Sfecla rosie calita

Sfecla rosie calita

Daca in acest sezon rece cautati idei delicioase de garnituri sau salate, simple si din produse ieftine si la indemana, aceasta mancarica este perfecta. Am fost cam sceptica la inceput, dar am ramas foarte surprinsa de gustul dulce al sfeclei, textura matasoasa si aroma foarte potrivita cu celelalte ingrediente. Se poate servi calda sau rece, ca garnitura sau salata, chiar ma gandesc s-o includ in Meniul de Craciun, ca un fel de gustare-salata.

Sotul se uita cam sceptic cand o gateam dar la masa a fost si el surprins, Sofia la fel, a mancat fara nici un comentariu, si de obicei avem probleme cu legumele.

Pe langa Morcovul sote cred ca va fi deja una din garniturile noastre preferate la masa.

Ingrediente

Sfecla rosie
300 g
3 bucati medii
Ceapa alba
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Rosii cubulete din conserva
2 linguri
sau 1 rosie tocata simpla, sau 1 lingura pasta de tomate
Sare
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Sfecla rosie cruda se curata de coaja, se spala si se da prin razatoarea mai mare.

Sfecla rosie calita - Pas 1
Pas 2

Ceapa se taie julien subtire si se caleste in putin ulei.

Sfecla rosie calita - Pas 2
Pas 3

Cand ceapa s-a rumenit putin adaugati usturoiul tocat, il caliti si pe el 1 minut.

Sfecla rosie calita - Pas 3
Pas 4

Peste ceapa si usturoi adaugati sfecla data prin razatoare, amestecati bine.

Sfecla rosie calita - Pas 4
Pas 5

Puneti capacul la tigaie si caliti la foc mediu-mic timp de 10 minute. In acest timp mai amestecati 1-2 ori.

Sfecla rosie calita - Pas 5
Pas 6

Dupa acest timp luati capacul, adaugati rosiile tocate/pasta de rosii.

Amestecati si mai caliti fara capac la foc mediu inca 7-10 minute.

Sfecla rosie calita - Pas 6
Pas 7

Potriviti de sare dupa gust si opriti focul.

Sfecla rosie calita - Pas 7
Pas 8

Se poate servi calda sau rece, foarte gustoasa - aromata si putin dulce.

Pofta Buna!

Sfecla rosie calita - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

nadia
nadia 24 Dec 2014, 16:10

Minunata reteta,executat,mincat cu placere,se va repeta miine.

Draga doamna,multumiri si cele mari bune urari de sanatate pentru intreaga familie.

LA MULTI ANI !

Nadia

Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 24 Jan 2015, 17:08

Am sa incerc reteta zilele astea. Mi se pare senzationala!

Nota mea pentru reteta:
dir
dir 07 Feb 2015, 16:40

Mancarea asta chiar este foarte buna. Am pregatit-o cu destula rezerva - e din sfecla - pentru ca vroiam ceva nou si simplu. Noi o sa mai mancam.

Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 14 Oct 2015, 20:11

Foarte gustoasa mancare. Cand o mancam, mi-am dat seama ca uitasem de sare, insa a fost oricum delicioasa :). Planificam sa o incerc de mult timp, insa aveam rezerve. Acum va fi pe lista noastra de preferinte, mai ales cand venim seara de la serviciu. Multumim draga Lena. 

Nota mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 Feb 2016, 17:12

Este o reteta care mi-a placut, intr-una din zile cand doream sa mananc ceva cu efect de detoxifiere

Poza mea pentru reteta:
Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 29 Feb 2016, 18:32

Este o reteta deosebita pentru mine si totodata senzationala!  Sincer,am facut si eu odata si merita sa o felicit pe dna Lena! De fapt toate retetele care le- am facut de pe site- ul dnei Lena sunt extraordinare !

Totodata cu ocazia zilei martisorului ,tin sa o felicit pe dna Lena, abonati la site si sa le urez multa sanatate,fericire si O PRIMAVARA INSORITA !

lena
Elena (lena) 01 Mar 2016, 08:48

Multumim Mult Lacramioara, si dvs la fel!