Smantana
400 g
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Dovleceii se spala si se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.

Dovlecei cu smantana - Pas 1
2

Intr-o tigaie se pune ulei si se inclazeste, apoi se pun dovleceii la prajit.

Dovlecei cu smantana - Pas 2
3

Dovleceii se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie.

Dovlecei cu smantana - Pas 3
4

Dupa ce ati prajit dovlceii, vom pregati sosul de smantana.

Ceapa se taie marunt si se caleste usor in ulei.

Dovlecei cu smantana - Pas 4
5

Apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca bine si se mai lasa 5 min la foc mediu sa se caleasca faina impreuna cu ceapa.

Dovlecei cu smantana - Pas 5
6

Se adauga smantana, se amesteca bine. Dupa ce ati amestecat si totul incepe sa fiarba, posibil sosul sa fie cam gros. Daca il vreti mai lichid adaugati inca putina apa sau lapte pana obtineti consistenta dorita.

Dovlecei cu smantana - Pas 6
7

Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Dovlecei cu smantana - Pas 7
8

In sos se adauga dovleceii, se amesteca usor si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5 min.

Dovlecei cu smantana - Pas 8
9

Sunt foarte buni calzi cu garnitura de cartofi, orez sau carne.

Pofta Buna!

Dovlecei cu smantana - Pas 9
Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

*****
amalia (29 June 2009, 20:39)

interesanta reteta, usoara si abia astept sa vad cat de gustoasa

claudia27 (29 August 2012, 12:17)

foarte interesanta reteta...imi place mult stilul in care gatesti,e stilul francez,am vazut in retetele tale ca ai obiceiuri frantuzesti...bravoo iti multumim mult pt retete...

Vali-Mihaela (09 July 2013, 20:05)

 Lena, crezi ca putem pregati pentru aceasta reteta dovleceii pe grill ? Sau in dry-cooker? Multumesc!

 

lena
lena (09 July 2013, 22:37)

Da, chiar mai bine.

tiki
*****
tiki (04 September 2013, 09:50)

Buna. Avand mai multi dovlecei am facut aceasta reteta si ma bucur mult de rezultat. Mi-a iesit cam mult sos, ca am pus dovlecei mai putin si a doua zi am mai prajit cativa dovlecei si cateva vinete. O bunatate. Am facut si rulourile de vinete. Urmeaza poza si comentariul. Pupici.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena