Biscuiti cu banane si cocos (de post)

Biscuiti cu banane si cocos (de post)

O reteta geniala, biscuitii sunt foarte, foarte aromati, gustosi, au o consistenta asemanatoare cu cea a turtei dulce. Cine a gustat din ei tot cauta mirosul de unt, nu ma credea pe cuvant ca sunt de post. Inca o dovada ca bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai in checuri si prajituri dar si biscuiti, lasa o aroma foarte puternica si gust intens.

Cu siguranta devine una din retetele noaste preferate, pe viitor voi mai experimenta si cu alte feluri de nuci, adaugiri de fulgi de ovaz, etc.

Ingrediente

Banane
220 g
sa fie curatate de coaja si facute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
Suc de lamaie
2 linguri
Zahar
200 g
Ulei de floarea soarelui
125 ml
Faina alba calitate superioara
300 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara
1 lingurita
poate fi combinata cu ghimbir si cardamon - dar se poate si omite de tot
Nuca de cocos
80 g
am in vedere nuca de cocos razuita marunt, uscata

Pasi de urmat

Pas 1

Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 1
Pas 2

La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 2
Pas 3

Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).

Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 3
Pas 4

Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 4
Pas 5

Va iese un aluat lipicios si gros.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 5
Pas 6

Luati cate o jumate de lingura din el.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 6
Pas 7

Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 7
Pas 8

Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.

Din aceasta cantitate de aluat eu am modelat 2 tavi de biscuiti.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 10
Pas 11

Si aici o sectiune - au interiorul moale, dens si aromat, deasupra sunt putin crocanti.

Pofta Buna!

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

LORINDA
LORINDA 08 Dec 2021, 23:51

Yummy!!! Ceva mai grasuti decat ai tai, dar s-au facut in interior foooarte bine! Iti multumesc!

Poza mea pentru reteta:
AdrianaJianu941
Adriana Jianu (AdrianaJianu941) 17 Apr 2021, 21:07

Buna ziua, se poate inlocui o banana cu 2 oua? Nu ar mai fi de post, dar eu doresc sa ii fac pt un copilas xu alergie la lapte. Multumesc.

lena
Elena (lena) Adriana Jianu (AdrianaJianu941) 17 Apr 2021, 21:32

Banana este pentru aroma mai mult. Dar puteti incerca in orice combinatie.

AndreeaLT
AndreeaLT 10 May 2020, 17:42

Foarte buni biscuitii daca s-ar pune mai putin zahar. Am facut reteta cu doar 150 gr zahar si au iesit prea dulci. Data viitoare voi folosi 100 gr la o portie. Ca sa iasa intr-o varianta mai sanatoasa, am folosit faina integrala, zahar de cocos si ulei de masline virgin. Pe langa scortisoara, am adaugat, pt aroma, si coaja de portocala. Copiii au mancat pe saturate!

AngyT
EmiliAna Vatra (AngyT) 18 Jan 2018, 13:50

Într-adevăr geniale! Bune de tot! Data viitoare aș adăuga niște fulgi de ciocolată. Dragă Lena, de ceva timp ești inspirația mea zilnică în bucătarie, ai atâtea rețete pe care vreau să le probez... Până acum totul a fost deosebit de bun.

Nota mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 10:00

Pentru concurs 

Poza mea pentru reteta:
AleCata
AleCata 13 Oct 2015, 12:47

În sfârșit mi-am făcut curaj să intru aici doar pentru a te felicita pentru munca pe care o depui și pentru faptul că ne ajuți și pe noi, începătoarele într-ale bucătăriei. Deoarece am incercat foarte multe dintre rețetele tale și toate mi-au ieșit excelent (asta pentru că că explici pe înțelesul tuturor), am zis că ar fi păcat să nu îți mulțumesc din suflet.

PS: Rețeta asta de biscuiți este una dintre preferatele mele pe care o prepar mai mereu in post, și este și foarte versatilă; când nu am nucă de cocos o înlocuiesc cu nucă obișnuită și ies la fel de delicioși. Data viitoare voi reveni și cu o poză. :) 

Nota mea pentru reteta:
Alinastr
Alinastr 19 Mar 2015, 15:11

Abia ce i-am terminat de facut;)foarte buni

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
RoxanaR
RoxanaR 07 Dec 2014, 13:02

Deliciosi! Multumesc pentru reteta. La capitolul mirodenii am pus scortisoara, coaja de lamaie si de portocala. Biscuitii mai bruni sunt parca mai aromati... 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 Dec 2014, 02:40

Biscuitii mei bronzati 😂

Poza mea pentru reteta:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 06 Dec 2014, 02:26

Am facut jumatate din reteta si sint foarte buni. Poate nu am pus destul prag de copt, pt ca nu mi'au crescut, sint cam plati si foarte crocanti. Am mutat nivelul si i'am pus in cuptor mai sus, si cred ca trebuia sa'i fi scos inainte dr 20 de minute. Mi s'au parut dulci, deci urmatorii ii voi face cu mai putin zahar. Oh, am uitat sa pun scortisoara 😂😩 asa ca am pus chipuri de ciocolata deasupra. Oricum, sint deliciosi. De abia astept sa'i fac iar! Mersi Lena!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile