Foietaj de casa - reteta rapida

Foietaj de casa - reteta rapida

Este un foietaj simplu de preparat, acasa il facea mama pentru placinte - erau pufoase, aromate si foarte fine. Il puteti folosi la placinte, strudele, etc. Aici puteti vedea reteta de Placinte ca la mama acasa

Ingrediente

Oua
1 buc
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
Otet de vin
1 lingura
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Faina alba calitate superioara
500 g
cantitatea este aproximativa, se foloseste cat ia aluatul
Unt
200 g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet si putina sare.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 1
Pas 2

Peste acestea turnati apa calduta sa se umple paharul.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 2
Pas 3

Turnati compozitia din pahar intr-un bol mai adanc, adaugati faina si framantati un aluat moalle si elastic. Cand se prinde toata faina il scoateti pe masa si framantati bine cu faina, daca este lipicios. Lasati sa se odihneasca 10-15 min, apoi il mai framantati o data, sa se uniformizeze toate cocoloasele.

Mai lasati 15 min sa se odihneasca.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 3
Pas 4

Intindeti cu facaletul o foaie subtire si rotunda, sa fie cam de 2mm grosime. Ungeti cu jumatate din cantitatea de unt (acesta trebuie sa fie neaparat moale, la temepratura camerei), distribuiti sa fie uns bine peste tot. Apoi rulati aluatul.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 4
Pas 5

Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si puneti la frigider 30-40 de min,

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 5
Pas 6

Dupa jumate de ora scoateti aluatul din frigider, il mai intindeti o data foaie subtire si ungeti cu cealalta cantitate de unt. 

 

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 6
Pas 7

Aluatul il rulati din nou si lasati la frigider inca 30-60 de min, timp dupa care il puteti folosi la placinte. Eu de obicei il pregatesc seara si fac placintele dimineata, daca am timp.

Pofta Buna!

 

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (ies cam 20 de placintutze )
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)
Colectii: Aluaturi

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 67

LiviaSavu228
Livia Savu (LiviaSavu228) 17 Jan 2019, 18:10

se poate pune otet de 9 grade in locul otetului de vin?

lena
Elena (lena) Livia Savu (LiviaSavu228) 17 Jan 2019, 18:18

Da, sigur.

LiviaSavu228
Livia Savu (LiviaSavu228) Elena (lena) 18 Jan 2019, 17:01

multumesc frumos pt raspuns 😘

Alinuta111
Alinuta111 11 Nov 2017, 14:47

Si eu am facut reteta. Foarte buna.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MihaelaPopescu417
Mihaela Popescu (MihaelaPopescu417) 06 Mar 2017, 13:53

multumesc frumos doamna Lena!gatesc dupa retetele dvs dela varsta de 15 ani!!!😆😚

lena
Elena (lena) Mihaela Popescu (MihaelaPopescu417) 06 Mar 2017, 13:54

Cu mare placere si Bravo!

CamyPerianu415
Camy Perianu (CamyPerianu415) 16 Oct 2016, 13:00

Da e misto aluatul si usor de facut

Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 04 Oct 2016, 10:10

Am făcut ieri si e tare bun. Mulțumesc pentru sfaturile si retetele tale Elena.Pentru mine sunt o mare binecuvântare căci invat foarte multe lucruri cu care îmi bucur familia si cei apropiați. Aceste placintele cu dovleac au ieșit foarte bune si ma bucur ca nu au curs. Mesc mult!

Poza mea pentru reteta:
vyorelya
vyorelya 11 Apr 2016, 11:20

iti multumesc lena si pentru acest foietaj de casa! este foarte bine ca avem posibilitatea sa gatim natural si usor in casele noastre! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 08 Feb 2016, 22:35

Salut Lena sa stii ca am primit numai complemente cu plăcintele din foetaj de casa topesc in gura.Mersi de receta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianaglava
Dianaglava olicica bombonica 04 Nov 2016, 09:57

Salut imi doresc nespus de mult sa fac astfel de placinte dar cum sa le modelez si asa o forma.va rog sa ma ajutati miltumesc frumos

timotei
timotei olicica bombonica 02 May 2017, 06:51

Olivia nu cred ca placintele din poza ta apartine aceste retete. Eu am facut de nenumarate ori aceasta reteta dar niciodata nu au fost asa infoietate ca ale tale. La noi la Russian store face o femee moldovankã si vinde , dar sigur reteta nu stie nimeni. Si chear de pe net am incercat toate retetele care zic ca sunt asa dar nu sunt. Lena o rugaminte,poate tu stii sa faci asa placinte si daca da sa o pui la tine pe site.

timotei
timotei olicica bombonica 02 May 2017, 06:52

Am vrut sa scriu Olicika

Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 22 Dec 2011, 19:42

Am reusit in sfarsit sa fac acest aluat!!! Am asteptat sa fac rost de niste untura sa fiu sigura ca ies pufoase Se face destul de usor si rapid, abia astept sa vad maine cum ies acele "placinte ca la mama acasa" 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 17 Sep 2010, 11:37

Ai preparat vreodata cu grasime de porc topita - untura adica? Am mancat la niste prieteni placite cu un aluat asemanator si mi-au spus ca pun untura. Ma gandesc ca daca pun unt de 65% stric treaba, sau reteta e cu unt de 80%? Chiar as vrea sa incerc acest aluat.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) amalia80 17 Sep 2010, 12:01

Da, mama facea aluatul asta cu untura, eu am folosti unt de 80%, imi place ca miroase frumos a unt - in schimb cu untura sunt mai crocante si mai pufoase. Deci este alegerea voastra.

alexandra
alexandra truta (alexandra) 12 Nov 2009, 21:24

super reteta ! chiar voiam sa aflu cum se face! Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile