Chec cu morcovi

Este un chec foarte fin, un pic umed, pufos, cu usoara aroma de scortisoara (morcovii nu se simt). Solutie ideala pentru cei care au copii mofturosi (ca al meu :) si le plac mult dulciurile. Promit ca urmatoarele 2 retete vor fi mai dietetice, am facut checul azi si nu ma pot abtine sa nu-l pun primul pe site. Recomand cu incredere!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
2 pah
de 250g
Zahar
2 pah
Praf de copt
1 lingurite
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Sare
1 lingurite
Scortisoara
1 lingurite
Morcov ras marunt
3 pah
Am folosit cam 6 morcovi de marime medie
Ulei fara miros
1 pah
Eu am folosit ulei din samburi de struguri, nu are mirosul specific de ulei si are multe chestii sanatoase.
Oua
4 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara.

2

Morcovul se da prin razatoarea marunta.

3

La amestecul de faina se adauga morcovii, uleiul si ouale.

4

Amestecati bine cu o lingura tot amestecul, la inceput va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasa suc si va fi tocmai bun.

5

Amestecati bine cu mixerul, cam 2 min toata compozitia.

6

Ungeti cu unt o tava rotunda de 28-30cm, o asterneti si cu hartie de copt.

7

Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor la foc mediu, aproximativ o ora.

8

Este gata cand se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea. Il lasati 15 min sa se racoreasca in tava.

9

Dupa 15 min se scoate din tava, acoperiti cu putin zahar pudra si scortisoara si lasati sa se racoreasca bine. Puteti sa-l mai acoperiti cu o crema preparata din crema de branza, zahar pudra si scortisoara, va fi si mai delicios.

10

Recomand sa-l faceti neaparat, sigur va fi foarte bun.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 34

Katrin
Katrin 25 apr 2016, 20:41

E absolut delicios! I-am pus si miez de nuca, e foarteee bun, il fac deja de cateva ori. Draga Lena, iti multumesc pentru reteta. 

Poza mea pentru reteta:
Cod.Mirela
Cod.Mirela 07 apr 2016, 15:18

Foarte usor de preparat!! Am pus in compozitie si stafide. Cred ca merge si o crema usoara. Sugestii?

lena
Elena (lena) Cod.Mirela 07 apr 2016, 15:38

De obicei se face crema din branza Philadelphia, zahar si putina frisca.

Olghina.18
Olghina.18 21 feb 2016, 07:02

Foarte gustos, aromat, simplu si tare ușor de făcut .... Eu l-am pregătit in forma de tort, l-am tăiat in 2 discuri si umplut cu ganache de ciocolata albă .... O zi buna tuturor!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 22 mai 2015, 23:04

Bunbu bbb

  Am facut ieri acest chec si a avut mult succes la copilașii mei, in special la cel mic, de 1 an si 2 luni, care revenea mereu in bucătărie sa-i mai dau cate o bucățică si ce multumita eram ca pot sa-i ofer ceva sănătos! Am pus o cana jumate de zahăr, dar pentru noi era suficient si o cana, am pus ulei de cocos aproape o cana. Data viitoare voi pune un pic de ghimbir ras sau pulbere in loc de scorțișoară pentru o ușoară diversificare a gustului! Multumim pentru retete!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dir
dir 12 mai 2015, 21:48

Buna Lena! Mai sus scrie un pahar (deci 250 ml) ulei; nu-i prea mult pentru un chec care are si 4 oua? Sigur ca as putea sa incerc pur si simplu, dar nu vroiam sa stric reteta fara macar sa te intreb mai intai, ca nu ma pretind foarte experimentata la bucatarie. Respectand intocmai reteta, a durat  o ora si jumatate sa-l coc intr-o forma mare de chec/cozonac, iar de obicei ma cam incadrez in timpii recomandati de tine la cuptorul acesta. A iesit o prajitura foarte apreciata ca si gust si aspect, dar mi se pare prea caloric si ca gustare nu doar la desert. Cu o jumatate de pahar ar fi acceptabil, presupun ca as putea sa inlocuiesc chiar cu 100g unt. Eu pun si zahar mai putin pentru ca noua ne plac prajiturile mai putin dulci, dar asta nu influenteaza reusita unei retete. Pup! O seara frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) dir 12 mai 2015, 21:58

Da, sigur merge si mai putin ulei, acesta il face mai fraged.

aurash13
aurash13 10 mai 2015, 18:54

Delicios si sanatos!multumim Lena inca o data...

Poza mea pentru reteta:
Alinastr
Alinastr 17 mar 2015, 22:17

Mi-a iesit foarte bine:)si chiar e gustos

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 16 aug 2014, 14:44

Iata si checul meu din morcov, a fost gustos, le-a placut si s-a mincat,cineva a zis ca are parca gust de baba neagra! Multumim!

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 25 mar 2014, 18:53

Am facut si eu acest chec,foarte bun.De fapt eu lam mai facut inaite de mai multe ori si fara sami dau seam cai aceasi reteta numai in reteta cealalta se pune 1pah faina si1pah fulgi de ovaz,ambele sunt retete sunt gustoase.Am vazut in comentarii ca cineva a zis ca pune si nuci si eu tot am pus,pun si o poza ca sa conving si celelalte gospodine sal faca

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 21:32

Pur si simplu DELICIOS! Si sanatos! Am impartasit tuturor ca e o reteta care merita cel putin incercata si e clar ca va crea "dependenta"! Multumesc, draga Lena pentru inspiratie si idei!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile