Crema de ciocolata(Ganache)

Cea mai vestita si clasica crema de ciocolata(ganache) de fapt este o combinatie de frisca cu ciocolata amaruie - deci  ingenios de simpla, foarte fina si gustoasa. Este folosita in multe prajituri si torturi, pentru decor si in multe deserturi.

Combinatii veti gasi multe, de fiecare data cam diferite proportiile de frisca si ciocolata - eu am ramas la aceasta reteta de ganache care imi place foarte mult, isi pastreaza culoarea intensa de ciocolata, este densa si poate fi folosita si pentru a orna frumos un tort.

In ultimul pas va dau si o varianta cu mai putina ciocolata si mai multa frisca, sa observati culoarea si textura.

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
250 g
procent de cacao minim 55%
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
200 ml
Unt
50 g
moale, la temperatura camerei

Pasi de urmat

1

Intr-un bol rupeti ciocolata bucatele, adaugati untul moale.

2

Frisca o turnati intr-o cratita si puneti pe foc pana incepe sa fiarba.

3

O turnati peste cicolata si unt.

4

Amestecati usor cu  lingura si o lasati in pace 7-10 minute.

5

Dupa acest timp luati un tel si incepeti sa amestecati cu miscari circulare in crema.

Veti observa cum pe parcurs devine tot mai uniforma si densa.

6

Cam asa ar trebui sa fie gata de pus la rece.

Trebuie sa se raceasca bine cateva ore, sau chiar peste noapte, la frigider.

7

Si asta-i crema gata de lucrat.

De multe ori veti gasi retete care recomanda s-o bateti bine cu mixerul, eu nu fac asa - o las matasoasa si mai densa.

De obicei dupa batutul cu mixerul crema devine mai deschisa la culoare si mai pufoasa.

8

Aici am pus doar 500ml frisca fierbinte+150g ciocolata amaruie(fara unt) - la fel amestecat, racit.

Am batut-o bine cu mixerul, a avut o culoare mai ciudata, un maro deschis.

Deci alegeti varianta care va place, eu raman cu prima :)

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)
Sursa: niksya.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 67

kmonik
kmonik 24 ian 2016, 20:36

Lena, mi-a reusit crema,cu frisca de kafland, ciocolata primola neagra 55% si unt de 65%. Dupa 15 min. de stat la frigider, crema a fost perfecta pt a fi pusa pe post de glazura la prajitura "Bounty bars" de pe site. A fost un deliciu pt musafiri. Iat-o si in poze.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 21 ian 2016, 10:16

Nu am incercat-o, dar daca este naturala si de 30% grasime macar, ar trebui sa fie bine.

Multumesc de apreciere si parere!

kmonik
kmonik 21 ian 2016, 09:57

Lena, in primul rand vreau sa te felicit pt acest site. Eu de aici am invatat sa fac prajituri si chiar unele mancaruri. Folosesti o descriere foarte exacta si daca urmezi pasii, nu dai gres. Sa stii ca apreciz mai mult retetele scrise decat cele video dar sunt ok si cele din urma. Succes in continuare pt tot ce faci!

Am si eu o intrebare: smantana pt frisca la cutie de 200 ml uht de la Lidl e ok pt aceasta reteta de ganach?

 

LauraT
LauraT 05 nov 2015, 10:16

Multumesc frumos.Primola am luat si eu.untul este de 65% sper sa iasa.revin cu impresii dupa ce l-am facut.

Foarte tare site-ul,felicitari!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Elena Radulescu
Elena Radulescu 12 sep 2015, 13:11

Bună Lena,am făcut acum crema,cu fulgi de ciocolată albă belgiană, dar nu s au topit toti. Ce trebuie să fac,deja am pus o la rece!?multumesc!

Nota mea pentru reteta:
AlinaDrg
AlinaDrg 26 nov 2014, 00:13

Este cea mai simpla si buna crema,am incercat si cu ciocolata cu lapte si cu ciocolata alba,e o reteta minune,o folosesc f des pt rulade,si mai adaug de obicei si fructe(mai des zmeura).nota 20 pt cum ai explicat reteta

Nota mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 23 iul 2014, 23:19

Lna, crema e DEMENTIALA!!! E atit de gustoasa ca o sa mi se faca rau la cit am mincat, ca nu era nimeni pe alaturi sa-mi dea peste miina :) Merci, as pune nota 20 daca ar fi!

Nota mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 20 iul 2014, 16:11

Mersi mult. Deci slivki se traduce la noi ca frisca, inseamna ca smintina dulce si frisca (consistenta intre smintina si lapte) este aceeasi treaba? Sau eu am inteles ceva gresit?

 

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 16 mar 2014, 16:14

Aici si prajiturica mea,  nu cred ca mi-a iesit crema asa cum trebuia, fiindca am folosit frisca de 11%, lenea e cucoana mare sa mai fi cautat de 30% :) Oricum, si asa e foarte buna prajitura. Data viitoare voi incerca varianta mixata, acum am amestecat-o doar. Si nici nu a stat la rece cat trebuie, ca ai mei nu au rabdare niciodata :) 

Lena, inca o data multumiri pentru retetele impartasite cu noi !! :*******

 

Poza mea pentru reteta:
sakagoka
sakagoka 24 sep 2013, 22:02

Am si eu o neclaritate. Smantana dulce se bate mai intai cu zahar pudra pana se face frisca si apoi se pune la fiert sau se pune smantana dulce simpla la fiert?

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile