Turta dulce taiata, de post

Turta dulce taiata, de post

Demult cautam o reteta simpla si rapida de turta dulce, adica s-o pot turna si apoi taia, sa nu mai modelez fiecare bucata. In plus ca se face repede - este moale, densa si foarte aromata, chiar o voi repeta neaparat, a placut mult familiei.

Aromele si textura sunt atat de bune, nici nu va dati seama ca este de post - caramelul ii da un farmec aparte, mirodeniile le puneti optional, dar totusi scortisoara as lasa-o obligatorie.

Ingrediente

Zahar
300 g
Apa
450 ml
Faina alba
450 g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Praf de copt
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Scortisoara
2 lingurite
optional mai puneti 0.5 lingurita de cuisoare macinate si cardamon macinat
Nuca taiata marunt
100 g
mai puteti pune stafide, rahat

Pasi de urmat

Pas 1

Topiti zaharul la foc mic, pana se caramelizeaza complet.

Turta dulce taiata, de post - Pas 1
Pas 2

Turnati apa si lasati pe foc pana se topeste complet caramelul in apa.

Luati de pe foc si il turnati intr-o alta cratita sa se raceasca mai repede.

Turta dulce taiata, de post - Pas 2
Pas 3

Cand  s-a racorit bine apa de caramel - o turnati intr-un bol si adaugati uleiul, faina, bicarbonatul, praful de copt si mirodeniile.

Turta dulce taiata, de post - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine sa nu fie cocoloase, la urma puneti nuca taiata si stafide sau rahat, daca va plac.

Turta dulce taiata, de post - Pas 4
Pas 5

Turnati compozitia intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Turta dulce taiata, de post - Pas 5
Pas 6

O coaceti timp de 25 de minute la cuptor preincalzit la 180-200 grade.

Turta dulce taiata, de post - Pas 6
Pas 7

Lasati sa se racoreasca bine apoi taiati si serviti.

Delicioasa si aromata, chiar v-o recomand.

Pofta Buna!

Turta dulce taiata, de post - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tava mare de aragaz)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

StarAnise
StarAnise 25 Mar 2021, 00:09

Am urmat exact pasii retetei,foarte buna ! Multumesc mult!

Poza mea pentru reteta:
StellaKowalski639
Stella Kowalski (StellaKowalski639) 17 Jun 2020, 20:20

Minunata, multumesc pentru reteta! N-am avut nuca asa ca am pus putin rahat si prune uscate taiate marunt. Am injumatatit cantitatea de zahar si am inlocuit zaharul alb cu zahar brun cu melasa. Pe langa cuisoare macinate si scortisoara am mai pus si putin ienibahar si nucsoara. N-am rezistat si am pus si o lingura de cacao.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 15 Dec 2017, 15:44

De mult pusesem ochii pe aceasta reteta,in sfarsit astazi am facut-o,intr-adevar e minunata turta dulce,moale,aromata.

Spor in toate,Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Stefy3 15 Dec 2017, 17:26

Cu drag, multumesc si eu!

esmeralda
esmeralda 05 Mar 2015, 08:14

De la urzici inapoi a turta dulce...

Am facut-o, bunuta nimic de zis. Aluatul a iesit cam moale, am mai plusat la faina si nici nu am pus tot siropul de caramel, consistenta finala a fost cam ca la compozitia de chec. A iesit frageda, moale si buna la gust. Excelenta pentru o prajitura de post!

Schimbari: am facut siropul de caramel cu mai putin zahar (200 grame), mai putina apa (aprox 350 g) si in plus o lingura zdravana de miere. Am sarit peste praful de copt dar am adaugat pt. gust un pic de sare si pt. aroma un strop de piper :) 

Madix
Madix 26 Nov 2014, 23:54

Simpla, rapida si FOARTE GUSTOASA!

Multumesc pentru ideea grozava!

Nota mea pentru reteta:
-Maria-
-Maria- 19 Mar 2014, 18:59

Si eu sunt la fel ca si voi,nici mirosul nu prea al suport,dar stiind ca e foarte bogata in vitamine si  mai ales ca aceste vit...le poti primi doar odata in an ,as pregati pentru copii....oricum merci....

tiki
tiki 18 Mar 2014, 15:28

Buna Maria. Urzicile se gatesc exact ca spanacul. Si scazut si ciorba. Sunt f.f.f sanatoase,dar recunosc ca nici eu nu prea fac. Succes.

lena
Elena (lena) 18 Mar 2014, 14:56

Am gatit o singura data urzici, au fost bunicele dar parca nu a acceptat nimeni in familie anume mirosul lor. De atunci nu am mai incercat, daca voi mai avea tentative mai reusite neaparat o sa va spun.

-Maria-
-Maria- 18 Mar 2014, 13:40

Salutare Lena!!!
M-am inregistrat pe pagina dar din lipsa de timp,intru rar de tot,imi place mult cum explici recetele tale,esti foarte bravo.....MULTUMESC  
Defapt iti scriu ca sa te intreb daca stii cum se gateste urzica ,e bogata in vitamine si foarte gustoasa....


 

Nota mea pentru reteta:
aura din Valea Adanca
aura din Valea Adanca 15 Mar 2014, 20:35

Multumim pentru reteta!Am facut turta dulce ieri si a iesit foarte, foarte buna.Deasupra am pus fulgi de migdale si i-a dat un aspect deosebit.Poze nu s-au mai putut face deoarece s-a terminat foarte repede...

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile