Supă - cremă de ceapă

Supă - cremă de ceapă

Am facut foarte multe feluri de supe-crema (de legume, de broccoli, de linte, de telina..),dar parca aceasta mi-a placut cel mai mult. Este o supa sanatoasa si aromata, si nici nu ramai cu gust de ceapa dupa ce mananci. Accesibila ca ingrediente, simplu de preparat si minunata la gust.

Ingrediente

Ceapa alba
6 buc
potrivite
Usturoi
3 buc
catei
Cimbru
1 lingura
cimbru proaspat sau 3 lingurite oregano uscat
Vin alb sec
200 ml
Smantana de gatit slaba
200 ml
Supa de pui
1 l
Ulei
20 ml
Cartofi
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

      Intr-o oala sau cratit, se pune ulei cat sa acopere suprafata oalei. Se pune ceapa si cartoful taiat cubulete, si se lasa la calit 10 min, pana se inmoaie ceapa.Apoi se da focul mai mare sa se incinga bine oala si se "stinge" cu vinul alb.Se amesteca pana se evapora. Apoi se toarna 1-1,200 litru de supa de pui pregatita mai din timp.(eu am facut-o din 2 cuburi de Knorr). Se pune si usturoiul taiat marunt si se lasa sa bolboroseasca la foc mediu 15-20 min.

 

Supă - cremă de ceapă - Pas 1
Pas 2

   Se ia de pe foc si puteti blenda direct in oala, dar eu am scos intr-un bol cu lingura gaurita ca nu stiam daca am nevoie de tot lichidul si sa nu o fac prea subtire. Se pasireaza pana devine o crema.

Supă - cremă de ceapă - Pas 2
Pas 3

Se adauga smantana, cimbrul, sare si piper si se amesteca bine.

Supă - cremă de ceapă - Pas 3
Pas 4

  Se mai pune putin pe foc sa dea un clocot. Daca vi se pare prea groasa, mai puteti adauga putina apa fiarta. Asta e tot. Simplu.

 

Supă - cremă de ceapă - Pas 4
Pas 5

     Se serveste cu crutoane de paine (aromate-gasiti aici reteta), si cine doreste poate adauga patrunjel si parmezan deasupra. Este o supa delicioasa si precis nu o sa va opriti doar la o farfurie.

 POFTA BUNA  !

 

Supă - cremă de ceapă - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Colectii: Supe si ciorbe

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

tiki
tiki 21 Jan 2017, 15:59

Hahaha. Rad ca ieri am terminat de mancat supa. Crutoane am facut de 2 ori ca se mancau si goale. Sigur ca da, orice supa,si vin. Doar ca cu vin rosu poate iese mai inchisa la culoare,. Eu am facut si fara vin deloc (dar parca are o aroma mai buna daca are si vin). Si daca nu ai supa, pui apa. Poti jongla oricum, dar asa, mie mi-a placut mult. Succes si pofta buna.

Ankutzika
Anca (Ankutzika) 21 Jan 2017, 14:51

Bună, Tiki! Se poate face rețeta cu supă de vită, în loc de pui? Și dacă da, se schimbă vinul din alb în roșu?

tiki
tiki 16 Feb 2016, 10:39

Aliki. Reteta nu-mi apartine. Probabil fiindca asa gasim mai usor oregano, decat proaspat. Hahaha. Zic si eu. Dar eu le pun pe amandoua uscate. Si tare mult imi place aceasta supa. Bine ca mi-ai amintit sa o mai fac, daca gasesc cepe mari ca tare nu-mi place sa curat mici. Succes

   

tiki
tiki 14 Feb 2015, 16:02

Ma bucur. Vezi, o reteta noua. Pupici.

Maggy
Maggy 14 Feb 2015, 14:43

Tiki, tzucuti sufletul tau . Mi'o ramas niste zeama de la un brocoli ce lam facut gratin, si imi parea rau so arunc, asa ca am folosito in reteta asta in loc de supa de pui. Yam-yam! 

tiki
tiki 12 Feb 2015, 16:45

Buna. Ai dreptate Madalina ca e mai sanatoas cu pui, decat cu cub. Dar atunci neaparat cu pui de casa sa fii sigura de alimentatia lui. Si la fel o smantana de casa, ca cea din comert de gatit (acuma m-am uitat) contine stabilizator (caragenan),la fel nesanatos. Felicitari daca poti sa mananci asa sanatos.

Madalina M
Madalina M 12 Feb 2015, 16:19

suna foarte bine reteta, doar ca pentru a fi cu adevarat sanatoasa supa de pui trebuie sa fie de pui si nu de Knorr. Mai ales daca supa este consumata si de copii, este foarte important acest aspect. Felicitari pt site! ma inspir des de aici si mi-au iesit delicioase toate retetele!

tiki
tiki 18 Aug 2014, 23:19

Scuzati. Multumesc. O sa corectez.

Elena27
Elena27 18 Aug 2014, 17:45

Ati uitat de cartofi in retetar.Va multumesc. maine o incercam!

al49ex
al49ex 18 Aug 2014, 15:29

Buna ziua!

Cred ca este f. buna, asa ca o voi face.

Vedeti ca ati uitat de cartof, sa-l amintiti in retetar.

multumiri pentru retete!

alex.

Arata toate comentariile