Paine aromata cu cascaval

Paine aromata cu cascaval

Nici nu stiam cum sa-i spun corect, de fapt este ceva mediu intre paine si placinta pufoasa cu miros de ierburi. Modul de asamblare si servire este foarte comod si interesant, bineinteles ca se poate si taia felii, noi am preferat sa rupem fiecare rulou separat.

Merge perfect pe langa o ciorba, dar si ca atare, eventual cu o salata pe langa - este pufoasa, frageda, aromata cu gauri de la cascavalul topit.

Ingrediente

Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
10 g
sau 25g proaspata
Zahar
1 lingura
Sare
1 lingurita
Ulei de masline
30 ml
sau ulei simplu
Faina alba calitate superioara
350 g
Cascaval
200 g
alegeti un cascaval mai tare
Ierburi de provence
2 lingurite
puteti inlocui cu orice verdeturi va plac - oregano, patrunjel, maghiran, busuioc, etc.
Oua
1 buc
Susan
1 lingura
este optional, puteti sa-l omiteti sau inlocui cu mac

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol adanc dizolvati drojdia cu zaharul si apa calda(aveti grija sa nu fie fierbinte), lasati 10-15 minute pana incepe sa faca spuma.

Paine aromata cu cascaval - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp adaugati uleiul si sarea, amestecati.

Paine aromata cu cascaval - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina si framantati aluatul.

Paine aromata cu cascaval - Pas 3
Pas 4

Il lasati in bol pentru aproximativ 1 ora sa creasca - isi va mari cam dublu volumul.

Paine aromata cu cascaval - Pas 4
Pas 5

Dupa 1 ora il mai framantati putin pe masa presarata cu faina, sa fie neted si frumos.

Lasati-l 10 minute la odihnit.

Paine aromata cu cascaval - Pas 5
Pas 6

Intindeti din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.

Presarati deasupra ierburile uscate.

Paine aromata cu cascaval - Pas 6
Pas 7

Apoi taiati foaia de aluat in patrate medii, in mijloc puneti cate putin cascaval dat prin razatoare.

Paine aromata cu cascaval - Pas 7
Pas 8

Si rulati fiecare patrat, cat mai strans posibil.

Paine aromata cu cascaval - Pas 8
Pas 9

Aranjati rulourile intr-o tava unsa cu putin ulei.

Ale mele au incaput perfect intr-o tava de 28cm diametru.

Paine aromata cu cascaval - Pas 9
Pas 10

Ungeti cu ou batut si presarati deasupra susan, lasati 30 minute sa creasca la temperatura camerei.

Paine aromata cu cascaval - Pas 10
Pas 11

Observati ca dupa ce creste se vor inchide chiar si eventualele goluri intre rulouri.

Paine aromata cu cascaval - Pas 11
Pas 12

Coaceti 35-40 de minute la cuptor preincalzit la 150-180 grade.

Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra, dar lasati tot timpul la cuptor.

Dupa ce este gata, acoperiti tava cu un prosop de bucatarie si lasati 10 minute.

Paine aromata cu cascaval - Pas 12
Pas 13

Aveti grija sa nu lasati paine mai mult de 10 minute in tava, se va aburi prea tare si sa nu fie umeda.

O scoateti din tava pe un platou si lasati sa se mai racoreasca - este delicioasa si calda si rece, noi am rupt bucatele de rulouri din ea.

Pofta Buna!

Paine aromata cu cascaval - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 29 Jun 2017, 01:21

Pur si simplu delicios...am facut-o in tava dretunghiulara...dar la fel de buna...multumim pt retetele oferite ...toate cate le-am facut au iesit senzationale

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnaVitalieLapicus613
Ana Lapicus (AnaVitalieLapicus613) 26 Oct 2016, 17:11

Pur si simplu delicios!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaSiGabrielMegelea189
Maria Si Gabriel Megelea (MariaSiGabrielMegelea189) 26 Oct 2016, 13:47

Pufoasa si gistoasa

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 01 Feb 2015, 14:40

F gustoasa aceasta pâine! Mi-a ieșit 👏 ! Lena, bine ai facut ca ai menționat sa fie mai uscat cașcavalul pentru ca intr-adevăr nu s-a scurs din rulouri si gustul e mai intens. Ieri am facut pâinea sarbeasca si am primit critici iar azi m-am revanșat! Mi-a ieșit si cea de ieri bine, dar i-a deranjat pe ai mei gustul de unt. De fapt cred ca am ffolosit un unt de calitate mai slaba si asta a fost problema!

Poza mea pentru reteta:
In-na
In-na 04 Jul 2014, 18:42

mmm.... o gustosenie...
sunt super de gustoase!!! merciiiiiii
 

Poza mea pentru reteta:
Nataly N
Nataly N 14 Nov 2013, 19:23

s-a primit si la minefoarte gustos a fost..

Poza mea pentru reteta:
elizagabriela
elizagabriela 02 Nov 2013, 15:14

Am facut si eu painica si e super...doar k am scapat km multe ierburi dar gustoasa intr-adevar....Multumiri pt reteta:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 Oct 2013, 21:53

Suparata foc. Le-am facut si eu,dar nu le vedeti. Fiindca nu mi s-au desprins una de alta. Frumoase, gustoase, dar nu stiu ce s-a intamplat si nu am vrut sa le tai asa ca le-am rupt... Cred ca le-am facut prea subtiri ? O sa le mai fac pana imi iese. Pa.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 21 Oct 2013, 11:19

Iaka na, lasa supararea si cauta greseala, stii regula

Cred ca a fost aluatul mai moale si de asta s-au prins intre ele mai tare, sa le faci putin mai groase si aluatul mai dens.

claela
claela 20 Oct 2013, 14:51

Cam asa mi-au iesit mie...sunt minunate.

Poza mea pentru reteta:
sarian
sarian 18 Oct 2013, 13:22

Minunată reţeta.şi ideea cum sunt puse rulourile la copt   Bulgarii au ceva asemănător, doar că fiindcă este ceva tradiţional se făcea cu brânză. Şi la ei şi la armeni  - geaş, îi spun armenii - Se face un rulou imens  şi forma un melc imens într-o tavă circulară.  Mult mai comod  de realizat cu rulourile astea din reţetă şi aspectu, deosebit  de atrăgător şi frumos cum arată de obicei toate bunătăţile pe care le găteşti.

mulţumiri.

   

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile