Biscuiti cu morcovi

Am facut acesti biscuiti pentru cei carora le place sa rontaie ceva dulce si ce se prepara super repede. Biscuitii sunt crocanti, dulci, morcovul nu se simte dar le da o culoare si textura interesanta - eu zic ca sunt perfecti si pentru copilasi.

Ingrediente

Morcov ras marunt
1 pah
Zahar
200 g
Unt
100 g
Praf de copt
2 lingurite
Faina alba calitate superioara
350 g

Pasi de urmat

1

Radeti morcovul pe razatoarea cea mai mica, pentru un pahar va merge cam 250g de morcovi intregi.

2

Untul il amestecati bine cu zaharul, daca nu merge cu o lingura - folositi mainile:)

3

Adaugati morcovul ras, amestecati bine.

4

Adaugati faina si praf de copt.

5

Framantati un aluat potrivit de tare.

6

Formati cu  mainile bilute, le turtiti putin si le aranjati pe o tava unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt.

7

Lasati la cuptor aproximativ 30 de min, pana se rumenesc usor. Inainte sa le savurati, lasati sa se racoreasca putin.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (aproximativ 30-40 buc)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)
Sursa: say7.info

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Galia
Galia 03 sep 2009, 12:17

M-au impresionat biscuitii astia, cand am vazut in reteta MORCOV!!! am ramas sceptica, iar cand i-am gustat...mmmm....extraordinar!!!!

Bravo Lena!

Nota mea pentru reteta:
Ludmila87
ludmila (Ludmila87) 18 sep 2010, 22:44

BUNA TUTUROR! am facut azi acesti biscuiti,au esit extraordinari,si mai ales miau placut ca sunt forte buni si sanatosi p/u copii,mersi mult Lena

ELLA
ELLA 11 oct 2010, 14:51

Buna! Daca as inlocui morcovii cu mere, ce se intampla?

iryana
iryana 20 dec 2010, 12:57

Tocmai am facut acesti biscuiti si nu ma pot opri din mancat.sunt fffffffffff buni..chiar nu se simte gustul de morcov si se fac super repede...multumesc pentru aceasta reteta...a , eu am pus si putina coaja de lamaie.

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 20 dec 2010, 15:18

Foarte buni.P entru decor am pus pe fiecare, inainte de coacere cate o jumatate de nuca, care s-a prajit putin si i-a facut si mai gustosi. Multumesc mult pentru reteta.

popanda
Andreea Popescu (popanda) 11 oct 2011, 13:29

Sunt super buni si aromati ideali pt copii mofturosi numai ca eu am pus mai putin zahar 150gr morcovul este si el dulce multumim de retete!

cori07
Corina (cori07) 14 ian 2012, 17:34

sunt delicioasi si rapizi de facut,ii recomand cu caldura.multumesc mult Lena 

Poza mea pentru reteta:
anamariau
anamariau 31 mar 2012, 15:47

untul se poate inlocui cu ulei? in ce proportie? multumesc!

lena
Elena (lena) 31 mar 2012, 17:44

Nu prea merge inlocuit, poate cu alt unt vegetal dar nu cu ulei - nu am incercat si nu sunt sigura, vezi si tu, experimenteaza.

anamariau
anamariau 01 apr 2012, 12:40

Am facut biscuitii dupa reteta originala, cu unt. Au iesit foarte buni!! Sotul a fost foarte incantat, iar azi nu mai avem nici un biscuite! :) Multumesc pentru reteta!!

Nota mea pentru reteta:
tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 16 iul 2012, 15:22

buna lena, vreau si eu sa o incerc, dar nu am unt si as vrea sa stiu daca merge si cu margarina pt prajitura, ms 

 

tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 19 iul 2012, 15:37

am facut si eu aceasta reteta si a iesit super, unul din frati mei a mancat pana nu a mai putut, sau mancat imediat. multumim lena

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 08 nov 2012, 14:51

Ft buni, am sa mai fac neaparat pt fetita mea care ii inebunita dupa biscuiti. 

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 11 nov 2012, 20:05

foarte buni si cu siguranta ii voi repeta

 

 

timotei
timotei 27 nov 2012, 04:20

Iam facut si eu ,la copii asa de tare leo placut ca mau rugat sa le dau si la scoala pt adoua zi.Cind mincau ultimul biscuit mau intrebat ceam pus in ei de au culoarea asta galbena.

DianaSi
Diana (DianaSi) 09 dec 2012, 21:12

Biscuitii cu morcovi sunt geniali... Ei au devenit preferatii familiei mele.... iar acum i-am facut si in stil de sarbatoare

Poza mea pentru reteta:
alla1975
alla1975 18 nov 2013, 10:52

Draga Lena,

esti senzationala! I-am facut si am adaugat stafide in compozitie! Au iesit cei mai deliciosi biscuiti din lume! Multumesc

 

adri
adri 28 mar 2014, 14:54

I-am facut deja de 3 ori pana acum si sunt absolut deliciosi. Cu margarina aluatul se modeleaza excelent insa biscuitii se cam intaresc dupa cateva zile. Cu unt aluatul e mai moale si ceva mai greu de lucrat cu el in schimb aroma este nemaipomenita. Am inlocuit un sfert din morcov cu mar ras si au iesit la fel de buni. Asa ca biscuitii astia minunati au devenit de nelipsit de langa cafeaua de dimineata. Multe multumiri Lena !

Dana M.
Dana M. 04 sep 2014, 15:25

Buna. Pot folosi margarina vegetala sau ulei si in ce proportii? Fetita mea este alergica la proteina animala si nici cu margarina nu sunt impacata. Pup

lena
Elena (lena) 04 sep 2014, 15:41

Ulei din pacate nu merge, nu vor fi asa crocanti - sau folositi margarina, sau ulei/unt de palmier, cocos, cacao - se gasesc la magazinele de tip Plafar si vegane de pe Internet.

Dana M.
Dana M. 04 sep 2014, 16:53

Multumesc de raspuns. Acum incerc cu margarina. Sper sa ii placa micutei mele. Am nevoie de retete pt ea fara lactate. Imi este asa greu:((

Dana M.
Dana M. 04 sep 2014, 18:06

Divini, minunati. Am facut cu margarina. Multumesc de idee, astept sa deguste si Maria cand va veni de la joaca. Pup

Dana M.
Dana M. 04 sep 2014, 18:12

As vrea sa pun si poza dar nu stiu de ce nu mai am aceasta varianta.

lena
Elena (lena) 04 sep 2014, 20:33

Ma bucur ca v-au placut Dana, ref. la poze - ce browser de Internet folositi?

Dana M.
Dana M. 04 sep 2014, 21:20

Multumesc. Maria a fost incantata si apoi energica, si.a incarcat bateriile. Seara placuta!

Poza mea pentru reteta:
luminitaiasi
luminitaiasi 24 ian 2015, 10:52

Foarte buni biscuitii si la concluzia asta ajung de fiecare data cand ii fac. Din start folosesc cantitati duble, pt ca se mananca repede si sunt grozavi! De data asta, am ras si coaja de portocale si au avut o aroma tare placuta de portocale. Ca intotdeauna, retetele sunt tare bune.

Poza mea pentru reteta:
Mihaela.Dogaru
Mihaela.Dogaru 06 feb 2015, 17:40

Am urmat cat de cat reteta, dar, am folosit cantitati duble, plus un mar, coaja de portocala, zahar vanilat si stafide. Am folosit forme in loc sa i fac bilute, desii aluatul era ff lipicios, a trebuit sa ung blatul si facaletul cu ulei sa i pot intinde.

Au iesit f buni si ne plac. Va recomand sa adaugati macar coaja de portocala in plus de reteta de baza, le desavarseste gustul.

Multumesc pt reteta.

 

 

 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maria9875
maria9875 08 mar 2015, 18:01

prima data cind ii fac...foare buni

Poza mea pentru reteta: