Dovleac copt cu usturoi si busuioc

     Va spuneam ca anul acesta avem dovleci multi din gradina de acasa, dupa ce ne-am saturat bine de placinta cu dovleac am dat intamplator peste aceasta reteta. Sincera sa fiu am fost sceptica pe parcursul la tot procesul de preparare(si nu aveam de pierdut, ca se strica dovlecii daca nu-i gatesc), dar rezultatul a fost uimitor. Sotul a cerut a 2-a portie, a recunoscut si el ca nu s-a asteptat la asa un gust fain.

Noi l-am servit cu branza si smantana, fara carne si alte legume, am avut o cina foarte satioasa si deosebita.

La gust as zice ca este ceva mediu intre morcov copt si cartofi, chiar merita sa incercati.

Ingrediente

Dovleac
1 kg
Ulei de masline
50 ml
sau ulei simplu
Sare
0.5 lingurite
Usturoi (catei)
5 buc
Busuioc uscat
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie felii cam de 1-1.5 cm grosime.

2

Uleiul se amesteca cu sarea, busuiocul si usturoiul pisat.

3

Aranjati dovleacul intr-o tava de cuptor.

Folosind o pensula ungeti feliile de dovleac cu amestecul de ulei si mirodenii.

4

Il puneti la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.

La mine s-a copt frumos deasupra si s-a rumenit si dedesubt.

5

Lasati cam 15 minute sa se racoreasca si serviti cu orice va place - ca garnitura de legume, sau pe langa niste branza cu smantana.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tiki
tiki (04 October 2013, 11:12)

Mai Lena,ce reteta.!!!! Spune-mi te rog e acelasi dovleac de placinta? Ca parca in poza e alt soi. O sa incerc precis. Pupici.

 

lena
lena (04 October 2013, 12:18)

Da, este acelasi dovleac.

igorbt
igorbt (04 October 2013, 17:55)

 Intradevar, nici nu ma asteptam sa fie atat de gustos acest dovleac copt! Eram f sceptic inainte de a-l gusta. pt ca asociam dovleac-ul doar cu deserturi, mai ales cu placinta.