Pui Shanghai

Din cate am vazut pe net, retete de pui Shanghai sunt foarte multe - am incercat si eu cateva, dar aceasta este una foarte reusita. Chiar va recomand s-o incercati, este o buna variatie la snitelele clasice sau alte preparate din carne.

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Folositi piept de pui dezosat si fara piele.
Oua
6 buc
Pesmet alb/galben
500 g
Susan
100 g
Usturoi
6 buc
catei
Faina alba calitate superioara
400 g
Sare
1 linguri
Piper negru
1 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite
Praf de Curry
1 lingurite
Busuioc uscat
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.

2

Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se piseaza peste el usturoi si se amesteca bine - sa se distribuie uniform usturoiul prin carne.

3

Intr-o punga curata si ermetica se pune faina, sarea si restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut in casa, recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta(sa fie aromata bine carnea).

4

Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina. Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine.

5

Agitati bine punga, astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie acoperita cu faina.

6

Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.

7

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.

8

Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, sa se gateasca bine carnea.

9

Le rumeniti bine pe toate partile.

10

Si se scot pe o farfurie sa se racoreasca.

11

Sunt foarte buni calzi cu orice garnitura preferata de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)
Sursa: Blogul Ginuca

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

sorina29
sorina29 17 mai 2015, 20:09

Am facut azi, e delicios! Multumim Lena!

 

Nota mea pentru reteta:
Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 ian 2015, 19:26

Am incercat reteta. Prietenul meu a laudat indelung rezultatul. Carnea prinde un gust fin de usturoi. Iese o minunatie.

-Maria-
-Maria- 17 dec 2014, 18:45

multumesc mult...

Katrin
Katrin 01 nov 2013, 11:18

Gustos-gustos!!!! 

Poza mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 12 aug 2013, 21:55

Lena, uite ca n-am obisnuinta sa fac poze... L-am gatit azi si l-am asortat cu salata din morcov tot de la tine, un deliciu. e bine ca sugerezi un meniu, cu ce putem manca asociat un preparat. Ne dai idei.

Multumim!

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 07 mai 2012, 11:17

Si mie mi-a placut. Cu siguranta il voi mai face.

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 11 apr 2012, 22:20

Testat ! Excelent si a ajuns si pentru 2 zile. 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 mar 2012, 18:59

Rapid și gustos!!! Imposibil să nu reușească cineva să le prepare!

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 feb 2012, 20:50

Sotul meu a zis ca asa pui este muult mai delicios decat cel de la buticuri specializate unde gustul este dat de conservanti si o metoda specifica. M-a rugat sa-i fac mai des. Sunt usor de infulecat la servici intr-o pauza rapida. Mi-a placut la nebunie reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 28 sep 2010, 15:12

Ce bine arata susanul pe snitele! Am sa incerc si eu sa pun in pesmet, pana acum faceam fara susan, in rest la fel. Merci de idee!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile