Tarta cu gem si nuci(de post)

Nu ma satur sa testez in continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum va propun o super varianta cu acelasi aluat dar in forma de tarta.

Desi este o varianta destul de banala si simpla, a avut un mare succes la toti care au gustat-o - este putin crocanta, frageda, caramelizata, cu gust de capsuni(am folosit gem de capsuni aici) si nuci.

Ingrediente

Faina alba
2 pah
Apa clocotita
0.5 pah
Ulei de floarea soarelui
0.5 pah
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Dulceata
400 ml
sau gem
Nuci tocate
1 pah
Gris de grau
3 linguri

Pasi de urmat

1

Preparati aluatl conform cu pasii 1-5 din Reteta de Galeta cu mere.

Lasati sa se odihneasca 30 minute.

2

Dupa acest timp mai framntati putin aluatul cu faina pe masa, lasati-l 15 minute sa se odihneasca dupa care il impartiti in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(cam 1 sfert si 3 sferturi de aluat).

3

Bila mai mare de aluat o intindeti intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti, asa ca sa ridicati si bordurile. Tava mea are 30cm in diametru, cu degetele mai intindeti si nivelati aluatul ca sa se aranjeze bine in tava si pe pereti.

Peste aluatl presarat grisul si turnati dulceata sau gemul - intindeti atent cu o furculita pe toata suprafata.

4

Peste gem presarati nucile tocate nu foarte marunt.

5

Bila mai mica de aluat o intindeti intr-o foaie subtire si taiati dungi subtiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tarta.

6

Le aranjati ca in poza, sau dupa cum va place.

7

Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.

8

Lasati sa se racoreasca putin si optional puteti s-o decorati cu zahar pudra.

9

Puteti s-o serviti si calda si rece, este absolut delicioasa in ambele variante.

Pofta Buna!

Cantitate: 700 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

NaTa07
NaTa07 26 apr 2016, 13:13

foarte gustos nici nu mai stiu ce sa zic toate recetele se primesc super delicioase in toata ziua fac cite ceva de aici Lena iti multumesc !! 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 20 oct 2015, 20:46

Nu trebuie, aluatul contine ulei si nu se lipeste de tava.

bayram
bayram 19 oct 2015, 22:52

Tava nu trebuie unsa cu nimic?

Egen
Egen 13 mai 2015, 22:02

In loc de ulei de floare soarelui i-am adaugat ulei de cocos si unt de cacao. A iesit efectul ala de foietaj. A iesit foarte gustoasa. 

Poza mea pentru reteta:
adriana.b
adriana.b 18 feb 2015, 14:18

Buna Lena,

Forma mea de tarta are diametrul de 26cm. Este prea mica pt acest tip de aluat?

 

 

 

LORINDA
LORINDA 31 ian 2014, 00:18

Buna Lena. Am refacut aceasta reteta de data asta cu dulceata de prune. Mi-a iesit mai bine decat prima data Data trecuta a fost gustoasa dar nu am fost multumita de aspect Oricum reteta este super iar tu meriti nota

P.S.: ieri am gatit reteta ta de pilaf cu carne de porc (pun o poza martor si acolo)

Poza mea pentru reteta:
natinati
natinati 12 dec 2013, 17:33

Am incercat si eu reteta, nu ca tin post ci pentru ca era frigiderul gol, iar ingredientele de aici sint foarte simple. Numai ca ulei aveam numai de la mama de la tara, facut proaspat la oloinita, deci cu un miros specific care si s-a simtit la produsul final. Dar a iesit buna si crocanta. Merci de reteta!

Poza mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 10 dec 2013, 21:14

Am revenit cu poza. eu am pus alune maruntite in loc de nuci si dulceata de cirese amare in loc de dulceata de capsuni

Poza mea pentru reteta:
Nelly.Bo
Nelly.Bo 10 dec 2013, 16:07

Multumesc! Aceasta este a doua cu dulceata de afine si coacaze cu nuci! Incep sa devin profesionista! 

Poza mea pentru reteta:
Nelly.Bo
Nelly.Bo 09 dec 2013, 22:27

Am revenit si cu poza, am incercat si mai devreme, dar nu a vrut sa se incarce... A iesit foarte buna si crocanta! Delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile