Cornuri pufoase cu rahat(de post)

      Reteta asta de cornuri mi-a atras atentia zilele trecute, ieri le-am incercat si au fost atat de reusite ca nu mai aveam rabdare sa vi le arat. Se fac simplu si repede, sunt super pufoase, usoare si foarte moi. Umplutura bineinteles ca puteti s-o schimbati - cu mere(putin calite cu zahar), gem mai gros, ciocolata amaruie bucatele, etc.

Dintr-o bucata de aluat am incercat sa fac si o rulada cu mac si cacao - foarte buna si aia! Vedeti poza in pasi, eu zic ca este destul de convingatoare :)

Ingrediente

Faina alba
400 g
Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
2 linguri
sau 25g de drojdie proaspata
Zahar
4 linguri
Ulei de masline
50 ml
sau simplu, de floarea soarelui
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura de zahar.

Lasati cam 10-15 minute sa dospeasca putin.

2

Apoi adaugati la maia  restul de apa, zahar, sarea, uleiul - amestecati bine cu un tel.

3

Adaugati faina, amestecati si framantati aluatul.

4

Va iesi un aluat moale, putin lipicios - dar incercati sa nu adaugati prea multa faina in plus.

Il scoateti pe o masa presarata cu faina si framantati vreo 5-10 minute.

5

Lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentara de plastic.

6

Daca respectati toti pasii, aluatul trebuie sa creasca frumos, cam de 2-3 ori.

7

Il scoateti din bol, framantati putin si taiati in 3 bucati egale din care formati 3 bile de aluat.

Le lasati 10 minute sa se odihneasca.

8

Fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie rotunda, cam de 3-4mm grosime, taiati in 8 felii uniforme.

9

Puneti umplutura pe margini si rulati strans cornurile.

10

Le aranjati intr-o tava antiadeziva sau asternuta cu hartie de copt si lasati sa creasca cam 15-20 de minute.

In acest timp dati drumul la cuptor la 180 grade, sa se incalzeasca bine.

11

Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, asa ca stati pe langa bucatarie, sa nu le ardeti.

Lasati sa se racoreasca bine.

12

Eu am facut 16 cornuri din primele 2 bile de aluat.

La a 3-a am avut chef sa fac o rulada rapida cu mac si cacao - foarte reusita!

Cum am facut - am intins foaia de aluat, am presarat pe ea 2 linguri de mac uscat, 2 linguri de zahar si 1 lingura cacao. Si am rulat strans, lasat sa creasca cam 20 de  minute si copt la 180 grade.

13

Si aici cornurile - foarte reusite, le recomand nu doar in post - se fac cu ingrediente banale dar sunt deosebit de pufoase si moi.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (24 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

LiCuRiCi
LiCuRiCi (01 April 2013, 10:21)


 

mmm... chiar azi le incerc,de la inceputul postului astept o astfel de reteta,pufoase si usoare!!!

Anisoara89
Anisoara89 (01 April 2013, 11:03)

 Mi-au lasat gura apa cind le-am vazut, le incerc numaidecit.... multumesc Lena!!!

Elizabeth
Elizabeth (01 April 2013, 19:54)

mult pt repeta,si spor in continuare

Elizabeth
Elizabeth (01 April 2013, 19:57)

 Scuze,vad ca s-a trimis doar o parte din comentariu.s-au primit perfect,cu excepția ca a curs un pic gemul din ele,in rest sunt delicioase.multumimi

Anisoara89
Anisoara89 (01 April 2013, 22:54)

 Sunt geniale aceste cornulete, atite de simplu de facut, cu ingredientele cele mai banale posibil si cu un gust demential, dar de finete nici nu mai zic... ma topesc 

Multumesc Lena!!!

lena
lena (01 April 2013, 22:56)

Foarte frumoase ti-au iesit, ma bucur tare ca v-au placut!

liliaviscun
liliaviscun (03 April 2013, 21:58)

 eu pt prima data am lucrat cu aluat dospit. eram putzin emotzionata.  
cornurile is de nota 10! nam reushit sa rezist shi am mincat 3 kind le-am scos din cuptor. shi sotzului iau placut ( lui rar ii plac mincarurile de post) !
ms mult!

LENUTTA
LENUTTA (06 April 2013, 15:29)

 Buna Lena!!! am incercat si eu aceste minunate cornulete dupa reteta tami-au iesit de minune...   sunt foarte delicioase,merita se le incercimersi

Nina-Andreea
Nina-Andreea (15 April 2013, 23:05)

Eu am făcut cu gem de gutui și cu bucățele de ciocolată! Foarte, foarte bune!

timotei
timotei (20 April 2013, 20:13)

Lena spunemi te rog cum ii zice in engleza la rahat

lena
lena (20 April 2013, 22:54)

NU stiu

timotei
timotei (21 April 2013, 21:07)

Lena am facut toate retetele de cornuri de la tine de pe sait ,toate sunt foarte bune ,dar cred ca aceste cornuri am sa le fac cel mai des cami place ca nu contin oua,unt ,lapte si plus la toate aceste se fac foarte repede dar si mai repede se maninca.Noi jumatate leam mincat fierbinti ca nu am avut rabdare sa se raceasca.Eu neavind rahat leam facut cu cranberries,au fost foarte bune.Eu leam uns deasupra cu miere .

tatinela (02 May 2013, 19:10)

 foarte gustoase si pufoase cornuletele,s-au pastrat puhavi cam o saptamina))

tanicelu (23 July 2013, 09:38)

absolut delicioase!!!!! ieri sotul ma ameninta ca nu ajung ele pina dimineata . eu am adaugat jumate de cana de lapte si le-am uns cu ou. cred ca pozele vorbesc de la sine! multumim Lena!

lena
lena (23 July 2013, 10:29)

O, ce frumuseti! Sa aveti pofta buna!

Massea
Massea (27 July 2013, 14:52)

 sunt bestialeatit de pufoase si bunemersi mult pt retete sunt geniale

Nyto (24 October 2013, 14:56)

Sunt foarte bune si usor de facut.Leana te urmaresc de ceva timp si am facut si cateva retete de la tine si mi-au iesit f bune.Iti doresc multa sanatate.

alexandrazorzon (07 November 2013, 10:14)

 Delicioase, poza nu am mai apucat sa  fac ..... :)

Felicitari pentru toate retele, am incercat multe si toate sunt foarte gustoase.

 

HDorina
HDorina (20 November 2013, 18:12)

 A doua tava. La prima nu am mai apucat sa fac poza. Delicioase!!! Te pup si te recomand mereu tuturor draga Lena. 

TanDi (08 December 2013, 12:21)

Am facut aceste cornuri si astept sa le bag la cuptor. Intrebare: cu ce sa le ung deasupra sa aiba culoarea aceea rumenita? Mentionez ca fac varianta de post (umplute cu visine o parte, si restul cu gem). Auzisem ceva ca se ung cu apa cu zahar, dar nu stiu ce concentratie si nici nu as vrea sa le stric...Multumesc.

lena
lena (08 December 2013, 20:29)

Cu infuzie de ceai se pot unge(inainte de coacere) sau cu zahar dizolvat cu 1-2 linguri de apa(cat sa fie umed, nu sa se topeasca), se ung dupa coacere, cat sunt fierbinte.

TanDi (12 December 2013, 09:50)

 Multumesc frumos pentru raspuns. Ca pentru prima data nu le-am uns cu nimic, dar au iesit frumusele ca aspect, s-au rumenit si asa. Aluatul foarte bun, a ramas la fel de pufos mai multe zile, iar pentru mic dejun in post sunt nemaipomenite. Au avut succes si la copil, la gustarea cu iaurt.

TanDi (22 December 2013, 15:48)

Revin cu poza:

Majeri (09 June 2014, 16:15)

 Turkish delight se numeste rahatul in Engleza

mkadita (27 June 2014, 14:45)

 Salut. Am 13 ani si incerc reteta asta. Deocamdata sunt la pasul in care sta la dospit 30-40 de min. Sunt baiat. :)

AyumuAi (07 September 2014, 18:16)

 Buna:) Aluatul poate fi pastrat la congelator sau ceva de genul? Noi suntem doar 3 in familie si nu as vrea sa se strice/intareasca pe masa doar pentru ca sunt prea multe si nu mai putem manca:( 

lena
lena (07 September 2014, 19:17)

Cred ca merge congelat, dar se prepara mai repede decat se decongeleaza.

Puteti pune cornurile coapte la congelator, si pe urma doar le incalziti, sau faceti jumate din cantitatea de ingrediente, va ies respectiv mai putine cornuri.

AyumuAi (07 September 2014, 21:09)

 Multumesc pentru raspuns! La cererea parintilor voi face aluatul din reteta de cornuri cu gem, dar voi face asa si le voi congela dupa ce le fac^^ Multumesc mult pentru retete, de mult voiam sa fac niste cornuri normale si sa nu le mai cumpar♥ Maine le fac, abia astept♥

Sara1234 (03 November 2014, 07:45)
  • Ce pot pune in loc de drojdie ? Sunt la inceput , am 11 ani si incerc sa fac si eu. Va rog ajutati-ma .


lena
lena (04 November 2014, 11:46)

Doar drojdia poti folosi aici Sara.

Sara1234 (06 November 2014, 17:05)

Credeam ca pot folosi si praf de copt. Multumesc oricum pentru raspuns. :)

lena
lena (06 November 2014, 17:18)
Teoretic ai putea folosi praf de copt, dar sigur nu vor fi asa pufoase.