Rulouri-placinte cu varza/branza

Rulouri-placinte cu varza/branza

Dragi amatori de placinte, va prezint o super reteta bomba, pe langa faptul ca se face simplu, repede, ieftin, placintele sunt extraordinar de gustoase. Din tava care o vedeti in poza nu a ramas nimic efectiv in jumate de ora. Sotul era foarte dezamagit ca am facut atat de putine, deci va recomand sa faceti portie dubla daca sunt mai mult de 2-3 mancatori in casa.

Sunt fragede, putin foietate - ma intreba cineva daca sunt cu aluat de foietaj facute...Puteti sa le faceti cu orice umplutura, cu varza e una din variantele cele mai reusite. Eu am improvizat repede si cateva cu telemea sarata, tot f.f. bune.

Deci, nu treceti pe alaturi :)

Ingrediente

Apa calda
150 ml
Ulei de floarea soarelui
150 ml
+ 20 ml de ulei pt a cali varza
Faina alba
300 g
Sare
0.5 lingurite
Varza alba
1 kg
Ceapa alba
1 buc
+ optional 1 morcov
Sare,piper
0.5 lingurite
pentru umplutura, potriviti dupa gust
Galbenus de ou
1 buc
si susan sau mac pt ornat, optional

Pasi de urmat

Pas 1

Daca alegeti sa faceti placintele cu varza, recomand in primul rand sa caliti varza din timp, sa aiba timp sa se racoreasca bine.

Deci, intr-o tigaie caliti ceapa taiata solzisori, in putin ulei.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 1
Pas 2

Cand ceapa incepe usor sa se rumeneasca adaugati varza taiata cat mai fin si subtire.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 2
Pas 3

Amestecati si o lasati sa se caleasca in voie la foc mediu-mic.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 3
Pas 4

Cand se mai rumeneste o potriviti de sare si piper dupa gust.

Nu uitati s-o amestecati periodic, inchideti focul cand e gata.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 4
Pas 5

Amestecati apa cu uleiul si sarea.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 5
Pas 6

Adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau spatula - aluatul pare mai moale dar fara grija, asa si trebuie sa fie.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 6
Pas 7

Este si ceva mai uleios, ca doar contine ulei, dar dupa ce il mutati pe masa presarata cu faina si il mai framantati o jumate de minut se rezolva.

Lasati sa se odihneasca 15-20 de minute.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp il mai framantati putin cu faina si lasati 10 minute la odihnit.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 8
Pas 9

Apoi se taie in 12 bucatele uniforme.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 9
Pas 10

Fiecare bucatica o intindeti, ajutandu-va cu putina faina si facaletul, in niste mici dreptunghiuri.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 10
Pas 11

Puneti umplutura peste, cam 1 lingura, varza sau branza.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 11
Pas 12

Acum incepem sa le rulam - strangeti marginile si impachetati.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 12
Pas 13

Rulati mai strans si uniform.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 13
Pas 14

In asa fel le faceti pe toate 12 si la aranjati intr-o tava de cuptor. Ungeti cu galbenus de ou si optional puteti presara deasupra susan sau mac.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 14
Pas 15

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Le lasati putin sa se racoreasca.

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 15
Pas 16

Apoi savurati cu mare placere.

Pofta buna!

Rulouri-placinte cu varza/branza - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

Alexandra Mirela
Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 10:32

Multumesc mult!

Alexandra Mirela
Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 08:59

Buna ziua! Vreau sa incerc si eu aceasta reteta, dar vreau sa le fac de post. Cu ce le pot unge? Multumesc!

lena
Elena (lena) Alexandra Mirela 16 Mar 2021, 09:06

Nu le ungeti cu nimic, sau puteti face o infuzie de ceai negru si ungeti cu ea.😉

Mari Nagy
Mari Nagy 18 Mar 2018, 14:09

Foarte buna si aceasta reteta de rulouri/ placinte. Am facut portie dubla, si cu varza si cu branza. Mie mi-au iesit un pic mai "grasute". Cam cat de mare sa fie dreptunghiul ? Deasupra am pus susan alb si negru. Multumesc inca o data !!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Mari Nagy 19 Mar 2018, 15:49

Ies ceva mai fine daca intindeti foile cat mai subtire, nu mai tin minte ce dimensiuni aveau 😉

corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 03 Aug 2017, 23:48

E delicioasa reteta....ingrediente simple, usor de facut...eu am pus la umplutura 3 feluri : cartofi cu ceafa afumata, varza si ciuperci...s-a copt usor,nu s-au crapat deloc...ce sa mai...intotdeauna retetele au avut un real succes ...multumim pentru impartasirea retetelor

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Corina Ok (corina cafy) 04 Aug 2017, 16:38

Multumesc si eu Corina! Sa aveti pofta buna!

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 24 Mar 2016, 15:54

Foarte gustoase! Multumesc, Lena!

Poza mea pentru reteta:
In-na
In-na 24 Nov 2015, 16:20

Placintele mele cu cartof si varza. Merita incercate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lika
Lika 10 Nov 2015, 14:34

Gustosele de tot !!! Eu am facut portie dubla suntem mari amatori de placintele

Nota mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 03 Nov 2015, 17:42

Foarte foarte gustoase precum am spus ca voi face cu cartofi si varza intradevar nu crapa si nu trebuie de facut mari. La mine in poza se vede clar ca cele mari au crapat restul  au ramas la fel. Nu am mai reusit sa fac poza cu ele pe platou ca imediat au trecut la masa.

Poza mea pentru reteta:
vyorelya
vyorelya 27 Oct 2015, 10:24

le-am facut si eu dumunica seara. mi-au placut ca se farmau in gura. vreau sa incerc azi si cu umplutura dulce!!! draga lena iti multumesc ca ma ajuti sa imi surprind familia cu diferite bunatati!!!!!

Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 24 Oct 2015, 11:10

Voi încerca si eu, aluatul seamănă cu cel de galeta, daca ni greșesc, reteta ce am încercat-o cu umplutura de prune si mi- a plăcut! Oare se poate umple si cu ceva dulce, mere rase sau un gem msi tare? Multumim de idei si de retetele minunate cu care ne scoți de multe ori din impas cand e vorba de ce sa mai gătim!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ETA 24 Oct 2015, 11:49

Cred ca ar merge si cu ceva dulce, numa sa nu curga uplutura :)

Arata toate comentariile