Cartofi crocanti la cuptor

Este o reteta pe care tot amanam s-o fac, si acum imi pare rau - sunt atat de buni ca i-as face in fiecare zi. Cartofii sunt deliciosi, crocanti deasupra si un pic pufosi in mijloc. Sunt o garnitura perfecta, dar si o mancare delicioasa pentru cei care tin post. Se pot manca cu salata, crema de branza sau iaurt, gratar, etc.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
mai bine luati cartofi roz, au mai putin amidon si se comporta mai bine la cuptor
Faina de malai
4 linguri
din aia pt mamaliga
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Sare
0.5 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite
Usturoi pudra
0.25 lingurite
adica un varf de lingurita, optional puteti adauga curry sau amestec mexican de condimente

Pasi de urmat

1

Spalati bine cartofii cu o perie de bucatarie. Se vor coace cu tot cu coaja, este si mai simplu si mai sanatos (datorita multor vitamine care se contin in ea).

2

Intr-o farfurie amestecati faina de porumb cu sarea si mirodeniile.

3

Cartofii se taie felii in 4 sau in 6, in functie de marimea cartofului.

4

Puneti cartofii intr-o farfurie mai mare, adaugati uleuil si amestecati bine cu mainile - in asa fel ca fiecare bucatica de cartof sa fie acoperita cu ulei.

5

Adaugati amestecul de malai peste cartofi si ii scuturati bine -  toti cartofii trebuie sa fie cu o crusta de malai pe ei.

6

Acoperiti o tava de cuptor cu hartie pergament si aranjati toti cartofii cu coaja in jos pe tava.

7

Puneti tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de min - 1 ora. La mine cuptorull este din ala fara temperatura, am pus la o treapta mai mare de caldura, peste 30 de min i-am testat cu un cutit. Daca incepe sa intre usor cutitul in ei  - cam in 15 min ii scoateti. Daca mai sunt tari, mariti temepratura cuptorului.

Cel mai bine este sa-i serviti calzi, chiar dupa ce ii scoateti din cuptor -  dar au fost foarte buni si incalziti la microunde.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (16 voturi)
Sursa: e-retete.ro

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 52

Lia1
Lia1 06 aug 2013, 08:35

Recvin cu o precizare ...

Ieri la pranz pt ca ... uitasem in piata cartofii cei rosii mici am gatit prima transa din cartofi albi ce aveam prin casa si am fost incantata chiar daca n-au fost prea crocanti.

Seara cand i-am gatit si sotului ca sa fie proaspeti, i-am facut din ce rosii (ambele soiuri decojite ca sunt carcotasi toti la mine) dar nu mi-au mai iesit, tot mi se pareau ca sunt tari si nefacuti si i-am scorojit prea mult plus ca m-am grabit si am uitat sa-i ung cu ulei si evident ca nu i-a mancat ... Azi mai avem pulpe dar ma duc sa mai cumpar albi, ci nu rosii.

Mancatul cu coaja cu tot este foarte bine, Edgar Cayce zicea ca sa dam la porci miezul si sa mancam noi coaja.

Lia1
Lia1 05 aug 2013, 16:17

Exceptionali, gatiti la cuptor pe pergament fara ulei. Doamne, ce inseamna internetul asta, cate afli, pe vremea lui Ceasca nu stiam sa-i facem la cuptor decat in balta de ulei.

Am postat si la pulpele crocante gen KFC la care i-am facut garnitura.
Multumim pt reteta tie si Ioanei.

carmiyna
carmiyna 22 ian 2013, 14:12

super buni/........

 

Nota mea pentru reteta:
bomi
bomi 24 dec 2012, 18:23

Si dupa... :D

Poza mea pentru reteta:
bomi
bomi 24 dec 2012, 18:23

Am cam exagerat cu stratul de condimente si cu timpul de coacere... dar tot au iesit buni :P
Poze, inainte...

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 24 feb 2012, 22:46

I-am facut si eu si sunt foarte buni. Nota  pentru reteta

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 20 feb 2012, 13:31

Eu i-am facut nu stiu a cata oara, fetita mea a declarat ca acesti cartofi si cu pizza sunt mancarurile ei preferate.Asa ca multumim mult de tot pentru reteta. De obicei, ii fac fara coaja.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 18 ian 2012, 18:43

Fac pentru a doua oară acești cartofi! Nu te poți opri din mâncat odată ce i-ai scos de la cuptor!

Poza mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 29 sep 2010, 08:19

eu am ras branza si au iesit foarte buni, o sa incerc si cu cascaval!

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 28 sep 2010, 19:15

sunt foarte buni ...si presarati cu niste cascaval deasupra cat sunt calzi ......

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile