Ciorba de oua cu tarhon si afumatura

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura

Aceasta ciorba o fac de obicei iarna. Dar vazand aceste oase frumoase si tarhonul cu aroma inegalabila, m-am hotarat sa fac si astazi. Tarhonul are o aroma aparte, si cel mai recomandat de pus la borcan ptr.iarna este primul aparut ,cel din luna mai. Aceasta ciorba este f. simpla si seamana cu cea de fasole boabe cu deosebirea ca in loc de fasole se fac oua taranesti (in apa). Tarhonul eu il folosesc la ciorba de fasole, de cartofi, pe afumatura si de miel, pe langa frunza de chervăl, care e mult mai slaba ca aroma.

Ingrediente

Coaste afumate
1 kg
Morcovi
1 buc
Ceapa
1 buc
Oua
6 buc
Ulei
2 linguri
Faina
2 linguri
Tarhon
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Oasele se spala in cateva ape si se lasa la desarat. Se pune leguma putina. Morcovul intreg,o ceapa,care se arunca si daca vreti si ceva albitura,(patrunjel,telina).

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 1
Pas 2

Se pune apa la fiert si se adauga carnea, se aduna spuma formata si se lasa la fiert cam 1,30 - 2 ore.

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 2
Pas 3

 

Dupa vreo ora se adauga si legumele intregi si se lasa sa fiarba impreuna pana sunt gata.

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 3
Pas 4

Separat, intr-o olicica facem un răntaş, din 2 linguri de ulei si cand e incins se adauga 2 linguri de faina si se lasa -se amesteca- sa se rumeneasca.

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 4
Pas 5

Cand este putin maroniu, luam cu un polonic din ciorba si adaugam peste faina si amestecam sa nu se faca cocoloase. Adaugam cam 4-5 polonice,pana cand subtiem faina din olicica.

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 5
Pas 6

Trebuie sa arate ca o smantana.

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 6
Pas 7

Apoi se toarna in oala mare cu ciorba si se lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna. Leguma se scoate si se taie rondele,sau patratele,si se pun din nou in ciorba sau se mananca. Ceapa se arunca

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 7
Pas 9

Se ia 1 lingura de tarhon din borcanul cu otet si se marunteste. Se adauga in ciorba si se lasa sa dea un clocot ca sa iese aroma in ciorba (nu ca la frunzele de patrunjel care nu trebuie sa fiarba).

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 9
Pas 10

Acum preparam ouale. Intr-un vas de preferat antiaderent, se pune apa,otet si sare. Cand este f.f. fierbinte (sa nu fiarba cu bulbuci), spargem ouale incet ca la ochiuri si le lasam sa fiarba aprox. 10 minute.Numarul de oua difera, in functie de nr.de portii. Fiecare farfurie trebuie sa aiba 1 ou. Eu am niste forme de silicon anume ptr.asa ceva, dar imi plac mai mult cele fierte in apa,ca au o forma rotunda,mai de ou,nu de ochiuri.

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 10
Pas 11

Ouale se scot intr-un bol si se adauga la fiecare in farfurie.

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 11
Pas 12

Oul se zdrobeste ca sa dea o culoare frumoasa de la galbenus. Se poate adauga otet,daca tarhonul nu a acrit suficient, si sare (dar nu cred),daca oasele au fost desarate prea tare.

Sper sa va placa aceasta ciorba si va doresc:

POFTA  BUNA !

Ciorba de oua cu tarhon si afumatura - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 l
Timp de preparare: 200 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Supe si ciorbe

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

geo.mih
geo.mih 23 May 2014, 14:32

multumesc frumos pentru reteta.o sa o incerc si eu k arata super bine.

tiki
tiki 23 May 2014, 14:57

Am scris cam mult, dar e f. simplu de facut. Sa-mi scrieti rezultatul cand o fi.