Cornuri pufoase cu rahat(de post)

Reteta asta de cornuri mi-a atras atentia zilele trecute, ieri le-am incercat si au fost atat de reusite ca nu mai aveam rabdare sa vi le arat. Se fac simplu si repede, sunt super pufoase, usoare si foarte moi. Umplutura bineinteles ca puteti s-o schimbati - cu mere(putin calite cu zahar), gem mai gros, ciocolata amaruie bucatele, etc.

Dintr-o bucata de aluat am incercat sa fac si o rulada cu mac si cacao - foarte buna si aia! Vedeti poza in pasi, eu zic ca este destul de convingatoare :)

Ingrediente

Faina alba
400 g
Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
2 linguri
sau 25g de drojdie proaspata
Zahar
4 linguri
Ulei de masline
50 ml
sau simplu, de floarea soarelui
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura de zahar.

Lasati cam 10-15 minute sa dospeasca putin.

2

Apoi adaugati la maia  restul de apa, zahar, sarea, uleiul - amestecati bine cu un tel.

3

Adaugati faina, amestecati si framantati aluatul.

4

Va iesi un aluat moale, putin lipicios - dar incercati sa nu adaugati prea multa faina in plus.

Il scoateti pe o masa presarata cu faina si framantati vreo 5-10 minute.

5

Lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentara de plastic.

6

Daca respectati toti pasii, aluatul trebuie sa creasca frumos, cam de 2-3 ori.

7

Il scoateti din bol, framantati putin si taiati in 3 bucati egale din care formati 3 bile de aluat.

Le lasati 10 minute sa se odihneasca.

8

Fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie rotunda, cam de 3-4mm grosime, taiati in 8 felii uniforme.

9

Puneti umplutura pe margini si rulati strans cornurile.

10

Le aranjati intr-o tava antiadeziva sau asternuta cu hartie de copt si lasati sa creasca cam 15-20 de minute.

In acest timp dati drumul la cuptor la 180 grade, sa se incalzeasca bine.

11

Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, asa ca stati pe langa bucatarie, sa nu le ardeti.

Lasati sa se racoreasca bine.

12

Eu am facut 16 cornuri din primele 2 bile de aluat.

La a 3-a am avut chef sa fac o rulada rapida cu mac si cacao - foarte reusita!

Cum am facut - am intins foaia de aluat, am presarat pe ea 2 linguri de mac uscat, 2 linguri de zahar si 1 lingura cacao. Si am rulat strans, lasat sa creasca cam 20 de  minute si copt la 180 grade.

13

Si aici cornurile - foarte reusite, le recomand nu doar in post - se fac cu ingrediente banale dar sunt deosebit de pufoase si moi.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (24 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (12 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

Melisa
Melisa 14 apr 2016, 16:00

Dar nu pot posta poza

Melisa
Melisa 14 apr 2016, 16:00

Am urmat pas cu pas si cred ca sau primit foarte bine

Melisa
Melisa 14 apr 2016, 15:40

Mulțumesc mult pentru recetă

Nota mea pentru reteta:
Pistruiata
Pistruiata 16 mar 2016, 09:10

Un aluat elastic , ușor de lucrat, iar cornurile sunt pufoase si extrem de pufoase.Cu siguranța am sa le mai fac in postul acesta 👍🏻👍🏻👍🏻Mulțumim pentru rețetele minunate cu care ne-ați obișnuit! Va doresc un post binecuvântat tuturor!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 05 sep 2015, 18:57

Multumesc pentru reteta, Lena. M-au impresionat cornuletele. Pufoase, moi si foarte bune. Se fac usor. Mi-a luat mai mult timp dospitul :) Le-am incercat in 3 variante: cu rahat, ciocolata si rulada. Data viitoare incerc sa le fac cu niste salam si cascaval, nu vor mai fi de post, dar la sigur vor fi gustoase. Apropo, in asa caz, zahar pun doar o lingura si sare la fel? 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 27 mai 2015, 22:43

F gustoase!

Poza mea pentru reteta:
maya12
maya12 28 feb 2015, 14:08

am incercat sa fac si eu aceste cornulete mmmmmmmmmsunt minunati si foarte foarte gustosi

 

 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 20 nov 2013, 18:12

A doua tava. La prima nu am mai apucat sa fac poza. Delicioase!!! Te pup si te recomand mereu tuturor draga Lena. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 23 iul 2013, 09:38

absolut delicioase!!!!! ieri sotul ma ameninta ca nu ajung ele pina dimineata . eu am adaugat jumate de cana de lapte si le-am uns cu ou. cred ca pozele vorbesc de la sine! multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LENUTTA
LENUTTA 06 apr 2013, 15:29

Buna Lena!!! am incercat si eu aceste minunate cornulete dupa reteta tami-au iesit de minune...   sunt foarte delicioase,merita se le incercimersi

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile