Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor

Foarte bune chiftelele, sosul este putin dens, lipicios si aromat de la usturoi si rosii - o buna idee ar fi(pentru a va face rezerve din timp) sa congelati chiftelutele coapte si cand va trebuie sa gatiti repede, doar amestecati sosul si puneti chiftelele acolo sa fiarba.

Ingrediente

Pesmet
0.5 pahare
Lapte
0.5 pahare
sau apa
Carne
500 g
eu am pus de curcan - puteti folosi de vita/porc/pui, orice combinatii preferati si aveti in frigider
Oua
2 buc
Ceapa alba
1 buc
Sare,piper
1 lingura
eu am mai adaugat putin patrunjel uscat
Unt
0.5 linguri
Usturoi (catei)
4 buc
Sos de soia
3 linguri
Ketchup
150 g
eu am pus 2 linguri de ketchup si jumate de pahar bulion de rosii
Zahar
2 linguri
sau miere

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti pesmet-ul(sau 2 felii paine) si turnati laptele, lasati 10 minute sa se inmoaie bine.

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 1
Pas 2

Treceti carnea prin masina de tocat, adaugati la ea ouale, pesmetul inmuiat, ceapa taiata marunt, sarea, piperul si alte mirodenii care va plac.

Amestecati bine cu mainile sa fie o compozitie uniforma.

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 2
Pas 3

Formati chiftelultele cu mainile si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 3
Pas 4

Le coaceti 15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade.

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 4
Pas 5

Intr-un bol amestecati ketchup-ul, sosul de soia si zaharul(mierea).

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 5
Pas 6

Intr-o tigaie adanca puneti untul si lasati sa se topeasca,

Adaugati usturoiul pisat sau taiat marunt si il lasati 10-15 secunde, aveti grija sa nu-l ardeti.

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 6
Pas 7

Adaugati sosul de la pasul 5 peste usturoi, amestecati si lasati sa fiarba 3-4 minute.

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 7
Pas 8

Puneti si chiftelele in sos, amestecati si lasati sa fiarba pana sosul devine mai gros.

Potriviti de sare daca este nevoie.

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 8
Pas 9

Veti observa ca dupa ce se mai racoreste si sta 10 minute fara foc sosul devine si mai gros si lipicios.

Serviti cu orice va place - legume, orez, cartofi, etc.

Pofta Buna!

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

N
Natalia Chiriac (N) 25 May 2017, 12:38

E foarte gustoasa .multumesc pt receta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DaniellaB
DaniellaB 07 May 2016, 14:05

Buna, vreau sa fac receta deseara dar nu am sos de soia, ce as putea face cu ce as putea sa il inlocuiesc? Multumesc! 

lena
Elena (lena) DaniellaB 07 May 2016, 21:02

Puteti sa-l omiteti fara grija.

Iosipitsa
Iosipitsa 23 Feb 2016, 08:36

Am facut reteta! Supeeeer! mi-a placut mult de tot sosul! :)

DorinaB
DorinaB 05 Jun 2015, 00:58

O reteta binevenita la moment, chiar imi place acest sos mult, l-am incercat intr-un restaurant chinezesc, am facut asta seara si sotul e incintatat, ma lauda din ce in ce mai mult, si mi-a zis sa imi deschid un restaurant, aici in Dublin!!! Hi hi... Mai exagereaza el....

Si asta datorita tie am devenit o adevarata maestra in bucatarie!!! Multumesc din suflet! Fii binecuvintata! Nu am decit cuvinte de lauda pentru tine

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 13 Nov 2013, 16:44

buna fetelor!citind comentariile am dat peste cineva careia ii place mancarea chinezeasca.

ioana,banuiesc,k ceea ce ai mancat au fost raviolii chinezesti,sau bouches;sunt foarte multe retete si iti cam prinzi urekile cu ele,kiar si chinezoaicelor le mai da gres acea coca alba din faina de orez,se fierbe,treb sa stii kt si cum,in franta gasesti congelata la alimentarile chinezesti.eu ceea ce fac aksa de cativa ani

sunt:nemurile sau pateuri imperiale,orezul cantonez,diferite sosuri cu carne,taietei chinezesti cu legume dar raviolii,spun sincer nu am incercat.ii ador,sunt buni k sunt facuti la vapori si mai ales cu sosul pikant cu kre se servesc sunt un deliciu.eu cumpar kngelati ,knd vreau sa am mai mult timp daknu de la restaurantele lor de pofta!v am pupat!

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 12 Nov 2013, 21:56

Am facut si eu chiftelutele, doar ca criza de timp m-a facut sa le prajesc...Data viitoare le voi coace. 

Poza mea pentru reteta:
rho
rho 06 Nov 2013, 11:58

nota 10 pentru reteta

rho
rho 06 Nov 2013, 11:57

multumesc lena de rete maine incerc sa fac chiftelute marinate

Nota mea pentru reteta:
ioanab81
ioanab81 06 Nov 2013, 10:58

Wow! Super! Oare stii sa faci bucatele de pui invelite int-un fel de aluat si date printr-un sos dulceag (cum cred ca e al tau de la chiftelute) care se gasesc la restaurantele chinezesti? Din pacate nu stiu numele original! Ce tare m-as bucura daca ai sti sa faci si daca ai putea posta reteta, pentru ca pe tine chiar te inteleg ce vrei sa spui cand scrii, mi se pare ca ai un stil accesibil pentru toata lumea! Felicitari si keep up the good work! Cu drag!

lena
Elena (lena) ioanab81 06 Nov 2013, 11:07

Multumesc Ioana de apreciere!

Voi incerca sa gasesc reteta de care imi spui

tiki
tiki 05 Nov 2013, 17:39

Buna. O bunatate.Aromate,dulci cu putin gust de usturoi,....ce mai,senzationale. M-am grabit sa nu se intunece si sa fac poza, asa ca lipseste garnitura (acuma se face).Asa frumoase sunt..parca ar fi oua vopsite. Sosul a iesit bun,gros,dar pisca putin,fiindca am pus ketchup picant (nu am stiut de care), dar in combinatie cu mierea e ok. Tot asa o sa fac.Zilele urmatoare iti urmez sfatul si sa le congelez ,deoarece,stii, am facut acuma numai din jumatate de portie,si deja am mancat vreo 4, asa ca acuma nici  vorba de congelat. Asa ca fetelor ,va sfatuiesc sa nu ratati aceasta minunata reteta.Mii de multumiri.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile