Placinta cu chiftele de carne si cascaval

Placinta cu chiftele de carne si cascaval

Mi-a placut mult ideea de formare a acestei placinte, la fel si componentele, aluatul rapid, nimic complicat. Merge si ca mancare sau un aperitiv aratos pe masa de musafiri.

Placinta este delicioasa, frumoasa si interesanta - sotul a apreciat-o mult - deci, buna de notat si pus pe site :)

Ingrediente

Carne tocata de pui
300 g
puteti adauga in ea 1 ou si mirodenii dupa plac - carnea poate fi nu neaparat de pui
Cascaval clasic
150 g
Oua
3 buc
Smantana
250 g
Faina alba
150 g
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea se amesteca cu sare, optional 1 ou si mirodenii dupa plac.

Formati chiftelute, le puneti pe o farfurie si le dati la congelator pentru 15 minute(puteti si sa omiteti acest pas).

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 1
Pas 2

In acest timp facem aluatul placintei:

- intr-un bol bateti ouale, amestecati putin cu un tel;

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 2
Pas 3

- adaugati smantana, amestecati;

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 3
Pas 4

- si ultima puneti faina, praful de copt si sarea - amestecati bine sa nu fie cocoloase.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 4
Pas 5

Intr-o tava asternuta cu hartie de copt turnati aluatul.

Deasupra puneti chiftelele, le apasati foarte usor sa intre putin in aluat - dar nu exagerati.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 5
Pas 6

Presarati deasupra cascavalul dat prin razatoare si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 35-40 minute.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 6
Pas 7

Este gata cand se rumeneste frumos. O scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 7
Pas 8

Scoateti bordurile tavii si portionati placinta.

O serviti cu o salata sau ca atare, foarte buna si frageda - mi-a placut mult aluatul aici, cred ca il voi aplica si la alte placinte.

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 8
Pas 9

Si o felie pentru voi :)

Pofta Buna!

Placinta cu chiftele de carne si cascaval - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

alina B
alina B 08 Feb 2014, 10:47

Multumesc, Lena

In dieta mea am voie putin cascaval si faina integrala, nu e vorba de calorii, ci de anumite grupuri de alimente (sunt intr.o faza de mentinere, nu de slabit, pt ca am slabit deja). o sa incerc oricum cu faina integrala. 

multumesc mult de raspuns, esti o draguta

lena
Elena (lena) 08 Feb 2014, 09:23

Pentru dieta cu mai putine calorii intr-adevar este bine sa inlocuiesti smantana cu iaurt, faina nu are mare importanta - la calorii este la fel si cea alba si cea integrala.

As recomanda mai ales sa nu pui cascaval deasupra, el are cea mai mare incarcatura calorica in reteta.

alina B
alina B 07 Feb 2014, 20:43

Buna, draga Lena, 

Urmaresc site.ul tau de mult timp si tot ce am gatit de aici a iesit minunat. imi place aceasta placinta, dar eu tin o dieta si as incerca sa inlocuiesc anumite ingrediente (faina alba cu faina integrala si smantana cu iaurtul). Sper sa imi poti raspunde candva. felicitari si multumesc!

MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 01 Aug 2013, 20:15

Dragelor, aluatul folosit de Lena la placintica asta se preteaza foarte bine la un chec aperitiv, asa ca astazi am repetat (a cata oara....) placintica Lenei si apoi am facut din aceleasi cantitati precizate de ea si un chec la care am adaugat ceapa rosie tocata marunt, masline taiate cubulete, ardei capia cubulete, bucatele de branza telemea si chiftelute in format foarte mic. Rezultatul a fost o "Pizza" extrem de buna. Multumesc Lena pentru inspiratie! 

tiki
tiki 27 Jul 2013, 21:12

Eu as recomanda sa se manance calda. Asa mi-a placut mie.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 17 Jul 2013, 10:29

Sa aveti pofta buna Andreea!

ianadeea
Andreea (ianadeea) 17 Jul 2013, 08:59

Salutare Lena, si fetelor gospodine. Am facut si eu aseara placintica asta. N-am avut cascaval si am folosit vreo 2-3 linguri de branza de burduf, erau niste mirosuri in bucatarie la coacere, de-mi venea sa mananc tot cuptorul. Este o reteta geniala, f. buna, si de aperitiv si de felul II, si de "sandwich la pachet". Se executa f. rapid, nu-i nimic complicat, si am inlocuit 100g faina alba cu cea integrala, s-o fac putin mai sanatoasa. Merita incercata, multumim mult, pupici. 

roroxiroxana
roroxiroxana 12 Jul 2013, 14:45

ce bine arata.....cam care e diametrul tavii??

lena
Elena (lena) roroxiroxana 12 Jul 2013, 20:08

Tava de aici are 28cm.

Mihaela Morar
Mihaela Morar 12 Jul 2013, 10:52

multumesc frumos, Lena. Mozzarela rasa face crusta si se rumeneste la fel ca si cascavalul.........am treaba deseara.....voi pregati placintica delicioasa

Mihaela Morar
Mihaela Morar 12 Jul 2013, 10:19

intrebare: daca in loc de cascaval pun mozzarela, ii schimb ceva din aspect sau aroma? 

lena
Elena (lena) Mihaela Morar 12 Jul 2013, 10:34

Merge si mozzarela, nu schimba gustul, doar sa se topeasca la coacere si sa faca crusta rumena.

Arata toate comentariile