Placinte cu varza murata (din aluat de drojdie)

Este reteta mea preferata de placinte rapide, atunci cand fac paine de obicei mai fac si cateva placinte. Acum va arat placintele cu varza murata, mai incolo le pun si pe cele cu telemea. Acest tip de placinte le facea de obicei bunica in seara de ajun, dupa ce scotea colacii din cuptor. Ca si gust - sunt superbe, foarte moi si pufoase, aluatul se combina perfect cu gustul de varza murata.  Deci inca o reteta delicioasa pentru cei care tin post si nu numai.

Ingrediente

Drojdie uscata
1 linguri
linguri rase
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Zahar
1 lingurite
Sare
1 lingurite
Varza murata
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Faina alba calitate superioara
500 g
Cantitatea este aproximativa, folositi cat va lua aluatul.

Pasi de urmat

1

Aluatul este asemanator cu cel de paine, doar ca puneti un pic mai putina drojdie. Amestecati 1 pahar de apa calduta cu drojdia, zaharul si jumate de pahar de faina. Lasati 10 min sa se activizeze drojdiile. Apoi adaugati 3-4 linguri de ulei, sarea, faina si amestecati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Il lasati jumate de ora sa creasca si sa se odihneasca.

2

In acest timp se pregateste umplutura - se taie ceapa si varza marunt, se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc.

3

Lasati la foc mediu si amestecati periodic pana se rumeneste usor. Apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Presarati un pic de piper negru si sare(daca varza nu este sarata).

4

Peste jumatate de ora impartiti aluatul in 3 bile (in poza sunt 6 ca am facut si 3 placinte cu telemea). Le framantati cu putina faina si lasati sa se odihneasca 10 min.

5

Apoi fiecare bila o intindeti cu facaletul, o ungeti cu ulei si lasati 5-10 min sa se odihneasca. Aici le-am suprapus una peste alta ca sa ocupe mai putin loc.

6

Apoi fiecare foaie o intideti usor cu mainile pe masa(fara faina). Daca se rupe indindeti cu facaletul.

Presarati umplutura pe 2/3 din foaie.

7

Rulati foaia, nu uitati sa inchideti marginile putin.

8

Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si o turtiti usor cu mainile.

9

In asa fel faceti toate 3 placintele, le puneti intr-o tava unsa cu putin ulei si dati la cuptor la temperatura medie.

10

Cand se rumenesc le scoateti din cuptor si le ungeti imediat cu o pensula cu ulei pe ambele parti.

11

Le intoarceti cu fundul in sus si lasati sa se racoreasca 10-15 min.

12

Apoi le portionati cum va place si le mancati cu maaare pofta:)

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (3 placinte mari)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lyly
lyly (01 December 2009, 12:37)

Superrr!!!

Si mama facea aceasta reteta cand eram copil.

Multumesc mult pentru reteta.Astept si cea cu branza sarata.

 

olivica
olivica (11 January 2010, 10:36)

Placintele foarte gustoase, reteta super usoara, deci combinatia perfecta! Mi-au iesit la gust exact cum le face mama si bunica, asta da performanta! Si musafirilor mei le-au placut foarte mult. Multumim pt retete, ne sunt de mare ajutor cand suntem in lipsa de imaginatie.

Elena BM
Elena BM (15 February 2014, 02:51)

 Miau iesit perfecte din prima data, mersi de receta. Foarte gustoase!!!