Paine de casa

   Inca o reteta mostenita de la mama si bunica, de fapt nici reteta nu este - o regula generala cum se face painea, din ea rezulta multe alte derivate de paine(cu tarate, cu secara, dovlecei, alba, etc). Acasa la noi se facea la cuptor cu lemne, iar mama facea paine pentru 2 saptamani(vreo 10 bucati). Aici cantitatile de ingrediente sunt pentru 2 paini, da marimea tavilor de cozonac. La fel am adaugat si alte tipuri de faina, ca sa o fac mai sanatoasa si dietetica - faina alba, faina de secara, de tarate, neagra, seminte de in si susan macinate. Daca o preferati alba puneti toata faina sa fie alba.

Ingrediente

Apa
2 pah
Drojdie uscata
2 linguri
Zahar
1 linguri
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Sare
1 lingurite
Faina
1 kg
cantitatea este aproximativa, din ea 400g am folosit amestec de diferite tipuri de faina

Pasi de urmat

1

Atentie! Daca faceti 3 paini, vor fi un pic mai mici si mai frumoase, asta in caz ca aveti loc in cuptor de toate 3 tavile. Aici am aratat cum se fac 2, dar adaptati voi daca vreti sa faceti 3.

Intr-un bol mai mare se toarna apa calda, zaharul, drojdia si 1 pahar de faina alba. Amestecati cu un tel sa se uniformizeze.

2

Lasati aproximativ 10-15 minute sa se activizeze drojdia, se vor vedea niste bule de aer in maia.

3

Apoi adaugati uleiul, sarea, amestecati bine. Urmeaza amestecul de diverse tipuri de faina, aproximativ 400g, iarasi amestecati bine.

4

Apoi adaugati faina alba, putin cate putin framantand pana se leaga bine aluatul. Aici nu am masurat exact cata faina merge, am pus cat ia aluatul.

5

Apoi presarati faina pe o planseta sau direct pe masa, scoateti aluatul si il framantati, adaugand faina daca este nevoie - trebuie sa fie un aluat moale, un pic lipicios, dar sa nu se lipeasca de maini.

6

Ungeti cu ulei bolul in care ati preparat coca. Aluatul de mai sus il puneti in bol, acoperiti totul cu folie de plastic si lasati sa creasca pana se umple recipientul(30-40 de min).

7

Asa arata aluatul crescut.

8

Scoateti aluatul, il mai framantati bine o data. Lasati 10-15 min sa se odihneasca.

9

Apoi il impartiti in 6 bucati mai mici.

10

Din fiecare bucata de aluat intindeti cate o "bara" (nici nu stiu cum sa-i spun) sau coada. Ca sa formati o paine aveti nevoie de 3. Le puneti una langa alta.

11

Impletiti aceste 3 cozi, faceti un impletit clasic.

12

In asa fel faceti amandoua painile, le puneti in tavile de cozonac unse cu ulei si lasati sa creasca la loc cald.

13

Trebuie sa creasca cat sa se umple tava.

14

Apoi la coaceti la temperatura medie la cuptor, pana se rumenesc bine.

15

Imediat ce le scoateti din cuptor, le scoateti din tavi si le ungeti cu putin ulei pe toate partile. Acoperiti cu un prosop si lasati sa se raceasca.

16

Recomand sa o mancati cam dupa 2-3 ore dupa ce se raceste, sau a 2-a zi.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (2 paini)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

erikaindl (20 November 2009, 06:35)

MULTUMIM  PTR. RETETE !

vero79 (21 November 2009, 15:57)

ce bine arata aceasta paine

felicitari

vero79 (23 November 2009, 10:16)

ce buna este

Tabi (23 November 2009, 22:10)

Cred ca as putea folosi si dojdie proaspata (de bere), nu-i asa? In orice caz voi incerca si acest tip de paine de casa.

lena
lena (23 November 2009, 22:13)

Sigur poti folosi, orienteaza-te la 1 kg de faina, cam 25 g de drojdie proaspata.

Lary18
Lary18 (26 June 2010, 14:56)

Buna Lena. Azi vreau sa fac paine, e vreo problema daca pun 1 kg de faina de acelasi tip? nu am facut niciodata paine pana acum.Sper sa-mi iasa

Inca o data felicitarile mele pentru site! datorita acestui site a inceput sa-mi placa sa gatesc!

te pup si sa ai o zi minunata

Ludmila87
Ludmila87 (07 August 2010, 01:14)

buna lena,vreau sa te intreb...daca acest aluat poate fi folosit p/u pirojoci sau placinte???

Ludmila87
Ludmila87 (07 August 2010, 01:20)

eu am incercat citeva zile mai devreme cu drojdie uscata si sa primit exstraordinara,dar ma gindesc sa fac saralie,se face deobicei cu brinza de vaci,pot folosi acest aluat???

 

lena
lena (07 August 2010, 10:04)

Salut Ludmila, eu din acest aluat fac de obicei placinte - pe site le am doar pe cele cu varza murata(te uiti la rubrica de placinte si vezi acolo Placinte cu varza murata - din aluat cu drojdie). Metoda de acolo de obicei o folosesc pentru a face placinte din acest aluat - doar recomand sa nu pui la fel de multa drojdie ca la paine, ca se rupe aluatul cand il intinzi. Fac cu orice umplutura, cele mai bune sunt cu branza bineinteles

Ludmila87
Ludmila87 (08 August 2010, 22:57)

mersi mult Lena,am facut eri si sau primit chiar foarte gustosi,eu am facut umlutura cu cartofi si varza prospata.......

claudia1976 (05 September 2010, 06:46)

Citind aici totul pare mai simplu. Nu am facut niciodata paine, dar nu e timpul pierdut...

MariaP (07 September 2010, 14:21)

Parca-i desenata, nu alta si pare atat de pufoasa! De fapt, cred ca si este, nu doar pare.

Lena, cam cat timp  framanti aluatul inainte de a-l  pune la crescut? Multumesc anticipat pentru raspuns!

amalia80 (14 September 2010, 09:12)

Eu framant mereu cu jumatate iaurt si jumatate apa, iar la ulei pun doar de masline. Iese mult mult mai moale si pufoasa... icnercati si-asa....

corinutza
corinutza (31 October 2010, 03:03)

eu nu sunt in rom dar fac cu pacere paine asa cum ma invatat mama mea si sa stii ca a ta arata foarte frumos si am sa incerc  pentru ca imi face o mare placere sa am laude din partea prietenului meu iar cu painea asta cred ca o sa fiu la inaltime si dac zici ca aluatu e bun si pt placinta e super ca el iubeste placinta cu branza asa ca iti multumesc foarte mult

dina23 (17 January 2011, 20:29)

Am urmat pasii cu exactitate dar m-am incurcat la impletit si am facut niste painici mai mici dar au iesit foarte pufoase si gustoase. am renuntat la painea din comert (oricum sunt cam reticenta in ce priveste painea din comert), mai ales ca am faina de la mama de la tara. Imi esti de mare ajutor in bucatarie si iti multumesc foarte mult pt asta. imi propun sa incerc toate retetele pe care le-ai postat.

Elena.M
Elena.M (30 April 2011, 13:32)

Buna,Lena.Am vazut demult timp aceata reteta de paine pe site.Dar niciodata nu m-am apucat sa fac paine de teama ca daca nu o voi reusi.Azi m-am hotarat.In momentul asta painea este la cuptor si pot spune ca pana in acest moment suntfoarte  multumita,in sensul ca am urmat toti pasii,iar rezultatul este identic ca al tau,dar repet,pt moment.Deoarece astept sa vad daca finalul va fi la fel.Am facut si poze.Iti multumesc Lena.Voi reveni cu raspunsul final la aceasta minunata paine de casa.

Elena.M
Elena.M (30 April 2011, 14:32)

Mi-a iesit o paine SENZATIONALA.Nu am cuvinte cat de bucuroasa sunt.Sa rumenit f.frumos ,a crescut si miezul este f.pufos.Acum este la racit.Am facut poze.Iti multumesc din suflet Lena ca ma ajuti sa devin o gospodina asa ca tine.Abia astept sa se termine painea aceasta,deoarece am planuit sa experimentez si pe cea cu lapte.Te pup,Lena esti minunata.

elena-marius77
elena-marius77 (23 November 2011, 22:48)

draga mea Lena vreau sa spun ca tot ma sbate'am si ma tot gande'am cum sa fac sa'mi iasa painea gustoasa si pufoasa caci nu prea am experienta in facutul de paine si am intrat pe net .am cautat retete de paine si am dat de saitul tau si ma'm bucurat si ma bucur tare mult caci pt mine esti o adevarata binecuvantare .am gasit acesta reteta de paine si am pus'o in practica si mi'a iesit o paine fff buna si gustoasa am ramas f impresionata si sotul meu este f multumit .multumesc tare mult pt sfaturile si ajutorul tau .Domnul sa te binecuvinteze!  si nota binenteles este

lena
lena (07 December 2011, 16:28)

Cred ca ai tinut-o mai mult la cuptor sau ai folosit alta faina.

Elena.M
Elena.M (25 December 2011, 10:41)

Super buna,painea!!Merge de minune cu bunatatile astea de Craciun.Craciun fericit Lena.Si poza

anamariau (05 January 2012, 14:48)

Doamna Lena, va multumesc mult pentru aceasta reteta. In trecut imi era cam teama sa ma apuc sa fac ceva cu aluat, dar acum aceasta teama a trecut pentru ca va rog sa va uitati ce minunatie mi-e reusit. Si asta multumita dumneavoastra si a modului in care ati explicat pas cu pas.

Am sa revin si pentru alte retete. Numai bine!

lena
lena (05 January 2012, 15:06)

Anamariau, ma bucur mult de apreciere si multumesc de acest comentariu frumos si poze - v-au iesit minunate!

otilika (11 January 2012, 18:26)

 Lena, eu nu am tave pentru cozonac, am in schimb boluri de sticla de diferite marimi, care sunt rezistente la cuptor. Bolurile se aseamana cu ala in care ai pus painea la copt. Crezi ca ar fi OK daca as coace painea intr-un bol de felul asta? sau sticla n-o sa-i permita sa se rumeneasca?

lena
lena (11 January 2012, 18:34)

Merg si in boluri de sticla, daca sunt rezistente la cuptor, sigur se rumeneste, nu-ti face griji.

otilika (11 January 2012, 19:46)

 Mersi Lena! Daca nu te superi, inca o intrebare: la ce temperatura se coace painea? Stiu ca ai zis la temperatura medie, dar ce inseamna asta? 180 C sau mai mult? Am tinut-o la 180C timp de 30 de minute, acum am ridicat la 200C si o mai las 20 de minute.. Daca iese bine, o sa pun o poza aici :)

lena
lena (11 January 2012, 19:57)

Otilika, medie este cam 180-200 de grade si tine-o minim 45 de minute

otilika (11 January 2012, 20:24)

 Painea a iesit foarte buna la gust si pufoasa, dar cam faramicioasa... Trebuia oare sa pun mai multa faina? De asemenea am folosit si faina integrala, de aceea culoarea nu e galben-aurie, ci gri-aurie. O sa-mi cumpar o tava pentru cozonac, pentru ca data viitoare sa iasa mai aspectuoasa. 

lena
lena (11 January 2012, 20:33)

Daca aluatul nu se lipeste de maini nu trebuia sa pui mai multa faina, poate de la calitatea fainii sau poate nu ai framantat-o chiar bine, sau de la drojdie. Oricum arata foarte bine, bravo!

Tania Meghega
Tania Meghega (02 February 2012, 13:45)

am incercat si eu sa fac pt prima data paine, si am facut din mai putina faina si cu drojdie proaspata. multumim pt retete. 

Tania Meghega
Tania Meghega (02 February 2012, 13:47)

asa arata prima mea paine, sper de acum sa fac cat mai des. multumim pt reteta a fost ft usoara. 

camelia dobre
camelia dobre (17 February 2012, 19:35)

pentru un aspect mai frumos am uns painicile cu galbenus de ou si am presarat desupra susan

 

sara33 (23 February 2012, 10:48)

 buna Lena!of cat te ador,atata aminte imi aduci de mancarurile si de bunatatea de paine de casa ce o facea mama exact ca tine!de ieri m-a luat o pofta de paine de casa incredibila,dar nu am avut timp asa ca mi-am facut azi timp sa-mi fac pofta.eu am in casa faina fluida(pt prajituri,clatite) si drojdie uscata k numai de asta folosesc(tin sa spun k mamikta mea facea cu drojdie proaspata dar numai stiu cantitatile,ea facea din oki).mai am o problema,am tavi de cozonac de unica folosinta sper sa nu se arda,sau mai bine sa fac in tava mare de la aragaz?sincer sunt in ceata,e a doua oara cand fac paine de casa si nu vreau sa dau gres k prima data,vreau sa-mi iasa ca cea a mamei!pupici multi!tine-mi pumnii!maine sau mai tarziu dau raspunsul!(sper sa nu te superi pe mine ca ti-am vorbit la pertu,dar te simt ca p cineva din familia mea,o regasesc in multe kestii p mami a mea in tine,ea numai este).

 

lena
lena (23 February 2012, 10:52)

Te pup Sara! Multumesc mult de cuvinte frumoase si apreciere!

Painica  poti s-o faci si in tavile de cozonac si in tava de aragaz - in asta nu va tine chiar perfect forma dreptunghiulara doar daca faci 3-4 painici si le pui cam la 1cm distanta intre ele, dar nu va avea crusta laterala, doar deasupra.

sara33 (23 February 2012, 12:17)

 buna!am vazut si reteta de paine tupeperware,daca nu am acel bol,cum pot face?si am numai drojdie uscata,stiu ca aluatul cu cat este mai moale si painea sau ce faci iese mai pufoasa si aklo am obs ca asa este,mai moale,daca fac intr-o casoleta cu capac simpla,cand stiu ca e gata dak nu aud acel poc?sau daca o framant?dak imi poti rasp acum asi fii bucuroasa k nu stiu p kre sa o fac,amandoua sunt deliceoase in poze,asi vrea sa le si gust!pupici dulci,astept raspuns

 

lena
lena (23 February 2012, 12:22)

Amandoua sunt bune, doar ca cea de la Tuuperware este mai rapida putin(poti folosi orice bol, fara acel pok, dar lasa sa creasca putin).

sara33 (23 February 2012, 16:58)

 buna!am facut painea de casa dupa reteta aceasta,cealalta maine poate.a iesit superrrrrr!sunt incantata peste masura!miros,aspect!am facut din 1/2kg de faina dar sunt super incantata!multumesc mult de tot!zilele c urmeaza,si reteta tupperware,am s-o coc in tava de silicon,sper sa iasa bine!pupici!maine iti spun dak a fost buna!astp calificativul sotului!dar din partea mea ai !pe maine!

sara33 (23 February 2012, 17:02)

 da uitasem ce era cel mai important,sa-ti arat cum a iesit!voala!nu au iesit mari,dar sunt incantata de ele!pupici!merci ink odata!

 

lena
lena (23 February 2012, 17:05)

Arata super bine Sara! Bravo!

sara33 (24 February 2012, 09:08)

 buna!zici ca arata bine,nu-ti pot explica ce gust a avut!o bunatate!crocant la exterior si pufos la interior!exact cum ador!si sotului i-a placut mult,mai vrea!acum am la activat drojdia si mai fac o tura!azi vreau sa o fac rotunda(impletita) si poate cu mac si susan(eu le ador p amandoua).mami a mea nu facea maia si ii iesea la fel,eu am incercat si nu iese.dar de acum sunt sigura k pot reusii tot ce inseamna aluat crescut,treb multa grija si rabdare.multumesc pt k mi-ai deskis okii!pe mai tarziu!pupicei!

sara33 (24 February 2012, 12:10)

 buna!am revenit cu o painica tocmai scoasa din cuptor!ce zici?imi place mult cum a iesit,si sotului ii place reteta asta,ma reprofilez,de la deserturi si mancarurui speciale,trec la traditionale ca oricum astea ii plac cel mei mult!!merci ink odata si numai bine!pe curand!pupici la toate gospodinele si tot traditionalul ramane la putere!

sara33 (26 February 2012, 08:21)

 buna!tin sa spun ca si dupa mai multe zile ,painik are aceeasi consistenta si sunt inkntata k nu s-a intarit.de akm am sa framant kte un kg,pana akm am fakt1/2.multumesc lena!esti o dulce(ca si fiica ta,am vazut-o de mai multe ori prin site,e o dulceata).pupici,pe mai tarziu!

 

Nina-Andreea
Nina-Andreea (15 July 2012, 20:48)

Am făcut și eu acest aluat, pentru prima dată când fac un aluat de pâine. Din el am modelat niște plăcințele (rețeta de plăcinte cu cartofi și ceapă de pe site - înlocuind această umplutură cu brânza de vaci). E foarte bun aluatul, ușor de făcut chiar și de către începătoare. A crescut bine, am făcut din jumătate de kg de făină. S-a copt perfect.

CLAUDIA BOS.
CLAUDIA BOS. (09 October 2012, 17:55)

buna Lena!fac de aprox 1an retetele tale si mi-au iesit toate super!!!!!acum vreau sa fac paine k fetita mea de 3anisori ar manca toata ziua paine goala!!!eu am tavile mai mici de cozonac si mi-e frica sa nu iasa k am vazut k ale tale sunt cam barosance si altceva nic i io nu sunt in romania dar cred k o sa iasa si cu produsele de pe aici!poooop ptr.tine esti un exemplu ptr.mine!!!revin cu rezultatul!

CLAUDIA BOS.
CLAUDIA BOS. (10 October 2012, 10:33)

salutare!!!!cum am promis am revenit!!!!a iesit super painea:))))sotul si fetita au fost f. incantati k pana acum le-am facut mai mult esecuri de paine....asta a iesit perfect...niki n-am asteptat 2-3h am rupt una si am mankt-o asa:))))mersi mult!pooop

CLAUDIA BOS.
CLAUDIA BOS. (10 October 2012, 10:37)

f.buna!!!!ma pot lauda de acum...nu?!!!!!glumesc!sunt multumita!d obicei faceam paine s a 2-a zi era tare asta e frageda s a2-a zi!super!

lena
lena (10 October 2012, 10:47)

 F. bine ti-a iesit! Bravo!

sara33 (31 October 2012, 08:42)

buna lena!cum imi era pofta de o painik buna de casa,am si facut!delicioasa!acum n-a mai treb sa vad reteta k o stiam!pupici dulci!merci ink odata!

serafima (28 January 2013, 14:00)

Lena, vroiam sa stiu si eu daca vreau sa pastrez o bucata de aluat din asta pentru balabushki, cum sa-l pastrez ca sa nu-si piarda calitatile. Adica, daca vreau sa coc alta data sau mai tirziu, cum fac? Mult.

lena
lena (28 January 2013, 14:02)

Daca pentru alta data, incearca sa-l congelezi.

Daca pentru mai tarziu, poti sa-l pui la frigider, se va ridica mai greu.

Alma
Alma (29 March 2013, 12:09)

 lena,cand lasi la crescut prima data pui tot la un loc caldut,sau lasi pe masa de lucru cu prosop/folie peste?multumesc si felicitari pt site,sapt asta am tot incercat de aici cate retete si sunt toate delicioase :)

lena
lena (29 March 2013, 12:13)

Da, mai bine la un loc cald si acoperit cu ceva.

Multumesc pentru apreciere si sa aveti pofta buna!

inuqa (03 July 2013, 18:46)

buna lena am si eu o intrebare de ce imi iasa mezul foarte des si dur ma poti ajuta cum sa o fac moale si pufoasa, si apropo esti geniala la ce retete ne spui bravo tine-o tot asa

 

lena
lena (03 July 2013, 21:14)

Miezul iese dens si dur de la faptul ca faci aluatul cam tare si posibil de la calitatea fainii.

Multumesc mult de apreciere!

stefania85 (14 August 2013, 19:23)

 Va multumesc pentru reteta!

Vreau sa va intreb ce parere aveti despre masinile elctrice de copt paine. Sunt chiar atat de bune pe cat sunt de laudate?

Ce sfat imi dati? Multumesc anticipat

lena
lena (14 August 2013, 23:20)

Am parere buna, chiar am una acasa - oricare marca ati alege ar fi bine sa va ganditi bine cam cat timp credeti ca veti face paine cu ea. Pana la urma tot prefer sa fac paine la mana, in masina eventul mai fac aluaturile - framantare, dospire, etc.

hanna12 (22 October 2013, 10:57)

 Buna. Reteta e ok..dar tava de silicon ce am cumparat-o  cu revista delicii la cuptor nu prea. E normal sa se lateasca si sa se strice forma painii? Tu ce tavi ai? Vad ca ale tale si-au pastrat forma....

lena
lena (22 October 2013, 11:59)

Nu este bine sa-si strice forma, este un silicon de calitate mai proasta, am avut si eu asa.

Folosesc tavile de teflon, sticla, ceramica - la silicon am ramas satisfacuta doar de cele de la Tupperware, este siliconul mult mai tare si ferm, dar sunt scumpe - intre 150-200 roni o tava.

anca16 (03 January 2014, 15:42)

 Buna Lena. Ce faina folosesti/recomanzi tu? Citisem la cometarii ca esecul poate fi datorat si fainii de slaba calitate. Multumesc.

lena
lena (04 January 2014, 19:32)

Eu folosesc cel mai des faina Baneasa si Dobrogea, dar la paine anume este buna orice faina de cozonac si verificata de tine pe parcurs - sa fie alba, fara mirosuri si fluturi, etc.

denisamihaela (10 January 2014, 19:31)

 Acum am terminat de framantat painea...site-ul tau ma molipseste rau tare de tot...azi am stat toata ziua in bucatarie...am facut ciorba  cu coaste de porc afumate, pilaf de porc, prajitura cu ciocolata si acum si painea:)))pe langa atentia ce trebuie sa i-o ofer fetitei mele de aproape 8 luni care e un argint viu, a trecut si ziua de azi

denisamihaela (10 January 2014, 21:31)

 Am facut cantitate dubla de paine...aasta mi-a ramas dupa ce am bagat 2 paini la cuptor...sper sa nu le afecteze...

lena
lena (10 January 2014, 21:34)

Oho, ce pui dulcik asteapta sa manance painica :) Sa va fie sanatos si numai bucurii sa aveti de la el

Esti foarte bravo la cate ai facut, chiar curajoasa! Nu se intampla nimic daca sta aluatul pana se face prima runda de paine, poti sa faci cu el niste chifle, painici mai mici pt bebe, etc.

denisamihaela (10 January 2014, 22:04)

 multumesc frumos!!!

Camelia Barascu (14 January 2014, 23:01)

 Lena draga, iti multumesc si eu tare mult pentru reteta de paine de casa.

Am facut-o ieri...PERFECTA!!!

Ma intreb, ce varsta ai?

Prea buna, prea cum imi place, multumeeeeeeeeeeeeeeeesc!

Trebuie sa studiez mai mult blogul tau.Ceea ce voi si face in cel mai scurt timp.

Azi ma gandeam la o reteta de saratele, imi plac si nu am mai facut de doua secole. Am o reteta veche, veche, din secolul trecut si as vrea sa mai incerc si alta. 

Voi reveni cu alte comentarii, pe masura ce voi proba si alte retete de la tine.

Hai ca scrisei mult si nu e timp de pierdut, avem treaba, pup dulce!

lena
lena (14 January 2014, 23:06)

Ma bucur mult Camelia ca va place site-ul si reteta, sa aveti spor la gatit!

P.S. Am 32 de ani

irinabucur2004 (24 January 2014, 22:18)

 buna Lena.Nu stiu ce s-a intamplat dar nu a iesit ce imi imaginam.e prima reteta a ta care nu imi iese.mi-a crescut foarte frumos aluatul dar cand am scos din cuptor am constatat ca painicile au coaja foarte tare si  nu sunt pufoase.am pus 300gr faina integrala de secara si 700 gr faina alba de cozonac si 25 gr drojdie proaspata.nu stiu de ce am dat gres.

 

 

lena
lena (24 January 2014, 23:57)

Poate ai oparit drojdia, apa nu era cumva prea fierbinte?

timotei
timotei (25 January 2014, 06:35)

 Copiilor mei nu le place painea cumparata si sunt nevoita sa coc in toata saptamina,asa aratau painicile mele inaite de a se bronza.Am facut portie dubla ca am tavile mai mari decit cele obisnuite

irinabucur2004 (26 January 2014, 14:11)

 nu,era calduta.am pus apa calda de la chiuveta.

deianejra (02 February 2014, 21:56)

 Am facut reteta de paine de casa acum doua saptamani si rezultatul a fost superb. S-a mancat in doua zile, inclusiv in formatul "paine goala". Azi fac din nou si abia astept sa se umple iar casa de aroma de paine proaspata. Multumesc pentru reteta. A fost foarte usor de urmat.

Florin72 (11 February 2014, 19:41)

Ce temperatura şi cât timp trebuie tinută pt. cuptorul electric.

Mersi mult.

lena
lena (11 February 2014, 20:54)

La 180 grade timp de 40-45 minute.

maria73 (18 April 2014, 13:08)

care este temperatura medie la cuptor cu gaz?

maria73 (18 April 2014, 16:34)

buna, la ce temperatura coc painea la cuptor cu gaz si cam cat o las aproximativ? vreau sa fac azi paine..:)

ms

lena
lena (19 April 2014, 21:18)

Nu am idee, o temperatura medie.

Cristina Larisa
Cristina Larisa (26 April 2014, 18:13)

 Am facut si eu,fara reteta ta,nu as fi reusit! Sunt incepatoare si ma ajuta enorm retetele tale,ca sunt bine explicate! multumim pentru retete! 

Mika91 (27 April 2014, 20:26)

 Buna!Astazi am făcut pâine după reteta ta.Au ieșit super.inainte iesesa clisoasa.nu puneam nici zahăr nici ulei.acum o sa gătesc zilnic după Rețetele tale .te pup

Dana M.
Dana M. (16 May 2014, 14:42)

 Multumesc pt o reteta simpla si delicioasa. Painea este delicioasa si pufoasa. Fetita mea de 1 anisor o adora. Asa ca de luni bune nu mai cumpar paine ci fac reteta ta. Te pup si spor in toate!

In-na
In-na (02 July 2014, 18:37)

Painica mea mi-a iesit supeeer delicioasa, sincer chiar nu ma asteptasem la asa rezultat. o coaja crocanta, si un miez pufos. De azi inainte nu mai cumpar paine de la magazin, merci mult Lena pentru receta!

MihaelaA (20 October 2014, 12:08)

Buna,

Am si eu niste ntrebari:

Painea trebuie neaparat impletita?

Ma gandesc ca merge si simpla.Impletitul este de aspect, nu?

Pot sa pun diferite seminte in interiorul aluatului?

 

lena
lena (20 October 2014, 12:23)

Da, impletitul este optional si de aspect, puteti pune si seminte, bineinteles.