Pilaf cu carne de porc

O sa mai pun si alte tipuri de pilaf, deocamdata acesta este prima reteta.

 

Ingrediente

Pulpa de Porc/Vita
0.5 kg
aici am folosit carne de porc
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
3 buc
Pasta de tomate
3 linguri
Orez prefiert - Bob lung
2 pah
Apa
6 pah
Sare
1 lingurite
Poriviti dupa gust. Puteti adauga si alte mirodenii peferate. Eu mai pun de obicei piper negru si busuioc.

Pasi de urmat

1

Se taie carnea bucati medii.

2

Apoi se taie morcovul rondele si ceapa.

3

Se caleste carnea putin, pana se evapora apa si se rumeneste.

4

Peste carnea calita se adauga ceapa si morcovii, se lasa sa se prajeasca 10-15 min.

5

Se adauga pasta de tomate si se lasa iarasi 5 min.

6

Se pune apa pe foc intr-un vas cu peretii mai gros(ceaun), cand incepe sa fiarba se pune compozitia de de legume si carne.

Asteptati pana incepe sa fiarba bine totul, faceti focul mic si lasati 30 min. Puteti adauga 2 frunze de dafin.

7

Intre timp, caliti orezul in putin ulei pana are culoare galbuie.

Atentie! Orezul prefiert nu se spala, cel putin nu recomand, altfel nu se va mai praji bine. De asta si folosesc orez de tipul asta.

8

Peste 30 de minute se adauga orezul la legume si carne.

Se potriveste de sare si mirodenii, se face focul mic cand incepe sa fiarba si se lasa aproximativ 1 ora.

Peste 1 ora gustati daca a fiert orezul si carnea, daca este nevoie mai lasati putin la foc foarte mic sa fiarba.

9

Se serveste cu salata de legume sau muraturi.

Pofta Buna!

Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 25 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

naciualina
naciualina (13 February 2009, 11:26)

acum e la foc sa vedem ce o sa iasa

lena
lena (13 February 2009, 13:26)

Sa ne scrii ce o iesit

hermina (20 May 2010, 19:03)

arata bine !!!!!!!!!!!!!si cred ca e tare gustoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sandra (30 May 2010, 20:23)

e cam ciudata reteta...dar mancarea este super gustoasa

 

 

ely22 (21 July 2010, 16:18)

este o mancare excelenta...felicitari!

Dana37 (09 December 2010, 15:50)

....f.interesant mod de a gati pilaf!!!!De ce se caleste orezul?Nu se intareste????

lucian (09 December 2010, 23:59)

arata bine,akm e pe foc...mai am de pus orezul:).....vom vedea

amy (18 December 2010, 14:53)

super reteta

alinuta
alinuta (04 January 2011, 15:23)

Pentru cei care nu stiu ,orezul il calim pentru ca dupa fierbere bobul de orez ramine intreg.Eu il calesc chiar si la sarmale .Chiar acum fac si eu aceasta mincare.

alinuta
alinuta (05 January 2011, 00:14)

FOARTE BUNA ACEASTA MINCARE  DOAR CA EU NU VOI MAI PUNE DATA VIITOARE FOI DE DAFIN

Ornela
Ornela (14 May 2012, 05:50)

O mancare clasica si aparent simpla de preparat, dar este important sa se respecte pasii intocmai. Se mananca foarte usor so rapid!

LicaStar
LicaStar (12 June 2013, 14:43)

Am folosit orez "Uncle Ben's" brun la culoare, a fiert 30 minute. A iesit foarte bun si carnea se topea in gura. Multumesc pentru reteta!!!

mariuss (14 November 2013, 17:29)

 este la foc, foarte ciudata reteta aceasta, dar sper sa fie super.

mariuss (14 November 2013, 17:44)

 buuuun, va sugerez sa adaugati un ardei rosu si unul verde, 1/2 lingurita de busuioc, putin piper pe carne inainte, 1 lingura de ulei masline = Minunaaat!  pofta buna!

denisamihaela (10 January 2014, 18:10)

 acum pap si eu ...delicios...papa si bebe si mai vrea dar imi e frica ca sa-a-i mai dau...eu la uscat bucatile de carne am stropit un pic cu vin...acum carnea e frageda si buna de se topeste in gura...Foarte bun. Merci pentru trucul cu prajitul orezului:*

LORINDA
LORINDA (31 January 2014, 00:21)

fooooarte gustos! nu e prima data cand il gatesc si de fiecare data are acelasi efect. sotul meu linge farfuria.

Iti multumesc Lena ca imi sari in ajutor ori de cate ori sunt in pana de idei!