Chec din branza de vaci si ciocolata

Chec din branza de vaci si ciocolata

Un chec cu ciocolata absolut delicios - aromat, moale, usor umed si un gust foarte fin si deosebit. Sigur o sa-l aprecieze toata lumea, este cam periculos pentru ca nu prea te poti opri la o felie si se termina repede :)

Recomand sa-l incercati neaparat, este unul din cele mai reusite checuri cu ciocolata gustate vreodata.

Ingrediente

Branza de vaci
400 g
Unt
100 g
Oua
3 buc
Zahar
1.5 pahare
pahar=250ml
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
Cacao pudra
4 linguri
Praf de copt
2 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Branza se trece printr-o sita metalica - daca nu aveti sita, o pasati bine cu un blender/robot.

Daca nu aveti si blender, sa cumparati branzica mai fina, nu din aceea grunjoasa.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 1
Pas 2

Adaugati ouale si zaharul in bolul cu branza - amestecati cu un tel.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 2
Pas 3

Untul topit si racorit putin se adauga in compozitia de branza, amestecati.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 3
Pas 4

Urmeaza cacao si uleiul, amestecati.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 4
Pas 5

Si ultima este faina cu praful de copt - amestecati bine, trebuie sa va iasa un aluat mai des si gros.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 5
Pas 6

Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.

Eu am folosit forma de chec din silicon "Coronitza" de la Tupperware si nu am mai folosit hartie de copt.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 6
Pas 7

Coaceti checul timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade. Testati cu scobitoarea.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 7
Pas 8

Il scoateti din forma si lasati sa se racoreasca.

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 8
Pas 9

Pofticiosii pot sa taie din el si cat este cald :)

Bun, bun - sigur o sa-l aprecieze toata familia.

Pofta Buna!

Chec din branza de vaci si ciocolata - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)
Colectii: Chec-uri, Branza, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

NataliaŞaptefraţ591
Natalia Şaptefraţ (NataliaŞaptefraţ591) 28 Feb 2017, 18:15

Am facut in forma de briose ,multumim frumos de reteta foarte gustoase s-au primit👍👍👍🌹🌹🌹

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pura vida
Pura vida 10 Feb 2016, 22:28

Buna! Am facut si eu checul, totusi mi a iesit de o consistenta prea uncuoasa/probabil nu am pus destul de multa faina. Ma incurca paharul/ca unitate de masura.

Oricum la gust a iesit super buna. Am lus carob in loc de cacao.

Lena, imi poti spune cate grame faina?

Multumesc mult!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Pura vida 11 Feb 2016, 14:34

Consistenta checului depinde si de cea a branzei de vaci. De aici poate varia si cantitatea de faina, daca branza este mai uscata puneti 150g faina, daca e mai cremoasa si cu zer, puneti 200g.

ETA
ETA 25 Jan 2016, 08:54

Acest chec merita refăcut pana voi găsi branza perfecta! Multumesc pentru tot! Multa sanatate tie si familiei tale!

Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 24 Jan 2016, 13:53

Buna Lena! Am facut acest chec de mai multe ori, ne place foarte mult, dar am o problema: uneori mi- a ieșit bine, firimicios, dar alteori prea îndesat, s-a mâncat si așa, dar nu era la fel textura. Ultima data cand a ieșit așa am folosit branza Delaco 4,4%grasime. Amsi pățit cineva la fel? Trimit si o poza! Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ETA 24 Jan 2016, 17:44

Poate depinde de cat de lichida sau uscata este branza. Nu-mi dau seama din pacate :(

nicma
nicma 12 Jul 2015, 09:15

Am folosit branza de vaci Pilos si pentru ca nu aveam zahar suficient am pus si doua linguri de miere, untul l-am inlocuit cu smantana de pe lapte dulce. A iesit putin mai densa decat arata cel  din poza ta, dar avand i vedere ca nu am respectat reteta, diferenta de textura o pun pe seama mierii.

E foarte gustos si satisface pofta de a manca prajitura cu ciocolata.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 28 May 2015, 15:13

Am pregătit acest chec de mai multe ori, noua ne place mult, e potrivită si pentru cei mici, eu pun doar o cana zahăr. Multumim pentru retete! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alexandra1502
alexandra1502 20 Aug 2014, 23:55

Mi-a esit neasteptat de bine, nici nu visam sa imi iese, am glazurato cu cocolata si a iesit fara cuvinte, toata lumea ma laudat. Multumesc Lena pt ideile bune si retetele foarte bine realizate si pe intelesul tuturor, toata aprecierea mea o ai

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
henrietta
henrietta 07 Feb 2014, 17:09

Eu am facuto intro forma de silicon tip trandafir si umpluta cu crema de pudinca un deliciu...multumesc mt idee pt mine pagina ta ramane cea mai simpla si gustoasa...astept retete noi🎉🎉🎉👑

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 03 May 2013, 17:29

l-am facut si eu,ft gustos si "ciocolatos" cum ai spus si tu!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 27 Jan 2013, 17:34

Buna lena, am incercat reteta asta azi, e minunata. Pe deasupra i-am pus glazura de ciocolata si a iesit super. 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile