Musaca cu telina

Musaca cu telina

O mancare foarte delicioasa - daca nu ati incercat pana acum combinatia de telina cu carne de vita, recomand sa o faceti. Am mancat mai demult o mancare asemanatoare intr-un restaurant chinezesc, am fost atat de impresionata ca am incercat se reproduc reteta cu ingredientele pe care le gasisem in piata. In plus este o mancare care merge perfect intr-un regim de slabire, are multe proteine si calorii rezonabile. Incercati, este ceva foarte gustos!

Ingrediente

Carne tocata vita
1 kg
Radacina de telina
2 buc
daca luati din piata telina mai mica luati 3 bucati
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Ceapa alba
1 buc
Vin rosu demisec
100 ml
Oua
2 buc
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
Cascaval clasic
100 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti carnea de vita, daca nu ati luat-o tocata, o dati prin masina de tocat.

Musaca cu telina - Pas 1
Pas 2

Ceapa o curatati, spalati si taiati cubulete mici. Intr-o tigaie puneti un pic de ulei, adaugati ceapa si lasati sa se caleasca usor.

Musaca cu telina - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati carnea tocata si amestecati continuu, sa nu se faca carnea ca o chiftea mare.

Musaca cu telina - Pas 3
Pas 4

Cam asa ar trebui sa fie fripta carnea. Adaugati vinul si mai lasati 10 min sa se evapore alcoolul. In final adaugati sarea, piper si mirodeniile. Opriti focul si lasati carnea sa se racoreasca. In acest timp vom pregati telina.

Musaca cu telina - Pas 4
Pas 5

Telina se curata, se spala si se taie felii cam de 5 mm grosime.

Musaca cu telina - Pas 5
Pas 6

Intr-o tigaie de teflon puneti un pic de ulei si frigeti bucatile de telina pe ambele parti.

Musaca cu telina - Pas 6
Pas 7

Intr-o tava dreptungiulara de cuptor, mai adanca incepeti sa montati mancarea de musaca. Primul strat va fi cel de telina.

Musaca cu telina - Pas 7
Pas 8

Amestecati carnea cu 2 oua.

Musaca cu telina - Pas 8
Pas 9

Peste telina puneti jumatate din compozitia de carne. Apoi iarasi puneti un strat de telina si cealalta cantitate de carne.

Musaca cu telina - Pas 9
Pas 10

Ultimul strat va fi inca unul de telina. Deci vor fi 3 straturi de telina si 2 de carne.

Musaca cu telina - Pas 10
Pas 11

Dati putin cascaval prin razatoare, ca sa se faca o crusta aurie deasupra la musaca. Sau o alta varianta ar fi sa bateti 2 oua si sa ungeti cu ele stratul de telina.

Musaca cu telina - Pas 11
Pas 12

Lasati musacaua la cuptor aproximativ o ora la temeperatura medie. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin -  este foarte buna cand este calda, cu o salata de legume proaspete.

Pofta Buna!

Musaca cu telina - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lumi
luminita (lumi) 23 Nov 2009, 23:35

Arata  foarte bine si cred ca e pe gustul meu ,tinand cont ca fac mari eforturi sa nu ma ingras. Multumesc Lena!Cu siguranta o sa incerc reteta

ELLA
ELLA 18 Feb 2010, 17:42

Buna. dar imi poti spune cu aproximatie gramajul la telina, caci de cate ori vroiam sa cumpar telina avea bucata vreo 500gr

lena
Elena (lena) 18 Feb 2010, 20:35

Iti trebuie cam 2 bucati din alea de 500g, in total 1 kg

tiki
tiki 27 Apr 2014, 13:46

Buna. Buna mancare. Uau, uau,uau. Nu ma mai puteam opri din mancat, cu un castravecior acru,(am uitat sa-l adaug la poza.). E prima data cand fac cu telina. Mai faceam cu cartofi. Unica schimbare, eu am pus deasupra cascaval amestecat cu un ou. F. bun. Multumesc. Sa faceti neaparat. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
adeia
adeia 09 Jan 2015, 12:53

Buna lena!cat timp musacaua este la cuptor,trebuie acoperita?multumesc!esti mentorul meu din bucatarie

lena
Elena (lena) adeia 09 Jan 2015, 13:44

Nu trebuie acoperita :)