Piure de cartofi

Nota 5 (5 voturi)
*****

Am zis sa pun si reteta mea de piure de cartofi, nu este diferita cu mult de la ce stie orice gospodina, dar sunt mici tips-uri care o fac foarte pufoasa si delicioasa.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
Recomand pentru piure sa alegeti cartofi albi.
Unt
25 g
Lapte de vaca
1 pah
sau smanatana simpla/dulce, asta ar fi varianta perfecta
Sare
1 linguri

Pasi de urmat

1

Cartofii se curata si se spala bine.

Piure de cartofi - Pas 1
2

Apoi le taiati bucati medii (fiecare cartof in 4), puneti intr-o cratita si turnati apa cat sa le acopere bine.

Pentru un gust mai bun puteti pune si o bucata de ceapa la fiert impreuna cu cartofii.

Piure de cartofi - Pas 2
3

Le puneti la fiert, cand incep sa clocoteasca faceti focul mic si lasati aproximativ 40 de min.

Piure de cartofi - Pas 3
4

Cand sunt gata, scurgeti apa in care au fiert, adaugati untul si sarea.

Piure de cartofi - Pas 4
5

Cu un pasator de cartofi le maruntiti bine, adaugand cate putin lapte/smantana pana nu mai are cocoloase, are consistenta uniforma si dorita de voi (mai lichida sau mai groasa).

Piure de cartofi - Pas 5
6

Si ca sa faceti piureul pufos - il bateti bine 1-2 min cu un mixer la viteza mare. Va recomand sa incercati, merita efortul :)

Pofta Buna!

Piure de cartofi - Pas 6
Cantitate: 1 kg (5 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Rodica83
Rodica83 (26 October 2009, 15:45)

eu mai sparg si un ou, dupa ce adaug laptele..., iar uneori mai pun si telemea de oi data prin razatoare...mmm...yam yam

david (05 December 2009, 03:33)

eu folosesc smantana normala in loc de lapte,nu din cea dulce. imi place mult cea de la campina, e foarte cremoasa. si ou sparg si eu la final si mixez. e pufos asa!

vero79 (14 December 2009, 21:27)

si daca nu va suparati ca va intreb:oul il puneti intreg sau separati?si inca o intrebare:puneti oul cat este piureul fierbinte?

david (14 December 2009, 23:08)

eu da, il pun intreg in pireul fierbinte si mixez imediat! am cunostinte care folosesc doar galbenusul. e chestie de gusturi.

alex.a (20 April 2010, 14:59)

eu in loc de lapte sau smanatana pun branza topita, vreo cateva cuburi.

*****
amalia80 (14 September 2010, 09:06)

Eu pun lapte dulce fierbinte si la final 4 linguri de smantana. Asa iese si pufos si gustos...

*****
MariaP (22 September 2010, 22:36)

Eu pun putina din apa in care au fiert cartofii si unt sau margarina, depinde ce am la indemana, si iese foarte gustos.

Lavi
Lavi (05 October 2010, 15:50)

eu mai adaug 1-2 linguri de smantana..........ii da un gust aparte si o consistenta deosebita!

Ellena
*****
Ellena (12 November 2010, 15:47)

asa fac si eu piureul,inainte foloseam margarina,dar am descoperit ca e mai bun cu unt,o garnitura f.buna!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (13 December 2011, 16:59)

Am făcut și eu exact așa piureul de cartofi! Aș mânca în fiecare zi; e pufos, delicios și sănătos!

Cori
Cori (01 February 2012, 15:19)

Mmmmmm,  papa bun, bun. NOTA  

Dianna (05 March 2012, 20:11)

Gustos !  

delfysis
*****
delfysis (26 February 2013, 19:07)

Eu pun si un ou si mixez, iasa pufos si e super mirific

ION (21 October 2013, 19:17)

 Superbă recomandarea ! Pe lângă variantele postate de voi,eu mai pun(când suntem doar in familie),ca deh,chestie de gust,si câțiva căței de usturoi,taiați mai mare,ca sa-i simți ! Ce ziceți,se baga cineva si la varianta mea,după care sa-mi spuneti parererile voastre.

 

mariane (17 January 2014, 11:51)

Ca sa iasa foarte pufos pireul se poate adauga o lingurita de zahar imediat dupa ce se scurg cartofii si dupa ce sunt zdrobiti si s-a adaugat laptele, untul... se pune si o lingura de ulei de floarea soarelui si se bate cu lingura. efectul garantat. Daca mai ramane si pentru ziua urmatoare se poate pune un pic de ulei si se incalzeste. Nu-ti dai seama ca-i de ieri.

 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena