Pui la cuptor in "farfurie" de aluat

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat

Super idee si foarte gustos, asa cel putin mi-au afirmat cei care au gustat din mancare. Puiul iese aromat si moale, aluatul este patruns bine de zeama in care s-a copt puiul si impreuna fac o combinatie foarte reusita.

Se prepara si repede, doar cu conditia sa aveti aluatul facut ceva mai din timp, cam cu 1-2 ore inainte. Eu am pus pulpe dezosate de pui aici, dar merge si cu carne de pui cu os, orice parte a puiului preferati.

Am facut intr-o tava de 28 cm diametru, puteti s-o faceti in orice alta forma aveti.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
pt aluat
Oua
1 buc
Sare
1 lingurita
pt aluat
Zahar
1 lingurita
Faina alba calitate superioara
350 g
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
pt uns tava
Sare,piper
1 lingurita
pentru carne, mai puteti adauga si alte mirodenii preferate - curry, boia, etc.
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Preparam aluatul pentru ca trebuie sa se odihneasca 1-2 ore inainte sa faceti puiul:

- Intr-un bol amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 1
Pas 2

- Laptele batut se amesteca cu oul, uleiul, zaharul si sarea.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 2
Pas 3

- Adaugati amestecul de faina la cel de lapte batut si framantati aluatul.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 3
Pas 4

- Iese un aluat moale si putin lipicios, va mai ajutati cu faina ca sa-l framantati putin pe masa si sa fie uniform.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 4
Pas 5

- Il puneti la odihnit pentru 1-2 ore.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 5
Pas 6

In acest timp mergem mai departe - ungeti cu putin ulei o tava de cuptor, rotunda sau patrata - important sa fie cu bordurile putin mai inalte si sa nu se scoata, ca sa nu va curga zeama din tava in cuptor.

Ceapa o taiati julien si presarati in tava, peste ea puneti un pic de sare si piper.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 6
Pas 7

Puiul se spala, se taie bucati si se pune peste ceapa, presarati peste el sare si mirodenii.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 7
Pas 8

Cand este gata aluatul il intindeti cu sucitorul si puneti foaia peste tava cu carne. Presati bine ca sa acopere perfect si uniform toata tava, marginile asa si trebuie sa fie mai mari decat diametrul tavii.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 8
Pas 9

Restul de aluat se taie - observati ca am taiat bordurile mai lungi, acolo unde vine marginea tavii.

Ramasitele de aluat le puteti congela si folosi la orice alta placinta cu carne sau umplutura sarata.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 9
Pas 10

Si cu degetele impingeti bordura aceea mai inalta de aluat mai spre fundul tavii, ca sa "imbracati" perfect toata carnea.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 10
Pas 11

Cam asa trebuie sa arate inainte s-o puneti in cuptor.

O coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 45 de minute.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 11
Pas 12

Scoateti din cuptor si lasati asa in tava 10 minute sa se patrunda.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 12
Pas 13

Apoi ajutandu-va cu un prosop scurgeti zeama atent din tava - nu o aruncati!

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 13
Pas 14

Apoi puneti un platou, cu fundul in sus, peste tava.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 14
Pas 15

Si intoarceti tava, ca sa scoateti "farfuria" de aluat pe platoul de servire.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 15
Pas 16

Zeama scursa anterior se toarna peste carne si lasati putin sa patrunda in aluat - cam 5-10 minute.

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 16
Pas 17

Si gata, puteti servi cu orice garnitura va place, la noi a fost o salata(de muraturi).

Apropo, se serveste astfel - cu o lingura taiati din aluat cu carne si puneti la fiecare in farfurie.

Pofta Buna!

Pui la cuptor in "farfurie" de aluat - Pas 17

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 25 Oct 2013, 08:31

Buna dimineata. Ma intreb Lena,oare tu dormi noaptea? Ce frumos arata. Nici nu stiu cand o voi face, ca sunt altele inainte si capitala nu vine nici in week-endul acesta. Cred ca se poate taia triunghi ca o felie de tort,nu? Wwwoowww ,abia astept. Multumesc frumos petru tot si sa ai multa sanatate si inspiratie sa ne bucuri mereu. Pupici.

tiki
tiki 25 Oct 2013, 08:47

Vezi ca la ingrediente bicarbonatul de sodiu nu l-ai scris. Si ma intreb cu carne de porc oare nu merge? E mai tare si se arde aluatul ???

lena
Elena (lena) tiki 25 Oct 2013, 09:00

Gata, am corectat - ieri am pus reteta seara si uite ca am gresit. Ma pregatesc maine sa botez un bebe la Chisinau si suntem pe bagaje, am zis sa nu va las azi fara reteta noua, chiar daca sunt plecata pe drumuri :)

Lasa ca le faci pe rand, retetele nu fug nicaieri, tot aici sunt :)

Cred ca ar merge si cu porc, doar ca s-ar putea face mai greu carnea, poate de acoperit cu folie aluatul si de lasat 1 ora la cuptor.

Daana
Daana 03 Nov 2013, 23:28

Sau, cum am facut eu, am rumenit putin carnea de porc in tigaie apoi am asezat-o in tava . A iesit delicios

tiki
tiki 23 Feb 2014, 20:52

Buna. Tarziu i-a venit randul. Offf,ce sa spun?  In primul rand mi s-a parut aluat cam mult si de aceea mi-a iesit groasa "farfuria"( si am mai si lasat putin aluat de la taierea pe margine).Nu am intepat coca si mi s-a umflat,apoi cand am intepat-o a fost prea tarziu. Si nu am avut lichid deloc de scurs.Am facut si cu carne de porc (pe care am calit-o putin inainte) si cu pui. Cand m-am uitat pe la jumatatea timpului in cuptor,fierbea in ceva lichid,dar cand am scos-o si am incercat sa torn.....nimic. Dar nici o problema,ca a fost umeda farfuria si moale f.f.f.buna.Dar a intrat carnea mai in farfurie,fiind umflata. Nu-i nimic, cica am facut farfurie adanca.. Am servit-o cu salata de castraveti cu mango!!!. Comentariile acolo. In concluzie,o reteta f.buna,aspectuoasa si satioasa.Multumesc mult.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 23 Feb 2014, 21:51

Da, imi pare rau - din poze observ ca este mai mica tava la tine, poate de aici si aluatul cam mult.

Oricum o adaptezi tu pe parcurs dupa gust si plac.

tiki
tiki 24 Feb 2014, 08:18

Oo.Lena,da,am facut intr-un vas de yena mai mic,dar le-am impartit pe toate.Am cantarit tot si am facut fix 1/2 de portie dint tot,dar recunosc ca am mai adaugat faina ca era prea moale aluatul,dar f.bun la lucru in final,poate si datorita faptului ca l-am facut seara si l-am lasat pana dimineata sa "doarma" si el,saracutul.Dar f.bine, ca nu mai mananci paine.Hahaha.Pa.

nastase nicoleta
nastase nicoleta 23 Sep 2014, 13:02

Buna ziua. Spune mi te rog,aluatul nu e prea moale,adica ca o coca? Se coace bine?

lena
Elena (lena) nastase nicoleta 23 Sep 2014, 13:03

Se coace bine, fara grija.

nastase nicoleta
nastase nicoleta 24 Sep 2014, 09:25

Multimesc pt raspuns