Tarta cu gem si nuci(de post)

Tarta cu gem si nuci(de post)

Nu ma satur sa testez in continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum va propun o super varianta cu acelasi aluat dar in forma de tarta.

Desi este o varianta destul de banala si simpla, a avut un mare succes la toti care au gustat-o - este putin crocanta, frageda, caramelizata, cu gust de capsuni(am folosit gem de capsuni aici) si nuci.

Ingrediente

Faina alba
2 pahare
Apa clocotita
0.5 pahare
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.5 lingurite
Dulceata
400 ml
sau gem
Nuci tocate
1 pahar
Gris de grau
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Preparati aluatl conform cu pasii 1-5 din Reteta de Galeta cu mere.

Lasati sa se odihneasca 30 minute.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp mai framntati putin aluatul cu faina pe masa, lasati-l 15 minute sa se odihneasca dupa care il impartiti in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(cam 1 sfert si 3 sferturi de aluat).

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 2
Pas 3

Bila mai mare de aluat o intindeti intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti, asa ca sa ridicati si bordurile. Tava mea are 30cm in diametru, cu degetele mai intindeti si nivelati aluatul ca sa se aranjeze bine in tava si pe pereti.

Peste aluatl presarat grisul si turnati dulceata sau gemul - intindeti atent cu o furculita pe toata suprafata.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 3
Pas 4

Peste gem presarati nucile tocate nu foarte marunt.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 4
Pas 5

Bila mai mica de aluat o intindeti intr-o foaie subtire si taiati dungi subtiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tarta.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 5
Pas 6

Le aranjati ca in poza, sau dupa cum va place.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 6
Pas 7

Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca putin si optional puteti s-o decorati cu zahar pudra.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 8
Pas 9

Puteti s-o serviti si calda si rece, este absolut delicioasa in ambele variante.

Pofta Buna!

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nelly.Bo
Nelly.Bo 09 Dec 2013, 15:40

Grozav! Chiar aveam pofta de ceva dulce si iata super reteta! Chiar acum este la cuptor! :) Sper sa iasa buna! Revin cu poza si verdict! 

tiki
tiki 09 Dec 2013, 15:54

Buna. Sa nu uiti Nelly sa postezi si poza. Ca atatea comentarii am vazut care spuneau ca revin mai tarziu si din 2011 (chiar imi venea sa intreb daca inca nu e gata. de 2 ani?) si nu au mai aparut. Da, la aceasta prajitura noi ii spunem:Prajitura cu bretele. . Pupici.

stiuca
stiuca 09 Dec 2013, 17:51

 

Nelly.Bo
Nelly.Bo 09 Dec 2013, 22:27

Am revenit si cu poza, am incercat si mai devreme, dar nu a vrut sa se incarce... A iesit foarte buna si crocanta! Delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 09 Dec 2013, 22:29

Super Nelly, merci de poza!

tiki
tiki 10 Dec 2013, 07:32

Felicitari Nelly, si pentru reusita tartei- ce bine arata- si pentru ca esti parolista. Multumesc. Pa.

Nelly.Bo
Nelly.Bo 10 Dec 2013, 16:07

Multumesc! Aceasta este a doua cu dulceata de afine si coacaze cu nuci! Incep sa devin profesionista! 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 10 Dec 2013, 16:09

O,deci chiar v-a placut tarta Nelly!

LORINDA
LORINDA 10 Dec 2013, 20:11

bun bun..revin cu poza imediat. Acum e in cuptor.

LORINDA
LORINDA 10 Dec 2013, 21:14

Am revenit cu poza. eu am pus alune maruntite in loc de nuci si dulceata de cirese amare in loc de dulceata de capsuni

Poza mea pentru reteta:
natinati
natinati 12 Dec 2013, 17:33

Am incercat si eu reteta, nu ca tin post ci pentru ca era frigiderul gol, iar ingredientele de aici sint foarte simple. Numai ca ulei aveam numai de la mama de la tara, facut proaspat la oloinita, deci cu un miros specific care si s-a simtit la produsul final. Dar a iesit buna si crocanta. Merci de reteta!

Poza mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 31 Jan 2014, 00:18

Buna Lena. Am refacut aceasta reteta de data asta cu dulceata de prune. Mi-a iesit mai bine decat prima data Data trecuta a fost gustoasa dar nu am fost multumita de aspect Oricum reteta este super iar tu meriti nota

P.S.: ieri am gatit reteta ta de pilaf cu carne de porc (pun o poza martor si acolo)

Poza mea pentru reteta:
madalina21
madalina21 11 Feb 2014, 20:20

Buna Elena! Imi este neclar ce fac cu grisul. Il pun in gem sau in coca? Imi cer scuze daca am fost neatenta si nu am citit bine

madalina21
madalina21 11 Feb 2014, 20:26

iertare! M-am lamurit. Am fost neatenta.

adriana.b
adriana.b 18 Feb 2015, 14:18

Buna Lena,

Forma mea de tarta are diametrul de 26cm. Este prea mica pt acest tip de aluat?

lena
Elena (lena) adriana.b 18 Feb 2015, 14:20

Este bine, poate un pic mai groasa va fi dar nu cu mult.

natalia s
natalia s 01 May 2015, 16:21

pot inlocui praful de copt cu bicarbonatul? trebuie stins cu otet? si ce cantitate?

lena
Elena (lena) natalia s 01 May 2015, 19:08

Aceeasi cantitate puneti, si stins cu putin otet neaparat.

Egen
Egen 13 May 2015, 22:02

In loc de ulei de floare soarelui i-am adaugat ulei de cocos si unt de cacao. A iesit efectul ala de foietaj. A iesit foarte gustoasa. 

Poza mea pentru reteta:
bayram
bayram 19 Oct 2015, 22:52

Tava nu trebuie unsa cu nimic?

lena
Elena (lena) bayram 20 Oct 2015, 20:46

Nu trebuie, aluatul contine ulei si nu se lipeste de tava.

NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:13

foarte gustos nici nu mai stiu ce sa zic toate recetele se primesc super delicioase in toata ziua fac cite ceva de aici Lena iti multumesc !! 

Poza mea pentru reteta:
Emanuela0809
Emanuela (Emanuela0809) 02 Feb 2017, 15:38

O rețetă ft delicioasa. Multumesc de rețetă!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AngyT
EmiliAna Vatra (AngyT) 23 Jan 2018, 19:24

Mi-a plăcut mult tarta! Eu am pus magiun (producție proprie😋) și nuci și am obținut un desert... fără zahăr. Sigur voi mai repeta rețeta mai ales pe perioada postului. Mulțumesc din nou pentru tot ceea ce împărtășești cu noi pe acest site. Nu mă mai satur să experimentez rețetele tale!

Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 13 Mar 2018, 22:12

A iesit foarte buna,dar cred ca in varianta cu unt si lapte aluatul ar fi mult mai fraged si pufos! Oricum ne multumim ca savuram ceva bun si in post. Urmeaza sa testez si celelante retete de post,sunt puse acolo ca o provocare! Multumim!

Poza mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 Oct 2018, 13:55

Ai dreptate cu acest aluat foar bun si usor de facut ! Ieri am facut tarta iar astazi am facut mini tarte pentru a le lua in deplasare . Foarte bune si fara prea mult zahar, doar cel din gem. Multumesc de minunatele retete!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 Oct 2018, 13:56

Si mini tartele ! imi plac chiar mai mult, doar ca trebuie sa mesteresti ceva mai mult, dar rezultatul e pe masura !

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 06 Oct 2018, 14:29

Ce frumoase! Multumesc si sa le mancati cu pofta, chiar buna ideea cu mini-tarte 😉😘