Placinta cu mere 2

Nota 5 (5 voturi)
*****

      Inca o varianta de placinta cu mere, este foarte aromata, moale, se topeste in gura  - se face cu aluat de unt, un pic mai multa treaba la ea, dar merita facuta.

Ingrediente

Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
450 g
Zahar
150 g
Galbenus de ou
2 buc
Smantana 20% grasime
200 g
Praf de copt
1 buc
1 plic
Coaja de la o portocala
1 buc
Sucul de la o portocala
1 buc
Mere
1 kg
Zahar
100 g
Scortisoara
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Zdrobiti untul in faina, cu ajutorul unei lingure de lemn - il maruntiti putin.

Placinta cu mere 2 - Pas 1
2

Apoi adaugam restul ingredientelor - zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt si coaja si sucul de portocala.

Placinta cu mere 2 - Pas 2
3

Framantati un aluat moale, omogen pe care il impariti in 2 bile. Le lasati la frigider aproximativ 1 ora, timp in care preparati umplutura.

Placinta cu mere 2 - Pas 3
4

Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc 10-15 min pana se inmoaie merele. Lasati sa se racesca bine.

Placinta cu mere 2 - Pas 4
5

Ungeti o tava mare de cuptor cu unt, o tapetati cu faina sau pesmet.

Placinta cu mere 2 - Pas 5
6

Intindeti prima biluta de aluat, presarati bine faina ca sa o puteti lucra mai usor. Apoi o puneti in tava si intindeti usor cu mainile, sa acopere toata suprafata. Cu o furculita faceti mici gaurele in ea.

Placinta cu mere 2 - Pas 6
7

Peste ea intindeti umplutura de mere racita bine.

Placinta cu mere 2 - Pas 7
8

Intindeti inca o foaie de aluat din a 2-a bilutza, cu ea acoperiti uniform toata suprafata placintei. Faceti gauri cu o fuculita in ea.

Placinta cu mere 2 - Pas 8
9

Lasati prajitura la cuptor la temperatura medie pana are o culoare usor aramie. Cand este gata o presarati  cu zahar pudra si  lasati sa se racoreasca. Este foarte buna si calda si rece, superba!

Pofta Buna!

Placinta cu mere 2 - Pas 9
Cantitate: 2 kg (10-15 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

adrianamo (02 October 2009, 23:29)

 

E tare buna placintica asta,fac si eu ceva asemanator si nu prea ramane pe a doua zi..

Incearca si cu umplutura de dovleac(calit cu zahar si scortisoara) sau gutui..mmm

etinc3lle
*****
etinc3lle (13 October 2009, 20:49)

wow, ce super arata!!!!!!!!!!!!!!! bun, bun

pantiru (01 June 2010, 08:45)

Cind fac foile imi ies elastice .de ce?

lena
lena (07 June 2010, 13:01)

Pai este bine sa fie elastice, sa le intinzi usor - daca este mai tare aluatul poate sa pui mai putina faina

lacra06
lacra06 (12 September 2010, 11:02)

am facut ieri placinta asta si a iesit foarteee buna, poti sa o consideri chiar prajitura pufoasa care se topeste in gura.

goldy645 (12 September 2010, 13:53)

Buna. Am facut ieri prajitura/placinta cu mere. Blatul a iesit f. bun, pufos, se topeste in gura. Data viitoare as incerca insa cu merele doar razalite si stoase de zeama, nu calite pe foc. Asa au avut gust de dulceata. Totusi e o prajitura f. buna, i-a placut mult si copilasului meu de 3 ani. Multumesc pt reteta. :)

amalia80 (13 September 2010, 16:10)

Cand e gata o stropesc cu un sirop facut din apa fiarta cu miere si scortisoara. Iese super, incercati.

*****
MariaP (27 September 2010, 18:06)

Amalia, am incercat si eu s-o stropesc cu sirop, dar nu mi-a placut, e chestiune de gusturi. Mie imi place mai mult asa, simpla, e super! Ca tot vorbim de prajitura cu mere, am mai incercat de pe blogul Laurei Adamache o reteta, tot cu mere, si mi-a placut mult. E simpla, ceva mai rustica, dar foarte gustoasa si rapida, e vorba de Tarta alpina cu mere.  O recomand tututror iubitorilor de prajituri cu mere.

octavian (22 October 2010, 21:52)

foarte tare:))

octavian (22 October 2010, 21:53)

TatianaD
*****
TatianaD (04 February 2011, 20:13)

Foarte buna reteta si placinta!!! Am avut un pic de bataie de cap cu aluatul (mie mi-a iesit cam moale/lipicios), dar rezultatul final a fost excelent!!! Pur si simplu MULTUMESC!!! Aluatul a iesit moale si pufos, numai bun !!!

TatianaD
TatianaD (04 February 2011, 20:19)

Rectificare - blatul final a iesit moale si gustos!

susulina
susulina (12 September 2011, 10:18)

Draga mea Lena

Din intamplare am descoperit adresa blogului tau cautand o reteta de tarta cu prune, una din aceea americana cu aluat fructe aluat in care sa simti gustul fructelor. Am venit cu rezultatul si pentru ca mi-a placut am incercat si reteta de placinta cu mere care a fost personajul principal. Aluatul caci la el ma refer este fraged si se topeste in gura pai cum altfel la cate minunatii am bagat in el unt, smantana, suc de portocala. A disparut de pe platou ca in desene animate una cate una si la serviciu mi-au cerut reteta. Si eu fac aluatul si blaturile cu unt nu prea folosesc margarina dar acest aluat va fi folosit de acum la toate placintele. Azi iar fac una cu mere si una cu dovleac pentru ca vine prietena mea din Irlanda. Urmatoarea pe lista este cea cu fructe de padure sau lamaie. Mie asa imi plac gemurile si tartele acrisoare cum este cel de corcoduse. Multumesc mult pentru retete si sunt cu ochii pe tine. Aici este blogul meu si voi posta de indata si rezultatul retetelor de la tine. http://wwwsimona-susu.blogspot.com/2010/11/gem-de-corcoduse.html

Numai bine iti doresc si tine-o tot asa

susulina
*****
susulina (12 September 2011, 10:19)

Am uitat sa dau nota dar e prea mica trebuie sa incercati aluatul

*****
hapranoua (05 October 2011, 14:46)

suuuuper bunaaaaaa!!!!!!!!

susulina
susulina (03 January 2012, 20:55)

Am revenit si cu rezultatul. Este un aluat minunat, cel mai bun pe care l-am facut pana acum si pe care o sa-l tot folosesc de acum. Am o lista foarte lunga cu urmatoarele retete pe care am sa le incerc. Am mai facut placinta cu prune si blatul de tort simplu pe care l-am folosit la tortul de Craciun. Aici puteti vedea rezultatul retetelor: http://wwwsimona-susu.blogspot.com/2011/11/placinta-cu-mere-ii.html

http://wwwsimona-susu.blogspot.com/2011/11/tarta-cu-prune.html

 

 

lena
lena (04 January 2012, 13:52)

Susulina, foarte bine ti-au iesit - doar o intrebare am la tine, de ce nu ai pus link spre sursa retetei, asa cum ai pus aici in comentarii link spre blogul tau.? Daca ai si link pot sa-ti dau puncte de concurs si in plus asa mi se pare corect.

Nina-Andreea
Nina-Andreea (02 March 2012, 19:21)

Foarte bună! Am cam bronzat-o la fund, ce-i drept, data viitoare am să fiu mai atentă cu nivelul focului. Se întâmplă și la case mai mari. Am ras bronzul și tot am savurat-o!

CARMENICA
CARMENICA (12 May 2012, 16:49)

buna Lena! daca am incercat reteta ta unde postez ,aici sau pe forum? multumesc!

lena
lena (12 May 2012, 19:27)

Aici si pe forum, unde itit place :)

oana85 (02 February 2013, 18:52)

  Buna,
Poti sa i,i zici ce tava ai folosit? eu as vrea sa fac in tava de la aragaz si sa stiu daca cantitatile respective se potrivesc la acea tava sau trebuie sa le modific.
Am in plan sa o fac maine ca nu am mai mancat de ceva vreme.Ms si spor la gatit!

lena
lena (02 February 2013, 19:15)

Da, aici am facut in tava de aragaz simplu, cu 4 ochiuri.

oana85 (03 February 2013, 17:03)

 Buna,

Am facut si eu aceasta prajitura, acum este la cuptor. Am o mare dilema: aluatul de ce este atat de moale si greu de framantat? de abia am reusit da fac foile la cat de moale si lipicios era, plus ca am mai pus destula faina in plus fata de cat am pus initial? nici macar cu facaletul nu o puteam intinde pentru ca se lipea si nici nu puteam sa o rulez.

Tu cum ai reusit? Am respectat exact cantitatile pentru aluat si pasii tai. A doua foaie a fost un chin sa o pun. Aluatul la gust este foarte bun, dar trebuie mai multa faina sau ce sa fac?

Multumesc,

lena
lena (03 February 2013, 18:32)

Poate nu s-a racit bine la frigider, dupa ce se raceste se lucreaza mult mai usor cu el.

IDanutzza (24 January 2014, 17:14)

 sunt o neîndemânatică în a manevra aluatul, asta a ieșit super ușor de modelat, și nu m.am enervat deloc când l-am întins 

Aromată și gustoasă!!!!! Am uitat să fac poză și în farfurie (fac cu siguranță data viitoare)

 

FlorinaC
FlorinaC (10 April 2014, 17:41)

Multumesc Lena pt toate retetele tale minunate :) placinta cu mere e exceptionala.  deja am facut-o de 3 ori si a iesit perfect. se topeste in gura iar aluatul cred ca il voi folosi pt mai multe placinte. multumesc din nou.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena