Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Unul din cele mai populare deserturi franceze si de fapt este o clatita la cuptor cu fructe - acestea le puteti combina cum va place, dar noua ne-a placut foarte mult varianta cu cirese. Am incercat-o si pe cea cu capsuni, a fost foarte buna, dar totusi ciresele se potrivesc si mai bine cu acest aluat.

Se prepara foarte repede si banal, important sa aveti fructele pregatite din timp - proaspete sau decongelate. Recomand s-o incercati neaparat, foarte buna si fina...

Ingrediente

Cirese fara samburi
600 g
sau capsuni, visine, coacaze, alte fructe de padure
Oua
4 buc
Zahar
100 g
Faina alba
125 g
Lapte
250 ml
Sare
0.25 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
10 g
pentru uns tava si putin pesmet - daca aveti tava de silicon omiteti untul

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti ciresele intr-o tava(28-30 cm) unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Eu am tava de silicon si nu am mai uns cu nimic.

Clafoutis cu cirese - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol puneti restul ingredientelor si le amestecati bine cu telul sau blenderul - va iese un aluat ca de clatite.

Clafoutis cu cirese - Pas 2
Pas 3

Turnati-l peste ciresele din tava.

Clafoutis cu cirese - Pas 3
Pas 4

Si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 30-35 minute.

Clafoutis cu cirese - Pas 4
Pas 5

Lasati sa se rumeneasca - observati ca va creste destul de mult, aveti grija sa fie tava mai inalta, din aceea de pandispan.

Clafoutis cu cirese - Pas 5
Pas 6

Desi creste la cuptor, dupa 5-10 minute, cand o scoateti se va lasa, este normal.

Clafoutis cu cirese - Pas 6
Pas 7

Serviti calda, pudrata cu putin zahar si un eventual sos de vanilie sau de fructe.

Clafoutis cu cirese - Pas 7
Pas 8

Se poate coace si in forme mici, individuale si servita chiar in ele.

Aici am o felie si pt voi, cred ca destul de reprezentativa - prajitura este foarte placuta si gustoasa.

Pofta Buna!

Clafoutis cu cirese - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lianulia
Lianulia 10 Jun 2013, 21:28

Nici nu am terminat bine de citit reteta, ca si eram la bucatarie sa o fac... Adevarul ca demult asteptau niste visine in congelator (visam sa fac tortul "Casuta lui Goguta", sau cam asa ceva), dar fiind mai elaborat, tot amanam...

Iar acum revenid la desertul de fata, este pe cat de simplu si rapid, pe atat de bun! (sa nu mai spun si ca am pus visinele pe jumate inca inghetate...) 

Nota mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 11 Jun 2013, 09:38

cred ca este si mai buna cu visine; acum se gasesc pe piata, este sezonul lor;

arata super, cred ca e si foarte buna

Draculina969
Draculina969 12 Jun 2013, 09:08

am facut-o ieri si mi s-a parut destul de buna.i-ar mai trebui niste zahar...eu i-am pus niste dulceata de cirese de-asupra...mi s-a parut mai buna cealalalta (tip pandispan)

tiki
tiki 14 Jun 2013, 13:17

Buna Lena. Tot eu,cine alta? Te rog sa-mi spui ce metoda ai de scoatere a samburilor din cirese,visine..? Eu folosesc un  ac de siguranta, ca sa scot samburele pe la codita. Deci o singura gaura. Mai am un dispozitiv in care pun cireasa il inchid si ca un "cui" impinge samburele pe partea cealalta.Deci nu-mi place ca e gaurita cireasa in 2 locuri. Astept,daca ai o metoda mai buna si sa mearga mai repede. Multumesc.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 14 Jun 2013, 13:27

Eu folosesc un dispozitiv din ala cu 2 gauri in cirese - cel care face mai repede, pui o mana de cirese si le ia pe rand pe toate. Uite de aici l-am luat.

vio2011
vio2011 30 Jan 2015, 18:03

Lena,chiar e bun aparatul asta de scos sâmburi,merită?

lena
Elena (lena) vio2011 31 Jan 2015, 21:38

Nu prea se merita, m-am trezit iarna ca jumate din visine avea samburii pe loc si tot scuipam din ei, mi-am rupt si un dinte  :)

Tot cel mai sigur este lucrul manual :)

tiki
tiki 01 Feb 2015, 06:43

Buna. Eu, dupa cum ati  citit folosesc acul de siguranta. Cu partea cea cu cerculet,nu unde se inchide si-mi place ca il scot tot pe la codita, deci nu gauresc toata cireasa-visina. Pupici.

Olghina.18
Olghina.18 18 Apr 2016, 19:24

O bunătate, numa ce am scos-o de la cuptor😋😋😋... Mulțumim Draga Lena

EsteraLindström124
Estera Lindström (EsteraLindström124) 10 Jun 2017, 23:02

am facut-o azi. coacaze si capsuni. si tot azi am facut si prajitura  de ciocolata cu bilute de cocos. Foarte bune. poze nu stiu sa pun aici. ti-am aratat pe fb rezultatul la asta, cu fructe.

te urmaresc cu mare placere :)

lena
Elena (lena) Estera Lindström (EsteraLindström124) 11 Jun 2017, 14:14

Multumesc mult!