Prajitura cu mac si visine

Prajitura cu mac si visine

Vedeta in aceasta reteta este macul, sigur ar merge la fel de bine si cu alte fructe - felii de mere, caise, prune, cirese, fructe de padure, etc.

Prajitura este foarte aromata, ca o "bomba" de mac - pufoasa, frageda, si bineinteles rapida :)

Apropo, cantitatile din reteta sunt pentru o tava rotunda de 28-30cm, eu am facut cantitate dubla in poze si am folosit o tava dreptunghiulara mare.

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar
150 g
Smantana
150 g
Faina alba
150 g
Praf de copt
2 lingurite
Mac
100 g
Visine fara samburi
200 g
sau alte fructe

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti fructele si macinati fin macul(in aparatul de macinat cafea sau blender).

Puteti si sa nu macinati macul, dar se vor simti bobitzele intre dinti.

Prajitura cu mac si visine - Pas 1
Pas 2

Bateti spuma alba ouale cu zaharul, adaugati smantana si amestecati.

Prajitura cu mac si visine - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati faina si praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

Prajitura cu mac si visine - Pas 3
Pas 4

Si ultimul puneti macul macinat, amestecati.

Prajitura cu mac si visine - Pas 4
Pas 5

Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt, nivelati si intindeti pe toata suprafata.

Puneti visinele/fructele deasupra.

Prajitura cu mac si visine - Pas 5
Pas 6

Dati prajitura la cuptor preincalzit la 150-180 grade si lasati aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Lasati apoi sa se racoreasca bine.

Prajitura cu mac si visine - Pas 6
Pas 7

Serviti si portionati dupa preferinte.

Pofta Buna!

Prajitura cu mac si visine - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Ekaterinka
Ekaterinka 20 Sep 2015, 16:52

eu am adaugat 2 pliculete de praf de copt,am mai vazut pe la unele retete ca la 2 lingurite scrie ca ar fi echivalente cu un pliculet..da si a iesit cam ciudatica

liudi
liudi 09 Jan 2016, 14:10

SALUT LENA TOATE RECETELE TALE INCERC SA LE FAC DAR ASTA E MINUNATA NICI NU REUSESC DACA SINCER SA O GUST CA FETELE SI OMANINCA DE SOT NICI NU MAI VORBESC MERSI MULT

Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 25 Aug 2016, 23:35

Salut Lena uite si pe acesta lam facut super delicios!!!!! Baiatul meu mia zis sa fac in fiecare zi numai de acesta!!!! Data viitoare voi pune mar ce zici o sa iasa???? E foarte delicios si foarte rapid de facut cit ai clipi din ochi!!! Ador recetele usoare si foarte gustoase!!!!! Pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Vio84 30 Aug 2016, 20:05

Ma bucur mult! Merge si cu mere, cu orice fructe va place.

Aleix
Aleix 26 Aug 2018, 11:04

Buna, ce fel de smantana se foloseste in reteta dulce sau fermentata?

lena
Elena (lena) Aleix 26 Aug 2018, 11:18

De obicei daca nu mentionez ca este “Smantana dulce” am in vedere smantana simpla fermentata. 😉

Aleix
Aleix 26 Aug 2018, 11:27

Multumesc mult pentru raspuns. O duminica frumoasa va doresc.:)

CRISTINA
CRISTINA 24 Aug 2020, 10:02

Buna Lena si multumesc pentru retetele minunate. Am mancat in BV un pandispan delicios cu mere rase si mac. Doamne, ce minunatie! Intoarsa acasa am cautat reteta pe siteul tau dar nu am gasit-o. Oare ai putea te rog, sa postezi o asemena reteta?Multumesc anticipat.

lena
Elena (lena) CRISTINA 24 Aug 2020, 15:29

Buna idee Cristina, caut neaparat ceva.😉

cora.
cora. 03 May 2023, 13:48

Am mai vazut aici un praji cu mac(cu frisca),foarte ademenitor,dar am ezitat datorita continutului de grasime.Am vrut sa intreb atunci cat din ulei se poate reduce asa incat sa nu rezulte un blat uscat.Acum vazand-o pe minunata asta (voi inlocui smantana cu iaurt grecesc),o voi pregati cat mai curand.Dar un subiect interesant ar fi si cum putem substitui macul(il iubesc,dar se intampla sa nu-l am mereu),susan,nigella,canepa (rasnita?),in ,rasnite,intregi ?Sau o combinatie de nuca macinata cu unul din ingredientele mentionate?