Placinta cu mere 2

Inca o varianta de placinta cu mere, este foarte aromata, moale, se topeste in gura  - se face cu aluat de unt, un pic mai multa treaba la ea, dar merita facuta.

Ingrediente

Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
450 g
Zahar
150 g
Galbenus de ou
2 buc
Smantana 20% grasime
200 g
Praf de copt
1 buc
1 plic
Coaja de la o portocala
1 buc
Sucul de la o portocala
1 buc
Mere
1 kg
Zahar
100 g
Scortisoara
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Zdrobiti untul in faina, cu ajutorul unei lingure de lemn - il maruntiti putin.

2

Apoi adaugam restul ingredientelor - zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt si coaja si sucul de portocala.

3

Framantati un aluat moale, omogen pe care il impariti in 2 bile. Le lasati la frigider aproximativ 1 ora, timp in care preparati umplutura.

4

Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc 10-15 min pana se inmoaie merele. Lasati sa se racesca bine.

5

Ungeti o tava mare de cuptor cu unt, o tapetati cu faina sau pesmet.

6

Intindeti prima biluta de aluat, presarati bine faina ca sa o puteti lucra mai usor. Apoi o puneti in tava si intindeti usor cu mainile, sa acopere toata suprafata. Cu o furculita faceti mici gaurele in ea.

7

Peste ea intindeti umplutura de mere racita bine.

8

Intindeti inca o foaie de aluat din a 2-a bilutza, cu ea acoperiti uniform toata suprafata placintei. Faceti gauri cu o fuculita in ea.

9

Lasati prajitura la cuptor la temperatura medie pana are o culoare usor aramie. Cand este gata o presarati  cu zahar pudra si  lasati sa se racoreasca. Este foarte buna si calda si rece, superba!

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10-15 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

Laura B
Laura B 03 apr 2016, 21:09

Bună Lena am făcut această plăcintă si este extraordinară!Mi a plăcut foarte mult aluatul si vreau sa te întreb dacă pot să înlocuiesc sucul de portocale cu lapte?aș vrea să fac umplutura cu nuca si nu prea merge portocala din aluat......ce zici? Sau cu ce altceva să înlocuiesc sucul de portocale? Mulțumesc!

lena
Elena (lena) Laura B 05 apr 2016, 09:33

Da, sigur merge inlocuit cu lapte, sau poate putin iaurt/lapte batut.

Claudio.S
Claudio.S 15 nov 2015, 01:52

Am o intrebare. Ca temperatura medie te referi la 180°C?

lena
Elena (lena) Claudio.S 15 nov 2015, 06:57

Da

Mihalia
Mihalia 06 nov 2015, 16:37

Buna Lena. Pot sa las aluatul in frigider pana a doua zi?

lena
Elena (lena) Mihalia 07 nov 2015, 12:58

Cred ca da, s-ar putea sa se intareasca mai tare dar il lasati putin sa-si revina la temperatura camerei.

georgianaamaftei
georgianaamaftei 04 mai 2015, 16:03

Buna Lena! Am incercat reteta si a iesit delicioasa felicitari pentru idee.

Nota mea pentru reteta:
IDanutzza
IDanutzza 24 ian 2014, 17:14

sunt o neîndemânatică în a manevra aluatul, asta a ieșit super ușor de modelat, și nu m.am enervat deloc când l-am întins 

Aromată și gustoasă!!!!! Am uitat să fac poză și în farfurie (fac cu siguranță data viitoare)

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 02 mar 2012, 19:21

Foarte bună! Am cam bronzat-o la fund, ce-i drept, data viitoare am să fiu mai atentă cu nivelul focului. Se întâmplă și la case mai mari. Am ras bronzul și tot am savurat-o!

Poza mea pentru reteta:
hapranoua
iulian nita (hapranoua) 05 oct 2011, 14:46

suuuuper bunaaaaaa!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 12 sep 2011, 10:19

Am uitat sa dau nota dar e prea mica trebuie sa incercati aluatul

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 04 feb 2011, 20:13

Foarte buna reteta si placinta!!! Am avut un pic de bataie de cap cu aluatul (mie mi-a iesit cam moale/lipicios), dar rezultatul final a fost excelent!!! Pur si simplu MULTUMESC!!! Aluatul a iesit moale si pufos, numai bun !!!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 27 sep 2010, 18:06

Amalia, am incercat si eu s-o stropesc cu sirop, dar nu mi-a placut, e chestiune de gusturi. Mie imi place mai mult asa, simpla, e super! Ca tot vorbim de prajitura cu mere, am mai incercat de pe blogul Laurei Adamache o reteta, tot cu mere, si mi-a placut mult. E simpla, ceva mai rustica, dar foarte gustoasa si rapida, e vorba de Tarta alpina cu mere.  O recomand tututror iubitorilor de prajituri cu mere.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile