Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz)

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz)

Fiind acum la regim daca m-ati intreba ce as pofti sa mananc de dulce - as zice ca nu vreau nimic deosebit, nici prajituri, nici ciocolate - dar aceasta tarta as servi cu mare placere! Desi este o tarta mai light in grasimi, intrece la gust, aroma si textura orice tarta clasica de fructe.

Blatul de ovaz este o mare chestie, face tarta putin mai crocanta si o textura mai interesanta, iar dupa ce mai absoarbe din zeama de fructe e o nebunie...

Recomand s-o incercati cu orice fructe congelate aveti: visine, coacaze, afine, capsuni(eu le pun asa congelate, nu le mai decongelez) - si neaparat sa incercati sa le combinati si cu mere, desi nu este obligatoriu.

Ingrediente

Fulgi de ovaz
300 ml
alegeti fulgi mai mici si mai fini
Faina alba
150 ml
Zahar
100 ml
Unt
50 g
Oua
2 buc
Lapte
100 ml
Fructe congelate
500 g
visine, coacaze, afine, capsuni, caise,plus 2 mere, optional

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un robot se pun fulgii de ovaz, faina, 50ml de zahar, 1 ou si untul.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 1
Pas 2

Se mixeaza bine pana se formeaza un aluat omogen.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 2
Pas 3

Iese ca un aluat obisnuit de tarta, putin lipicios si mai tare.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 3
Pas 4

Acesta se intinde cu mainile(sau cu sucitorul) si se pune in forma de tarta(nu am uns-o cu ulei).

Presati bine cu degetele ca sa vina perfect pe forma.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 4
Pas 5

Peste aluat se pun fructele congelate si felii de mere(daca vreti).

Fructele pot fi si congelate si decongelate, eu am facut si asa si asa, nu a fost nici o diferenta - doar ca este mai comod, daca va vine brusc sa faceti tarta, nu mai trebuie decongelate fructele din timp.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 5
Pas 6

Intr-un bol se amesteca 1 ou, laptele si 50ml de zahar.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 6
Pas 7

Se toarna aceasta compozitie peste fructele din tava si se pune la cuptor - la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 7
Pas 8

Dupa ce s-a copt, lasati sa se racoreasca bine, este si mai gustoasa daca o lasati cateva ore sau chiar peste noapte.

Inainte de servire se poate orna cu zahar pudra.

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 8
Pas 9

Tarta de mai sus am facut-o cu coacaze rosii si mere. Aceasta de aici este cu coacaza negre si mere.

Variatiile de fructe pot fi dupa cum vreti si aveti, oricum va fi delicioasa si sanatoasa - cu usoara aroma de unt, fructe si crocanta.

Pofta Buna!

Tarta cu mere si fructe de padure (blat de ovaz) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

MartuicaAneta841
Martuica Aneta (MartuicaAneta841) 09 Jul 2022, 22:41

Deci...am greșit cantotatile. In loc de ml am masurat in grame. Dar, desi blatul a iesit cam prea tare, cu toate ca am pus in plus lapte pentru ca nu se lega, tot s-a mancat. Chiar de cei care nu sunt fani prqjituri cu fructe. Probabil ca la cantitatile adecvate va iesi cev super. O sa încerc si va anunt.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 Feb 2016, 22:19

Robotul doar framanta aluatul, nu face nimic deosebit. Puteti asta sa faceti si cu mainile.

denilu
denilu 24 Feb 2016, 21:17

Buna, Lena! As face si eu aceasta tarta deoarece am facut multe din retetele tale cu fulgi de ovaz si imi plac in mod deosebit (acum nu-mi mai lipsesc din casa, la fel ca si celelalte alimente). Problema este ca nu am robot de bucatarie. Daca ai vreo sugestie sau o solutie pt. aceasta problema, te rog sa-mi raspunzi. Multumesc frumos.

anca2015
anca2015 14 Jul 2015, 19:59

Abia astept sa se raceasca. Inca nu am gustat-o

Poza mea pentru reteta:
rov
rov 20 Jun 2014, 00:00

A iesit ceva tare bun... Am folosit coacaze rosii si negre proaspete.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 17 May 2014, 00:45

Lena, eu am fulgi de ovaz de aia mai mari. E o problema daca ii maruntesc in robot un pic? Si daca nu am forma de tarta, cred ca nu e o problema daca se coace intr-o forma pentru torta? Apropo, cit are diametru forma ta aici? Mersi mult!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 17 May 2014, 11:12

Da, neaparat sa-i maruntesti.

Si sigur ca poti face in forma rotunda de tort, ar fi bine sa fie cu peretii detasabili, sau sa-i pui hartie de copt dedesubt. Formea mea are 28 cm.

Cristina Maria
Cristina Maria 12 Apr 2014, 22:32

Buna seara! Am incercat si eu reteta astazi si a iesit perfect, ne-a placut tare mult. Am folosit mere plus zmeura si mure congelate. Multumim!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
nikole
nikole 15 Jun 2013, 08:29

S-a primit foarte gustos! Multumim pentru receta!

Poza mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 28 Feb 2013, 19:40

am facut tara in asta seara, la aspect frumoasa, dar nu stiu de ce fulgii, desi maruntiti, se simt si sunt tari, ii prinzi in dinti, exista vreo explicatie????? poate mi-a scapat ceva?

lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 28 Feb 2013, 20:03

Blatul este putin crocant dar dupa ce se mai sta tarta la racit absoarbe zeama fructelor si se inmoaie. Pe viitor las-o mai peste noapte sa se insiropeze si va fi mai bine.

Alma Camelia
Alma Camelia 27 Feb 2013, 22:39

Banuiesc ca  in cazul fainii, ovazului si al zaharului ml se refera la paharul cu care masori, nu? Ma tenteaza sa fac reteta cu rubarba congelata si mere.

lena
Elena (lena) Alma Camelia 28 Feb 2013, 10:50

Da, toate ingredientele si uscate si umede se masoara cu cana gradata.

Arata toate comentariile