Tarta cu gem si nuci(de post)

Nota 0 ( voturi)
*****

     Nu ma satur sa testez in continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum va propun o super varianta cu acelasi aluat dar in forma de tarta.

Desi este o varianta destul de banala si simpla, a avut un mare succes la toti care au gustat-o - este putin crocanta, frageda, caramelizata, cu gust de capsuni(am folosit gem de capsuni aici) si nuci.

Ingrediente

Faina alba
2 pah
Apa clocotita
0.5 pah
Ulei de floarea soarelui
0.5 pah
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Dulceata
400 ml
sau gem
Nuci tocate
1 pah
Gris de grau
3 linguri

Pasi de urmat

1

Preparati aluatl conform cu pasii 1-5 din Reteta de Galeta cu mere.

Lasati sa se odihneasca 30 minute.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 1
2

Dupa acest timp mai framntati putin aluatul cu faina pe masa, lasati-l 15 minute sa se odihneasca dupa care il impartiti in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(cam 1 sfert si 3 sferturi de aluat).

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 2
3

Bila mai mare de aluat o intindeti intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti, asa ca sa ridicati si bordurile. Tava mea are 30cm in diametru, cu degetele mai intindeti si nivelati aluatul ca sa se aranjeze bine in tava si pe pereti.

Peste aluatl presarat grisul si turnati dulceata sau gemul - intindeti atent cu o furculita pe toata suprafata.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 3
4

Peste gem presarati nucile tocate nu foarte marunt.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 4
5

Bila mai mica de aluat o intindeti intr-o foaie subtire si taiati dungi subtiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tarta.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 5
6

Le aranjati ca in poza, sau dupa cum va place.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 6
7

Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 7
8

Lasati sa se racoreasca putin si optional puteti s-o decorati cu zahar pudra.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 8
9

Puteti s-o serviti si calda si rece, este absolut delicioasa in ambele variante.

Pofta Buna!

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 9
Cantitate: 700 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nelly.Bo
Nelly.Bo (09 December 2013, 15:40)

 Grozav! Chiar aveam pofta de ceva dulce si iata super reteta! Chiar acum este la cuptor! :) Sper sa iasa buna! Revin cu poza si verdict! 

tiki
tiki (09 December 2013, 15:54)

    Buna. Sa nu uiti Nelly sa postezi si poza. Ca atatea comentarii am vazut care spuneau ca revin mai tarziu si din 2011 (chiar imi venea sa intreb daca inca nu e gata. de 2 ani?) si nu au mai aparut. Da, la aceasta prajitura noi ii spunem:Prajitura cu bretele. . Pupici.

stiuca
stiuca (09 December 2013, 17:51)

 

Nelly.Bo
Nelly.Bo (09 December 2013, 22:27)

 Am revenit si cu poza, am incercat si mai devreme, dar nu a vrut sa se incarce... A iesit foarte buna si crocanta! Delicioasa!!!

lena
lena (09 December 2013, 22:29)

Super Nelly, merci de poza!

tiki
tiki (10 December 2013, 07:32)

               Felicitari Nelly, si pentru reusita tartei- ce bine arata- si pentru ca esti parolista. Multumesc. Pa.

Nelly.Bo
Nelly.Bo (10 December 2013, 16:07)

 Multumesc! Aceasta este a doua cu dulceata de afine si coacaze cu nuci! Incep sa devin profesionista! 

lena
lena (10 December 2013, 16:09)

O,deci chiar v-a placut tarta Nelly!

LORINDA
LORINDA (10 December 2013, 20:11)

bun bun..revin cu poza imediat. Acum e in cuptor.

LORINDA
LORINDA (10 December 2013, 21:14)

Am revenit cu poza. eu am pus alune maruntite in loc de nuci si dulceata de cirese amare in loc de dulceata de capsuni

natinati (12 December 2013, 17:33)

 Am incercat si eu reteta, nu ca tin post ci pentru ca era frigiderul gol, iar ingredientele de aici sint foarte simple. Numai ca ulei aveam numai de la mama de la tara, facut proaspat la oloinita, deci cu un miros specific care si s-a simtit la produsul final. Dar a iesit buna si crocanta. Merci de reteta!

LORINDA
LORINDA (31 January 2014, 00:18)

Buna Lena. Am refacut aceasta reteta de data asta cu dulceata de prune. Mi-a iesit mai bine decat prima data Data trecuta a fost gustoasa dar nu am fost multumita de aspect Oricum reteta este super iar tu meriti nota

P.S.: ieri am gatit reteta ta de pilaf cu carne de porc (pun o poza martor si acolo)

madalina21 (11 February 2014, 20:20)

 Buna Elena! Imi este neclar ce fac cu grisul. Il pun in gem sau in coca? Imi cer scuze daca am fost neatenta si nu am citit bine

madalina21 (11 February 2014, 20:26)

 iertare! M-am lamurit. Am fost neatenta.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena