Sos alb vegetarian

Sos alb vegetarian

Inca o descoperire pentru mine a fost acest sos alb super gustos, credeam ca acesta trebuie sa fie numa din lapte, unt... foarte caloric si gras - aici am vazut ca se poate si altfel. Am gasit reteta in cartea de retete vegetariene luata de la Herghelia . Il puteti folosi la ciulama, paste, lasagna vegetariana, etc.

Ingrediente

Lapte de soia
1 pahar
puteti sa folositi lapte de orez sau supa de zarzavat
Faina alba calitate superioara
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Ulei de masline
1 lingura
Cimbru uscat
0.25 lingurite
adica un varf de lingurita, mai puteti pune nucsoara sau piper negru

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti la fiert laptele de soia.

Sos alb vegetarian - Pas 1
Pas 2

Pana fierbe laptele amestecati bine - faina cu jumatate de pahar de apa calduta(amestecati cu un tel sa nu faca cocoloase), apoi adaugati sarea si uleiul.

Sos alb vegetarian - Pas 2
Pas 3

Cand fierbe laptele turnati incet amestecul de faina, amestecati bine, lasati sa mai fiarba 1-2 min.  Adaugati mirodeniile, cimbru/piper/nucsoara si opriti focul. Asta-i sosul, il folositi mai departe unde trebuie.

Pofta Buna!

Sos alb vegetarian - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 ml
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Karen
Karen 01 Aug 2010, 00:10

e super bun ! merge si cu usturoi in el .l-am folosit la ciuperci

am zis eu ca incep sa fac   retetele....,cum ne pregatim de post,le-am luat pe rand.... multumiri si sa fii sanatoasa! deja am gatit multe din retete si am fost incantata de fiecare din ele

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 15 Feb 2011, 14:42

Lena, am incercat sa fac sosul dar ceva nu e corect. Mentionezi ca 3 linguri de faina se amesteca cu 1-2 linguri de apa... Dar daca pui doar 1-2 linguri de apa, iese aluat. Sa inteleg ca adaugi lapte de soia din oala care se incalzeste?! Mersi de ajutor!!!

lena
Elena (lena) Tatiana (TatianaD) 15 Feb 2011, 14:46

Da, eu am pus la ochi Tania - ca sa fie o compozitie usor de amestecat si mai lichida -  poti folosi si lapte de soia din cratita. O sa schimb in reteta, sa scriu jumate de pahar de apa eventual.

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 15 Feb 2011, 15:03

Mersi mult! Am incercat cu lapte simplu si sosul a iesit foarte gustos! Data viitoare incerc si cu lapte de soia!!! Multumim!

serafima
tcaci (serafima) 09 Dec 2012, 23:39

Lena, vreau sa-mi spui te rog daca am inteles corect: laptele de vaca poate fi substituit mereu( sau cel putin uneori) cu alt gen de lapte(de orez, ovas etc.)? Mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 10 Dec 2012, 07:43

Aici am folosit lapte de soia - dar poti incerca cu orice alt lapte preferat, inclusiv si cu cel de vaca.

Cristina Maria
Cristina Maria 23 Oct 2013, 20:03

Foarte bun sosul acesta. Il folosesc cel mai des la paste, dar l-am folosit si la ciulama. Merge si cu usturoi, pentru cei care prefera. 

Multumim!

Nota mea pentru reteta: