Pui Shanghai

Din cate am vazut pe net, retete de pui Shanghai sunt foarte multe - am incercat si eu cateva, dar aceasta este una foarte reusita. Chiar va recomand s-o incercati, este o buna variatie la snitelele clasice sau alte preparate din carne.

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Folositi piept de pui dezosat si fara piele.
Oua
6 buc
Pesmet alb/galben
500 g
Susan
100 g
Usturoi
6 buc
catei
Faina alba calitate superioara
400 g
Sare
1 linguri
Piper negru
1 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite
Praf de Curry
1 lingurite
Busuioc uscat
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.

2

Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se piseaza peste el usturoi si se amesteca bine - sa se distribuie uniform usturoiul prin carne.

3

Intr-o punga curata si ermetica se pune faina, sarea si restul de mirodenii. Eu am pus ce am avut in casa, recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta(sa fie aromata bine carnea).

4

Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina. Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine.

5

Agitati bine punga, astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie acoperita cu faina.

6

Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.

7

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.

8

Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, sa se gateasca bine carnea.

9

Le rumeniti bine pe toate partile.

10

Si se scot pe o farfurie sa se racoreasca.

11

Sunt foarte buni calzi cu orice garnitura preferata de legume, de ex. morcovul marinat sau ciupercile marinate.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)
Sursa: Blogul Ginuca

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

miha
miha 20 iun 2009, 22:14

Mi-ai dat o idee pentru masa de pranz de maine. Multumesc!

miha
miha 21 iun 2009, 22:57

Am executat si am si papat! Foarte foarte bun!

lena
Elena (lena) 22 iun 2009, 10:58

Imi pare bine ca v-o placut!

Galia
Galia 03 sep 2009, 12:08

Dupa aceasta reteta puiul este incredibil de gustos si nici nu se compara cu cel facut in restaurante/cantine etc.

Nota mea pentru reteta:
carmena
carmena 21 oct 2009, 09:47

Pot sa incerc reteta cu aripioare in loc de piept?

carmena
carmena 21 oct 2009, 09:48

Apropo, ieri am facut reteta de piept cu smantana si usturoi. Delicios !!!Nu prea gatesc, dar mi-a iesit foarte buna si o sa mai incerc si alte retete de aici.

lena
Elena (lena) 21 oct 2009, 10:52

Poti sa incerci, doar sa le prajesti mai mult, sa se patrunda bine

TaniaA
TaniaA 25 feb 2010, 14:56

am fost foarte incantata de ce a iesit. o bunatate. e o alternativa foarte buna la snitelele din piept de pui.

roxana22
roxana22 08 apr 2010, 17:22

eu am alta reteta pentru pui Shanghai!! NU STIU CUM AR FII CU ACEL PESMET!dar am sa o incerc si pe aceasta...

amalia80
amalia80 02 sep 2010, 10:37

Pregatesc si eu la mese festive insa fara susan. Multumesc de pont!

disturbed
disturbed 03 sep 2010, 08:48

Fac si eu azi si revin cu impresii :D

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 28 sep 2010, 15:12

Ce bine arata susanul pe snitele! Am sa incerc si eu sa pun in pesmet, pana acum faceam fara susan, in rest la fel. Merci de idee!

Nota mea pentru reteta:
Irina.P
Irina.P 09 oct 2010, 17:00

bunnnnn ne place foarte mult,.multumim. Astazi vreau sa incerc si prajitura turnata cu mere

claudiadumbrean
claudia dumbrean (claudiadumbrean) 17 nov 2010, 17:20

azi a incercat prima data reteta si, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. sper sa ii placa soacrei :)

TatianaD
TatianaD 15 mar 2011, 17:20

WAW! Nu incetezi sa ma impresionezi, Lena! Iti multumesc din suflet ca ai avut ideea si timpul, ca ai depus si eforturi considerabile pentru a posta aceste retete delicioase pe site! Sunt fan declarat !!! Mi-ai creat dependenta! Puiul "Shanghai" este delicios, iar surpriza totala este usturoiul, care face deliciul preparatului, dupa parerea mea. Iti multumesc ca m-ai ajutat sa gatesc bucate delicioase! M-ai facut fericita si pe mine, si pe sot! Preparatul este mai delicios decat la restaurant, este pur si simplu excelent!!!

Nota mea pentru reteta:
Adriana09
Adriana09 20 mar 2011, 20:52

Laura Teodora
Laura Teodora 21 apr 2011, 15:45

O bunatate acest pui shangai...nu tb sa lipseasca din meniul de Paste!

 

cristi
cristian stefan (cristi) 23 apr 2011, 15:38

..Buna,reteta aceasta e ff gustoasa,desi a fost prima data cand am gatit-o a iesit ff bine multumesc de reteta

roxxyy28
roxxyy28 10 iun 2011, 21:32

si eu am incercat reteta asta ptr prima data de pasti si mi-au iesit foarte bune snitelele.le-au placut si copiilor mei la nebunie.bine si recunosc ca nu am pus chiar cantitatile exact asa cum le-ai pus tu in reteta ptr k copii mei inca sunt mititei si vroiam sa poata manca si ei

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 feb 2012, 20:50

Sotul meu a zis ca asa pui este muult mai delicios decat cel de la buticuri specializate unde gustul este dat de conservanti si o metoda specifica. M-a rugat sa-i fac mai des. Sunt usor de infulecat la servici intr-o pauza rapida. Mi-a placut la nebunie reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 mar 2012, 18:59

Rapid și gustos!!! Imposibil să nu reușească cineva să le prepare!

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 11 apr 2012, 22:20

Testat ! Excelent si a ajuns si pentru 2 zile. 

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 07 mai 2012, 11:17

Si mie mi-a placut. Cu siguranta il voi mai face.

Poza mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 12 aug 2013, 21:55

Lena, uite ca n-am obisnuinta sa fac poze... L-am gatit azi si l-am asortat cu salata din morcov tot de la tine, un deliciu. e bine ca sugerezi un meniu, cu ce putem manca asociat un preparat. Ne dai idei.

Multumim!

Nota mea pentru reteta:
sonycica
Sofia (sonycica) 25 oct 2013, 15:41

eu de obicei pun foarte putin pesmet si muuuuuuuult susan, imi place foarte mult gustul de susan prajit si iese foarte gustos :)

Katrin
Katrin 01 nov 2013, 11:18

Gustos-gustos!!!! 

Poza mea pentru reteta:
nicoleta anghel
nicoleta (nicoleta anghel) 04 apr 2014, 15:50

buna!pot face aceasta reteta la cuptor?nu sunt adepta prajelurilor.multmesc

 

 

 

lena
Elena (lena) 04 apr 2014, 17:47

Ati putea incerca sau doar sa le stropiti cu putin ulei inainte de cuptor.

-Maria-
-Maria- 17 dec 2014, 17:32

Lena salutare!!!
Vreau sa te intreb ce este" praf de curry " unde se gaseste sau cu ce se poate inlocui ,locuiesc intr-un orasel mic si nu stiu daca il pot gasi... si chiar nu am mai auzit :))
multumesc  anticipat

 

 

 

 


 

lena
Elena (lena) 17 dec 2014, 17:59

Este un condiment, poti sa nu pui :)

-Maria-
-Maria- 17 dec 2014, 18:45

multumesc mult...

Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 ian 2015, 19:26

Am incercat reteta. Prietenul meu a laudat indelung rezultatul. Carnea prinde un gust fin de usturoi. Iese o minunatie.

sorina29
sorina29 17 mai 2015, 20:09

Am facut azi, e delicios! Multumim Lena!

 

Nota mea pentru reteta: