Ingrediente
●
Ceapa rosie
1 buc
sau alba
●
Otet balsamic
3 linguri
merge inlocuit si cu otet simplu sau de mere
●
Zahar
2 lingurite
reglati dupa gust si otetul si zaharul
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Varza se curata, spala si se taie cat mai fin.
Pas 2
Intr-o tigaie adanca incalziti bine uleiul/untul.
Adaugati ceapa taiata julien si o caliti cateva minute, amestecand periodic.
Pas 3
Apoi adaugati in tigaie varza tocata, amestecati bine.
Pas 4
Apoi acoperiti tigaia cu capac, faceti focul mai moderat si lasati asa 10-15 minute.
In acest timp mai amestecati 1-2 ori in tigaie.
Pas 5
Dupa acest timp varza se inmoaie bine si veti observa ca isi mai pierde din culoare.
Capacul se pune pentru a se forma aburi si varza sa se gateasca si cu aburi, dar si sa se caleasca.
Pas 6
Acum o potriviti de sare, zahar, otet.
Optional puteti adauga si 1 frunza de dafin, niste piper - eu nu pun ca sa manance si copiii.
Pas 7
Amestecati bine si observati ca dupa adaugarea otetului varza se face din nou colorata si frumoasa.
Mai lasati sa se caleasca la foc moderat inca 10 minute.
Pas 8
Dupa ce inchideti focul lasati varza sa se racoreasca putin si sa se patrunda.
Mie imi place cand este abia calda, nu fierbinte, parca are gustul si textura cele mai bune anume atunci.
O combinati cu carne, cartofi, carnati, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)