Dovlecei cu smantana

Este o mancare clasica, o fac de obicei in sezonul de dovlecei - merge foarte bine cu cartofi noi sau orice alta garnitura preferata.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
3 bucati medii
Ceapa alba
2 buc
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Smantana
400 g
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Dovleceii se spala si se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.

2

Intr-o tigaie se pune ulei si se inclazeste, apoi se pun dovleceii la prajit.

3

Dovleceii se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie.

4

Dupa ce ati prajit dovlceii, vom pregati sosul de smantana.

Ceapa se taie marunt si se caleste usor in ulei.

5

Apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca bine si se mai lasa 5 min la foc mediu sa se caleasca faina impreuna cu ceapa.

6

Se adauga smantana, se amesteca bine. Dupa ce ati amestecat si totul incepe sa fiarba, posibil sosul sa fie cam gros. Daca il vreti mai lichid adaugati inca putina apa sau lapte pana obtineti consistenta dorita.

7

Se sareaza si pipereaza dupa gust.

8

In sos se adauga dovleceii, se amesteca usor si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5 min.

9

Sunt foarte buni calzi cu garnitura de cartofi, orez sau carne.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

amalia (29 June 2009, 20:39)

interesanta reteta, usoara si abia astept sa vad cat de gustoasa

claudia27 (29 August 2012, 12:17)

foarte interesanta reteta...imi place mult stilul in care gatesti,e stilul francez,am vazut in retetele tale ca ai obiceiuri frantuzesti...bravoo iti multumim mult pt retete...

Vali-Mihaela (09 July 2013, 20:05)

 Lena, crezi ca putem pregati pentru aceasta reteta dovleceii pe grill ? Sau in dry-cooker? Multumesc!

 

lena
lena (09 July 2013, 22:37)

Da, chiar mai bine.

tiki
tiki (04 September 2013, 09:50)

Buna. Avand mai multi dovlecei am facut aceasta reteta si ma bucur mult de rezultat. Mi-a iesit cam mult sos, ca am pus dovlecei mai putin si a doua zi am mai prajit cativa dovlecei si cateva vinete. O bunatate. Am facut si rulourile de vinete. Urmeaza poza si comentariul. Pupici.