Drob de ficatei de pui

O reteta foarte buna, un fel de pate de ficatei intr-o alta prezentare, merge si la mic dejun si la o masa festiva. Nu am respectat exact reteta sursa, nu aveam toate ingredientele - dar oricum a iesit foarte bun.

Ingrediente

Ficatei de pui
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Franzela alba
1 buc
se va folosi doar jumatate din ea
Lapte de vaca
1 pah
Oua
6 buc
3 fierte + 3 proaspete
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
4 linguri
Smantana
200 ml
Sos de soia
2 linguri
Piper negru
0.5 lingurite
Sare
1 linguri
sarati dupa gust
Pudra de ghimbir si coriandru
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Ficateii se spala si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei - pana se evapora toata apa si incep sa se rumeneasca.

2

Ceapa se curata, spala si taie marunt.

3

Cand incep sa se rumeneasca ficateii adaugati ceapa, amestecati si lasati inca 15 min la foc mediu sa se rumeneasca putin impreuna. Apoi luati de pe foc si lasati sa se racoreasca.

4

Cam asa ar trebui sa fie compozitia de ficatei.

5

Jumatate de franzela se inmoaie in lapte.

6

Asterneti cu hartie de copt o forma de cozonac, recomand sa ungeti hartia cu unt inainte sa turnati drobul in tava.

7

Se da prin masina de tocat amestecul de ficatei si painea scursa bine de lapte.

8

La acestea se adauga smantana, 3 oua, sosul de soia, piperul, sarea si pudra de ghimbir si coriandru.

Se amesteca bine.

9

Verdeata se toaca marunt si se adauga in compozitia de drob.

10

Acum se monteaza drobul - se toarna jumatate din compozitia de ficatei in tava pregatita, apoi se aranjeaza uniform ouale fierte si curatate de coaja.

11

Se toarna restul de pasta de ficatei peste oua, se niveleaza si se da la cuptor pana se rumeneste bine, 30-40 de min.

12

Cand este gata o lasati sa se raceasca bine la frigider.

13

Dupa ce s-a racit se rastoarna drobul din tava pe un fund si se portioneaza. Il pastrati la frigider acoperit cu folie alimentara.

14

Se serveste ca atare sau cu o garnitura de legume preferate.

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (10 portii/felii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 34

lena
Elena (lena) 22 apr 2016, 15:28

Nu stricati nimic, tot bine va fi :)

gabry 81
gabry 81 22 apr 2016, 14:55

buna,daca pun si piept de pui?merge?.....sau stric tot...  :)

lena
Elena (lena) 31 dec 2015, 14:04

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 grade.

Silvia86
Silvia86 29 mar 2015, 14:43

As vrea sa fac si eu aceasta reteta de Pasti, dar nu am masina de tocat. Se poate face si cu pateu de pui? Sa amestec ceapa calita cu pateu si apoi mai departe cu painea si restul?

Nota mea pentru reteta:
Ionela oana
Ionela Mihaila (Ionela oana) 26 ian 2013, 15:53

Eu nu prea mai "impac" bine cu ficateii de pui, dar de revelion l-am facut si s-a mancat tot,eu l-am mancat cu putin mustar,a fost delicios!

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 05 mai 2012, 13:50

E cea mai buna,lejera si mai simpla reteta de drob de ficatei de pui...deja e al doilea an cand o fac..noua ne place simplu,fara ouale fierte in interior :) .Multumesc Lena pentru toate retetele minunate .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
gabrryela
Gabriela Chiriac (gabrryela) 20 apr 2012, 23:19

alt platou cu drob, in combinatie cu alte aperitive, 

Poza mea pentru reteta:
gabrryela
Gabriela Chiriac (gabrryela) 20 apr 2012, 23:14

drob din piept de pui si ficatei de pui, pieptul de pui fiert cu legume(ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel radacina) apoi il dau prin masina de tocat impreuna cu legumele, ficateii ii fierb separat , apoi ii dau si pe ei prin masina de tocat, fierb o cescuta mica de orez preferabil integral, amestec toate ingredientele, toc marar verde, sare, piper si mai pun un ou pentru legatura, il bag la cuptor il ung deasupra cu ou si gata bunatatea

Poza mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 17 mar 2011, 16:11

Am facut pentru prima data drob in viata mea si a iesit foarte bun! Mii de multumiri Lena !!! Eu am avut doar marar in casa, dar cred ca daca puneam si patrunjel verde, eventual si ceapa verde - era sa fie si mai bun! Matusa mea zice ca in drob nu e niciodata prea multa verdeata, si cred ca are dreptate! Mersi inca o data pentru impartasirea retetei !!!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 28 sep 2010, 15:18

Eu ficatul il fierb, nu-l prajesc, iar dupa ce nivelez compozitia, o ung cu galbenus de ou pentru a prinde o crusta frumoasa, apoi  introduc tava la cuptor.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile