Drob de ficatei de pui

O reteta foarte buna, un fel de pate de ficatei intr-o alta prezentare, merge si la mic dejun si la o masa festiva. Nu am respectat exact reteta sursa, nu aveam toate ingredientele - dar oricum a iesit foarte bun.

Ingrediente

Ficatei de pui
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Franzela alba
1 buc
se va folosi doar jumatate din ea
Lapte de vaca
1 pah
Oua
6 buc
3 fierte + 3 proaspete
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
4 linguri
Smantana
200 ml
Sos de soia
2 linguri
Piper negru
0.5 lingurite
Sare
1 linguri
sarati dupa gust
Pudra de ghimbir si coriandru
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Ficateii se spala si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei - pana se evapora toata apa si incep sa se rumeneasca.

2

Ceapa se curata, spala si taie marunt.

3

Cand incep sa se rumeneasca ficateii adaugati ceapa, amestecati si lasati inca 15 min la foc mediu sa se rumeneasca putin impreuna. Apoi luati de pe foc si lasati sa se racoreasca.

4

Cam asa ar trebui sa fie compozitia de ficatei.

5

Jumatate de franzela se inmoaie in lapte.

6

Asterneti cu hartie de copt o forma de cozonac, recomand sa ungeti hartia cu unt inainte sa turnati drobul in tava.

7

Se da prin masina de tocat amestecul de ficatei si painea scursa bine de lapte.

8

La acestea se adauga smantana, 3 oua, sosul de soia, piperul, sarea si pudra de ghimbir si coriandru.

Se amesteca bine.

9

Verdeata se toaca marunt si se adauga in compozitia de drob.

10

Acum se monteaza drobul - se toarna jumatate din compozitia de ficatei in tava pregatita, apoi se aranjeaza uniform ouale fierte si curatate de coaja.

11

Se toarna restul de pasta de ficatei peste oua, se niveleaza si se da la cuptor pana se rumeneste bine, 30-40 de min.

12

Cand este gata o lasati sa se raceasca bine la frigider.

13

Dupa ce s-a racit se rastoarna drobul din tava pe un fund si se portioneaza. Il pastrati la frigider acoperit cu folie alimentara.

14

Se serveste ca atare sau cu o garnitura de legume preferate.

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (10 portii/felii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

micky (10 December 2009, 13:49)

Buna Lena,ai putea sa precizezi in grame cantitatea necesara de piine?Aici in Germania piinile albe au greutati diferite,n-as vrea sa gresesc si sa fac toata compozitia numai piine.Merci!!!

lena
lena (10 December 2009, 13:53)

Sunt 150-200g de paine

mioara (16 January 2010, 21:45)

buna lena,fara tine nu stiu ce mas face

Una
Una (02 April 2010, 21:35)

Ma tenteaza aceasta reteta...as vrea sa o fac. Insa...care este rolul smantanii in ea? e numaidecat sa pun....? si painea...se foloseste doar miezul sau si coaja? multumesc

lena
lena (14 April 2010, 14:19)

Scuze de raspuns intarziat.. oricum raspund desi cred ca este cam tarziu. Smantana il face mai moale si da un miros placut(dar nu este obligatoriu), iar painea o folosesti cu tot cu coaja.

mioara (15 April 2010, 09:06)

e super

amalia80 (02 September 2010, 10:54)

Interesant, eu intotdeauna puneam la o mana de gris, de-acum voi pune paine muiata.

MariaP (28 September 2010, 15:18)

Eu ficatul il fierb, nu-l prajesc, iar dupa ce nivelez compozitia, o ung cu galbenus de ou pentru a prinde o crusta frumoasa, apoi  introduc tava la cuptor.

mioara (14 November 2010, 21:05)

lam facut si eu e foarte bun

razvanbulgaru
razvanbulgaru (29 December 2010, 13:16)

hartia de copt o gasesc in comert? ca nu stiu cum arata :( multumesc:P

lena
lena (29 December 2010, 15:41)

Da, se gaseste la acelasi raion cu folie alimentara de plastic sau cea de aluminiu.

ELLA
ELLA (29 December 2010, 16:51)

Buna Lena, fara sosul de soia daca folosesc, ce se intampla? LA MULTI ANI!

 

razvanbulgaru
razvanbulgaru (29 December 2010, 17:33)

Daca este buna de aluminiu e bine ca am :) multumesc mult

lena
lena (29 December 2010, 18:44)

Nu, nu Razvan, nu merge folie de aluminu, ziceam doar a hartia de copt o gasesti la magazin langa folia de alumniu.

razvanbulgaru
razvanbulgaru (29 December 2010, 18:48)

Ok ms mult :) ma duc acum sa cumpar  ms mult :)

lena
lena (29 December 2010, 19:17)

Nu cred ca se intampla ceva grav - doar un pic va schimba gustul, dar nu cu mult.

TatianaD
TatianaD (17 March 2011, 16:11)

Am facut pentru prima data drob in viata mea si a iesit foarte bun! Mii de multumiri Lena !!! Eu am avut doar marar in casa, dar cred ca daca puneam si patrunjel verde, eventual si ceapa verde - era sa fie si mai bun! Matusa mea zice ca in drob nu e niciodata prea multa verdeata, si cred ca are dreptate! Mersi inca o data pentru impartasirea retetei !!!

gabrryela
gabrryela (20 April 2012, 23:14)

 drob din piept de pui si ficatei de pui, pieptul de pui fiert cu legume(ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel radacina) apoi il dau prin masina de tocat impreuna cu legumele, ficateii ii fierb separat , apoi ii dau si pe ei prin masina de tocat, fierb o cescuta mica de orez preferabil integral, amestec toate ingredientele, toc marar verde, sare, piper si mai pun un ou pentru legatura, il bag la cuptor il ung deasupra cu ou si gata bunatatea

gabrryela
gabrryela (20 April 2012, 23:19)

 alt platou cu drob, in combinatie cu alte aperitive, 

gabriela29sv
gabriela29sv (05 May 2012, 13:50)

E cea mai buna,lejera si mai simpla reteta de drob de ficatei de pui...deja e al doilea an cand o fac..noua ne place simplu,fara ouale fierte in interior :) .Multumesc Lena pentru toate retetele minunate .

Ionela oana
Ionela oana (26 January 2013, 15:53)

Eu nu prea mai "impac" bine cu ficateii de pui, dar de revelion l-am facut si s-a mancat tot,eu l-am mancat cu putin mustar,a fost delicios!

Maggy (05 November 2013, 12:23)

 La cate grade es coace timp de 30-40 minute?

lena
lena (05 November 2013, 16:28)

180-200 grade - pe timpurile acestei retete postate aveam cuptor simplu de aragaz si puneam la foc mediu.

alla1975 (18 November 2013, 13:20)

Draga Lena, te rog din suflet sa ma ajuti legat de temperatura cuptorului. La un cuptor normal, adica ieftin (am un aragaz Metalica , adica cel mai ieftin aragaz.... ) care ar fi termperaturile de coacere? Ce inseamna 150 grade si ce insemana 220 grade, ca ma tot chinui cu orice incerc sa coc? De obicei se ard daca le pun pe gratarul din mijloc. Ce sa fac? Multumesc din suflet

lena
lena (18 November 2013, 13:26)

La un cuptor simplu recmand sa dai temperatura mai mica, si pe parcurs vezi cum se coace, mai maresti putin. Asa o sa gasesti media care vine bine.

De obicei 150 grade inseamna sa o coci la foc domol, mic si 220 la foc rapid.

Ionuc (15 April 2014, 14:48)

Buna ziua,

Ce tip de tava imi trebuie? Din ce material si ce dimensiuni sa fie?

Va multumesc!

lena
lena (15 April 2014, 20:11)

Tava de chec medie din orice material.

Ionuc (15 April 2014, 20:17)

Ok, Lena. Merci

Pisina
Pisina (26 November 2014, 09:08)

Am testat si eu aceasta reteta. Am urmat toti pasii intocmai si rezultatul a fost nemaipomenit!! Din pacate nu am facut poze, dar a fost delicios, super apreciat. Cu siguranta voi face reteta si cu ocazii festive!! Multumim Lena.