Cartofi crocanti la cuptor

Nota 5 (16 voturi)
*****

     Este o reteta pe care tot amanam s-o fac, si acum imi pare rau - sunt atat de buni ca i-as face in fiecare zi. Cartofii sunt deliciosi, crocanti deasupra si un pic pufosi in mijloc. Sunt o garnitura perfecta, dar si o mancare delicioasa pentru cei care tin post. Se pot manca cu salata, crema de branza sau iaurt, gratar, etc.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
mai bine luati cartofi roz, au mai putin amidon si se comporta mai bine la cuptor
Faina de malai
4 linguri
din aia pt mamaliga
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Sare
0.5 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite
Usturoi pudra
0.25 lingurite
adica un varf de lingurita, optional puteti adauga curry sau amestec mexican de condimente

Pasi de urmat

1

Spalati bine cartofii cu o perie de bucatarie. Se vor coace cu tot cu coaja, este si mai simplu si mai sanatos (datorita multor vitamine care se contin in ea).

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 1
2

Intr-o farfurie amestecati faina de porumb cu sarea si mirodeniile.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 2
3

Cartofii se taie felii in 4 sau in 6, in functie de marimea cartofului.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 3
4

Puneti cartofii intr-o farfurie mai mare, adaugati uleuil si amestecati bine cu mainile - in asa fel ca fiecare bucatica de cartof sa fie acoperita cu ulei.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 4
5

Adaugati amestecul de malai peste cartofi si ii scuturati bine -  toti cartofii trebuie sa fie cu o crusta de malai pe ei.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 5
6

Acoperiti o tava de cuptor cu hartie pergament si aranjati toti cartofii cu coaja in jos pe tava.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 6
7

Puneti tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de min - 1 ora. La mine cuptorull este din ala fara temperatura, am pus la o treapta mai mare de caldura, peste 30 de min i-am testat cu un cutit. Daca incepe sa intre usor cutitul in ei  - cam in 15 min ii scoateti. Daca mai sunt tari, mariti temepratura cuptorului.

Cel mai bine este sa-i serviti calzi, chiar dupa ce ii scoateti din cuptor -  dar au fost foarte buni si incalziti la microunde.

Pofta Buna!

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 7
Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: e-retete.ro

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

iko (29 November 2009, 12:13)

 super reteta.am s-o incerc si eu

*****
marisan (29 November 2009, 21:05)

super,super aceasta reteta,cu siguranta ca o voi incerca

ioananic
ioananic (01 December 2009, 19:34)

Sunt excelenti, i-am facut ieri. Multumim Lena pentru retete!

gabrella (02 December 2009, 12:35)

buna Lena!

ms pentru retetele noi,imi dai idei noi cand nu stiu ce sa fac mancare.O sa incerc placinta cu varza si cartofii la cuptor.Va pup pe toti si........mergeti la vot.

*****
alinutza85 (03 December 2009, 15:29)

foarte buni!!

alegrutza (08 February 2010, 21:44)

Lena, hartia pergament e hartie de copt? Daca nu, unde gasesc asa hartie?

lena
lena (08 February 2010, 21:46)

Da, hartia pergament=hartie de copt, o gasesti la orice supermarket

alegrutza (08 February 2010, 22:28)

merci, ah hartie de copt am deja, pot face chiar maine:D

crismi (23 February 2010, 14:08)

am facut si rezultatul a fost mai bun decat asteptarile. Cel mai mult i-au placut fetitei mele de 5 ani, careia ii plac cartofii cat mai crocanti, in lipsa celor prajiti care ii plac, dar nu-i fac niciodata pentru ca nu sunt sanatosi.Asa ca e o alternativa buna si sanatoasa. Eu i-am preparat fara praful de usturoi, pentru ca nu aveam in casa.Data viitoare o sa incerc si cu usturoi. Multumesc. Ai niste retete simple si gustose, care satisfac aproape toate gusturile.

alex.a (01 April 2010, 20:15)

fara hartie de copt nu se poate face?

lena
lena (01 April 2010, 22:34)

Poti sa incerci, dar sa fie o tava antiaderenta, adica teflonata - hartia se foloseste ca sa nu se lipeasca cartofii de tava.

cirmicica
cirmicica (01 August 2010, 00:33)

am facut si eu de mai multe oru cartofi la cuptor dar fara coaja si cu pesmet,acum o sa incerc reteta ta...

Galia
*****
Galia (09 August 2010, 17:49)

O reteta de la care nu am asteptat impresii mari...ei bine..am fost dezamagita...cartofii au iesit bestiali !!!

*****
claudia1976 (01 September 2010, 14:42)

O reţetă interesantă şi uşor de pregătit. Nu m-aş fi gândit la aşa combinaţie, dar gustul e deosebit.

Lavi
Lavi (01 September 2010, 16:01)

acesti cartofi, i-am incercat si eu dar nu prea mi-au iesit crocanti

disturbed (02 September 2010, 08:47)

Super! Vreau si eu!

deca
*****
deca (02 September 2010, 12:36)

am facut si eu si sunt deliciosi.

MariaP (02 September 2010, 14:26)

E o reteta simpla, dar faina! Eu in loc de faina de malai folosesc pesmet. Am sa incerc si varianta asta.

Creola
*****
Creola (06 September 2010, 13:50)

Au iesit nemaipomenit de buni. Intr-adevar cele mai simple retete sunt si cele mai bune la gust. Am citit comentariul doamnei Lavi. In parte are dreptate . Depinde de soiul cartofilor. Eu am folosit 2 soiuri. Un soi a iesit moale si dulce la mijloc inveliti in crusta crocanta, altii au  ramas taricei si putin umezi deasupra.

Daca ai cartofii potriviti reteta este de  5*.

natyluminita
natyluminita (06 September 2010, 16:59)

sunt preferatii mei...eu fac asa si cu pesmet,in plus mai pun si rozmarin macinat si boia dulce

Lavi
Lavi (08 September 2010, 08:35)

am incercat din nou aseara, si am luat alt soi de cartofi............i-am gasit in supermarket, nu sunt romanesti, sunt rosii si mai lungi.............acum mi-au iesit exceptionali, am primit laude de la sot..............i-am dat prin pesmet

Crista
*****
Crista (28 September 2010, 19:15)

sunt foarte buni ...si presarati cu niste cascaval deasupra cat sunt calzi ......

Crista
Crista (28 September 2010, 19:16)

si peste pesmet merge putin cascaval ras  ....

Lavi
*****
Lavi (29 September 2010, 08:19)

eu am ras branza si au iesit foarte buni, o sa incerc si cu cascaval!

Crista
Crista (29 September 2010, 09:56)

Lavi ...e o idee buna si cu branza ... telemea nu? nici nu m-am gandit

MariaP (29 September 2010, 12:37)

Cu cascaval pus peste ei, cartofii nu vor mai fi la fel de crocanti ca atunci cand se foloseste doar malai sau pesmet.

Lavi
Lavi (30 September 2010, 10:54)

Maria, se pune cascaval sau telemea rasa, la sfarsit! Nu se schimba consistenta cartofului.

*****
MariaP (30 September 2010, 20:42)

Lavi, ai incercat sa vezi cum sunt cu cascaval? Eu da, si-ti pot spune ca daca pui cascavalul peste ei cat sunt calzi, acesta incepe sa se topeasca (depinde de cascaval, cu al meu asa s-a intamplat) si crusta cartofilor incepe sa se inmoaie usor. Nu acelasi lucru se intampla daca se foloseste branza (eu am folosit branza de oaie uscata).

*****
amalia80 (23 November 2010, 16:02)

Am facut si cu malai si cu pesmet, ambii sunt gustosi. Mai ales daca-i stropiti cu ulei de masline care este mai gras si-i fragezeste bine.

papushyk
papushyk (03 December 2010, 18:46)

eu as vrea sa stiu cu ce ar merge cartofii astia? :P

*****
nikol (15 December 2010, 18:03)

Buna , cautam de mult acesta reteta , am mancat acum cativa ani la Geneva si mi-au placut foarte mult.   Multumesc

lilik (23 December 2010, 11:39)

Pare o reteta delicioasa. Dar am o nelamurire. Cartofii trebuie neaparat sa fie cu coaja?Daca ii curat ce sa intampla?Din cate stiu eu coaja cartofilor contine si ceva substante necomestibile.

lena
lena (23 December 2010, 12:41)

Poti sa-i curati, nu este nici o problema - dar din cate stiu eu, la cartofii normali (nu vorbim de cei crescuti pe chimicale) coaja contine foarte multe substante bune si importante.

GIZELA (02 January 2011, 11:23)

interesanta reteta ! multumim !

MAROSIIRMA
MAROSIIRMA (15 January 2011, 21:10)

RETETA E SUPER.

AM INCERCAT SI EU.

SUCCES LA GATIT.

 

olteanu
olteanu (18 January 2011, 16:52)

Am facut si eu aseara reteta intradevar au iesit super buni,pe cativa am pus si putina nuca maruntita au iesit foarte buni si cu nuca.Sunt super dar numai calzi atunci cand ii scoti din cuptor.

 

TatianaD
*****
TatianaD (20 January 2011, 00:27)

Am incercat si sotul a fost incantat! Super idee, arata festiv si sunt sanatosi si deliciosi!

rasfatzata
rasfatzata (01 February 2011, 01:17)

super tare!! abia astept sa ii fac si eu 

valerica
valerica (11 February 2011, 10:09)

Am facut si eu aseara, i-am servit cu fripturica din carne de purcel si castraveti murati: un deliciu! Copiii au mincat numai cartofi, se duceau singuri la cuptor si scoteau cite unul; mi-au cerut sa mai fac. Cred ca merg foarte bine si la bere. Multumim de retete usoare si gustoase!!!!!

 

valerica
valerica (11 February 2011, 10:11)

... apropo, i-am facut fara hirtie de copt si nu s-au lipit.

aliscami79
aliscami79 (11 February 2011, 15:26)

intrebare: mai punem ulei in tava?nu se arde faina aia de deasupra? 

Monica Gheorghe
*****
Monica Gheorghe (19 February 2011, 15:49)

i-am facut si eu acum ii am in coptor:D:D...dar am pus cam mult boia si a iesit mai rosi....sper sa nu afecteze gustu:* 

Monica Gheorghe
*****
Monica Gheorghe (19 February 2011, 15:50)

ii iam si eu in coptor acum...ai mei sunt mai rosi ca am pus mai mult boia de ardei...sper sa nu le afecteze gustu:*..va las comentariu sa va spun cum a iesit

 

Monica Gheorghe
Monica Gheorghe (19 February 2011, 17:04)

 i--am scos si eu sunt super de buni si de gustosi...incercati si o sa v-a convigeti...nu se merita sa nu face-ti..

lica
*****
lica (22 August 2011, 17:50)

am facut aseara ...mmmm delicios....doar ca am exagerat cu piper-ul iute...da orikum au fost super.....eu sunt in state si aici faina de porumb e mai fina si-mi faceam griji ca nu o sa se primeasca dar spre final a iesit bine...mersi...m-ai salvat !

tantica (08 December 2011, 16:07)

 super reteta 

Nina-Andreea
Nina-Andreea (18 January 2012, 18:43)

Fac pentru a doua oară acești cartofi! Nu te poți opri din mâncat odată ce i-ai scos de la cuptor!

*****
crismi (20 February 2012, 13:31)

Eu i-am facut nu stiu a cata oara, fetita mea a declarat ca acesti cartofi si cu pizza sunt mancarurile ei preferate.Asa ca multumim mult de tot pentru reteta. De obicei, ii fac fara coaja.

Cori
Cori (24 February 2012, 22:46)

I-am facut si eu si sunt foarte buni. Nota  pentru reteta

Bibica
Bibica (27 November 2012, 00:37)

am facut si eu cartofii...dar nu mi-au placut:( fiecare cu gusturile lui:) bravo pt toate retetele

bomi (24 December 2012, 18:23)

Am cam exagerat cu stratul de condimente si cu timpul de coacere... dar tot au iesit buni :P
Poze, inainte...

bomi (24 December 2012, 18:23)

Si dupa... :D

carmiyna
*****
carmiyna (22 January 2013, 14:12)

super buni/........

 

Lia1
Lia1 (05 August 2013, 16:17)

Exceptionali, gatiti la cuptor pe pergament fara ulei. Doamne, ce inseamna internetul asta, cate afli, pe vremea lui Ceasca nu stiam sa-i facem la cuptor decat in balta de ulei.

Am postat si la pulpele crocante gen KFC la care i-am facut garnitura.
Multumim pt reteta tie si Ioanei.

Lia1
Lia1 (06 August 2013, 08:35)

Recvin cu o precizare ...

Ieri la pranz pt ca ... uitasem in piata cartofii cei rosii mici am gatit prima transa din cartofi albi ce aveam prin casa si am fost incantata chiar daca n-au fost prea crocanti.

Seara cand i-am gatit si sotului ca sa fie proaspeti, i-am facut din ce rosii (ambele soiuri decojite ca sunt carcotasi toti la mine) dar nu mi-au mai iesit, tot mi se pareau ca sunt tari si nefacuti si i-am scorojit prea mult plus ca m-am grabit si am uitat sa-i ung cu ulei si evident ca nu i-a mancat ... Azi mai avem pulpe dar ma duc sa mai cumpar albi, ci nu rosii.

Mancatul cu coaja cu tot este foarte bine, Edgar Cayce zicea ca sa dam la porci miezul si sa mancam noi coaja.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena