Chec cu dovleac

Chec cu dovleac

Inca o reteta foarte reusita cu dovleac, si nu semipreparat facut piure, dar folosit crud imediat in aluat. Chec-ul este foarte fraged, colorat, aromat, se fac si briose minunate, Sofia le-a apreciat mai mult decat chec-ul.

Initial reteta este cu ulei de masline, eu i-am simtit aroma si mi se parea ca este mai tare decat cea de dovleac. Chec-ul pe care il vedeti aici l-am facut deja cu unt si a fost exact ce trebuie. Sigur merge sa puneti in loc de unt orice ulei fara miros, iese la fel de fraged si bun.

Apropo din aceste cantitati iese un chec foarte mare(daca aveti tava de chec mare), sau un chec mediu si o tava de briose, sau un chec mediu si unul mic.

Ingrediente

Dovleac
400 g
curatat de coaja si seminte
Oua
4 buc
Zahar
350 g
Unt
175 g
sau 175ml de orice ulei fara miros
Praf de copt
10 g
Faina alba
350 g
Scortisoara
1 lingurita
+nuci, optional ambele

Pasi de urmat

Pas 1

Dovleacul se da prin razatoarea mica.

Chec cu dovleac - Pas 1
Pas 2

Ouale se bat spuma alba cu zaharul.

Chec cu dovleac - Pas 2
Pas 3

Turnati untul topit/uleiul cate putin si mixati bine dupa fiecare repriza.

Chec cu dovleac - Pas 3
Pas 4

Adaugati dovleacul, amestecati.

Chec cu dovleac - Pas 4
Pas 5

La urma puneti faina, praful de copt si scortisoara daca va place.

Amestecati bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.

Chec cu dovleac - Pas 5
Pas 6

Turnati aluatul in tava de chec(asternuta cu hartie de copt), ca sa nu ajunga cam de un deget pana la margini.

Eu am tavile de chec mai mici si am facut 2 checuri, unul mai inalt si altul mai mic.

Chec cu dovleac - Pas 6
Pas 7

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 de minute, neaparat sa faceti si testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca complet.

Chec cu dovleac - Pas 7
Pas 8

Asta-i checul cu unt.

Chec cu dovleac - Pas 8
Pas 9

Si acesta-i cu ulei de masline. Diferenta este doar putin la aroma, textura este cam la fel.

Pofta Buna!

 

Chec cu dovleac - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 03 Dec 2020, 19:52

Am făcut aceasta prăjitură păstrând ingredientele și cantitățile, însă, cu mici modificări, faina am pus 175 gr. Faina de ovăz și 175 gr. Faina de grâu. Am înlocuit zaharul alb cu 55 gr. De zahăr brun + 90 gr. De miere. A ieșit o prăjitură super gustoasa, trebuia sa îi pun și miez de nucă, s-a simțit lipsa. Mulțumesc de îndrumare, o rețetă super ușor de făcut. 

Poza mea pentru reteta:
Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 06 Nov 2019, 19:50

Minunat a iesit! Eu am pus doar 300 g de zahar si a fost numai bine. Scortisoara am pudrat-o doar pe deasupra. De dimineata pana seara s-a mancat aproape tot 🤗🤗

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
TatianaZaloj198
Tatiana Zaloj (TatianaZaloj198) 20 May 2019, 21:20

E foarte gustos: cu ulei e putin mai umed, cu unt - perfect. Am pus si nuci. Numai ca cantitatea de zahar am redus-o la 150 g si oricum imi pare dulce, cred ca depinde si de dovleac..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DianaTalpaDubrovschi473
Diana Talpa Dubrovschi (DianaTalpaDubrovschi473) 26 Sep 2018, 21:35

E foarte dulce!!!!

Data viitoare voi adauga doar 1/2 zahar din cantitatea indicata in retetă. La cuptor l-am lasat pentru 55 min la 190 grade.

Multumesc pentru reteta!!!

Poza mea pentru reteta:
DianaSi
Diana (DianaSi) 27 Oct 2015, 18:47

L-am făcut cu nuci... O gustosenie. ...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 10 Feb 2015, 23:04

Draga Lena am facut checul tau, ce sa-ti zic : e demential !!!! e foarte gustos!!! mie dovleacul nu prea imi place, dar checul asta l-as face in fiecare saptamana asa imi place.si o poza cu checul meu :) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dianka
Diana Ranga (dianka) 20 Dec 2014, 22:00

Lena, cum crezi aș putea înlocui făina de grâu cu cea de hrișcă (să fie fără gluten) ? Merci

lena
Elena (lena) Diana Ranga (dianka) 23 Dec 2014, 20:32

Poti incerca, eu faina de hrisca doar la clatite am testatt-o, in aluaturi de chec nu stiu cum se comporta.

EEllena
EEllena 26 Nov 2014, 18:15

mmmmmmmmmmmm...parca simt deja mirosul scortisoarei !!!!

Chiat daca nu las mereu comentarii, eu sunt omniprezenta la fiecare reteta pe care ne-o lasi, draga Lena! De aceea, iti multumesc din inima!

Katrin
Katrin 26 Nov 2014, 11:35

Mmm pare delicios, Lena. Si, totusi, care e mai gustos, cel cu unt sau cel cu ulei? Banuiesc ca cel cu unt :)

lena
Elena (lena) Katrin 26 Nov 2014, 11:38

Mi-a placut cel cu unt, cel cu ulei era parca putin mai fraged rece.

natalia74
natalia74 26 Nov 2014, 10:15

 cred ca voi face checul duminica pare atragator  si gustos sper sa le placa si la ai mei cu toate ca dovleacul mai mult mie imi place

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile