Pui Shanghai

Din cate am vazut pe net, retete de pui Shanghai sunt foarte multe - am incercat si eu cateva, dar aceasta este una foarte reusita. Chiar va recomand s-o incercati, este o buna variatie la snitelele clasice sau alte preparate din carne.

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Folositi piept de pui dezosat si fara piele.
Oua
6 buc
Pesmet alb/galben
500 g
Susan
100 g
Usturoi
6 buc
catei
Faina alba calitate superioara
400 g
Sare
1 linguri
Piper negru
1 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite
Praf de Curry
1 lingurite
Busuioc uscat
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.

2

Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se piseaza peste el usturoi si se amesteca bine - sa se distribuie uniform usturoiul prin carne.

3

Intr-o punga curata si ermetica se pune faina, sarea si restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut in casa, recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta(sa fie aromata bine carnea).

4

Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina. Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine.

5

Agitati bine punga, astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie acoperita cu faina.

6

Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.

7

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.

8

Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, sa se gateasca bine carnea.

9

Le rumeniti bine pe toate partile.

10

Si se scot pe o farfurie sa se racoreasca.

11

Sunt foarte buni calzi cu orice garnitura preferata de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: Blogul Ginuca

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

miha (20 June 2009, 22:14)

Mi-ai dat o idee pentru masa de pranz de maine. Multumesc!

miha (21 June 2009, 22:57)

Am executat si am si papat! Foarte foarte bun!

lena
lena (22 June 2009, 10:58)

Imi pare bine ca v-o placut!

Galia
Galia (03 September 2009, 12:08)

Dupa aceasta reteta puiul este incredibil de gustos si nici nu se compara cu cel facut in restaurante/cantine etc.

carmena (21 October 2009, 09:47)

Pot sa incerc reteta cu aripioare in loc de piept?

carmena (21 October 2009, 09:48)

Apropo, ieri am facut reteta de piept cu smantana si usturoi. Delicios !!!Nu prea gatesc, dar mi-a iesit foarte buna si o sa mai incerc si alte retete de aici.

lena
lena (21 October 2009, 10:52)

Poti sa incerci, doar sa le prajesti mai mult, sa se patrunda bine

TaniaA (25 February 2010, 14:56)

am fost foarte incantata de ce a iesit. o bunatate. e o alternativa foarte buna la snitelele din piept de pui.

roxana22 (08 April 2010, 17:22)

eu am alta reteta pentru pui Shanghai!! NU STIU CUM AR FII CU ACEL PESMET!dar am sa o incerc si pe aceasta...

amalia80 (02 September 2010, 10:37)

Pregatesc si eu la mese festive insa fara susan. Multumesc de pont!

disturbed (03 September 2010, 08:48)

Fac si eu azi si revin cu impresii :D

MariaP (28 September 2010, 15:12)

Ce bine arata susanul pe snitele! Am sa incerc si eu sa pun in pesmet, pana acum faceam fara susan, in rest la fel. Merci de idee!

Irina.P (09 October 2010, 17:00)

bunnnnn ne place foarte mult,.multumim. Astazi vreau sa incerc si prajitura turnata cu mere

claudiadumbrean
claudiadumbrean (17 November 2010, 17:20)

azi a incercat prima data reteta si, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. sper sa ii placa soacrei :)

TatianaD
TatianaD (15 March 2011, 17:20)

WAW! Nu incetezi sa ma impresionezi, Lena! Iti multumesc din suflet ca ai avut ideea si timpul, ca ai depus si eforturi considerabile pentru a posta aceste retete delicioase pe site! Sunt fan declarat !!! Mi-ai creat dependenta! Puiul "Shanghai" este delicios, iar surpriza totala este usturoiul, care face deliciul preparatului, dupa parerea mea. Iti multumesc ca m-ai ajutat sa gatesc bucate delicioase! M-ai facut fericita si pe mine, si pe sot! Preparatul este mai delicios decat la restaurant, este pur si simplu excelent!!!

Adriana09 (20 March 2011, 20:52)

Laura Teodora
Laura Teodora (21 April 2011, 15:45)

 O bunatate acest pui shangai...nu tb sa lipseasca din meniul de Paste!

 

cristi (23 April 2011, 15:38)

..Buna,reteta aceasta e ff gustoasa,desi a fost prima data cand am gatit-o a iesit ff bine multumesc de reteta

roxxyy28 (10 June 2011, 21:32)

si eu am incercat reteta asta ptr prima data de pasti si mi-au iesit foarte bune snitelele.le-au placut si copiilor mei la nebunie.bine si recunosc ca nu am pus chiar cantitatile exact asa cum le-ai pus tu in reteta ptr k copii mei inca sunt mititei si vroiam sa poata manca si ei

lilianamunteanu
lilianamunteanu (05 February 2012, 20:50)

Sotul meu a zis ca asa pui este muult mai delicios decat cel de la buticuri specializate unde gustul este dat de conservanti si o metoda specifica. M-a rugat sa-i fac mai des. Sunt usor de infulecat la servici intr-o pauza rapida. Mi-a placut la nebunie reteta!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (05 March 2012, 18:59)

Rapid și gustos!!! Imposibil să nu reușească cineva să le prepare!

AMV (11 April 2012, 22:20)

 Testat ! Excelent si a ajuns si pentru 2 zile. 

crismi (07 May 2012, 11:17)

Si mie mi-a placut. Cu siguranta il voi mai face.

Lia1
Lia1 (12 August 2013, 21:55)

Lena, uite ca n-am obisnuinta sa fac poze... L-am gatit azi si l-am asortat cu salata din morcov tot de la tine, un deliciu. e bine ca sugerezi un meniu, cu ce putem manca asociat un preparat. Ne dai idei.

Multumim!

sonycica
sonycica (25 October 2013, 15:41)

 eu de obicei pun foarte putin pesmet si muuuuuuuult susan, imi place foarte mult gustul de susan prajit si iese foarte gustos :)

Katrin
Katrin (01 November 2013, 11:18)

Gustos-gustos!!!! 

nicoleta anghel (04 April 2014, 15:50)

 buna!pot face aceasta reteta la cuptor?nu sunt adepta prajelurilor.multmesc

 

 

 

lena
lena (04 April 2014, 17:47)

Ati putea incerca sau doar sa le stropiti cu putin ulei inainte de cuptor.