Supa-crema cu ciuperci si pui

Imi plac foarte mult combinatiile de ciuperci cu smantana - la fel si aceasta supa, este o bunatate, se prepara foarte simplu si repede. Recomand sa o aveti in caietul cu retete a familiei.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
sau orice carne preferata
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci din conserva
Ceapa alba
3 buc
Cartofi
2 buc
Faina
2 linguri
Smantana
4 linguri
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita de piper macinat
Sare
1 linguri

Pasi de urmat

1

Spalati bine carnea si o puneti la fiert in 2-3 litri de apa.

2

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min. Apoi aruncati apa in care a fiert carnea, spalati bine cratita si carnea. Puneti din nou apa filtrata, puneti pe foc si cand va fierbe adaugati o jumatate de ceapa taiata marunt, frunza de dafin. Faceti focul mic si lasati sa fiarba 30-40 de min.

3

In acest timp pregatiti cartofii si ceapa, curatati si spalati.

4

Apoi spalati si taiati marunt ciupercile. Le caliti un pic in ulei, adaugati o ceapa tocata marunt si lasati sa se rumeneasca impreuna.

5

Le lasati intr-o farfurie sau tigaie pana pregatiti restul pasilor.

6

Taiati cartofii cubulete si adaugati in supa, lasati sa mai fiarba inca 25-30 de min.

7

Caliti o ceapa in ulei, pana incepe sa se rumeneasca.

8

Adaugati faina, amestecati bine si lasati 2-3 min sa se caleasca putin.

9

Apoi adaugati cate un polonic de supa, si amestecati bine dupa fiecare - sa nu se formeze cocoloase.

10

Adaugati supa, pana aceasta compozitie va fi de consistenta unei smantani lichide. Daca s-au format cumva cocoloase, amestecati bine cu un tel, sa le desfaceti.

11

Adaugati smantana si amestecati bine.

12

Carnea o scoateti din supa si o taiati marunt.

13

Adaugati compozitia de smantana si carnea in cratita cu supa, amestecati bine si lasati sa fiarba inca 5-10 min la foc mic.

14

Apoi adaugati ciupercile - daca le adaugati mai inainte supa va avea o culoare mai inchisa.

15

Si la final patrunjelul tocat marunt. Stingeti focul, acoperiti cu capac si lasati 15 min sa se patrunda.

Cantitate: 2 l (4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lyly
lyly (04 January 2010, 08:40)

Este supa preferata a casei la mine. Se poate pune si o telina , un morcov , un pastarnac. De asemenea eu mai pun la sfarsit 2-3 galbenusuri batute cu smantana . Folosesc chiar si ciuperci congelate .

Pupiceiiii.

Liliana.

olga-dragancea (08 January 2010, 17:13)

Sa stii ca mi-a iesit fff buna, chiar ador ciupercile dar nu prea sunt mare experta in a le gati, asa ca mi-ai dat o idee buna.

mersi pt reteta

mita
mita (09 January 2010, 22:40)

Foarte buna,supa.

amalia80 (02 September 2010, 11:15)

Eu nu prea calesc ceapa, o pun doar la fiert, sa fie mai usoara supa pentru copii.

Emma (23 September 2010, 17:09)

Am mancat odata acest fel de supa la un restaurant si apoi am incercat s-o fac acasa dar nu am reusit. Multumita retetei postate de tine am facut astazi aceasta supa si mi-a reusit perfect. Chiar mai buna decat la restaurant.

lyly
lyly (23 September 2010, 21:05)

Intradevar este undeliciu supa-crema de ciuperci.Si cea facuta in casa e mult mai buna decat la restaurant pentru ca e facuta cu multa iubire si ganduri bune.

Ellena
Ellena (01 November 2010, 23:54)

o alta reteta bonisimaaaaaa!!!

aliscami79
aliscami79 (11 February 2011, 15:12)

ce bine arata...cu verdeata aia la sfarsit ...chiar azi o s-o fac! 

crisan
crisan (18 February 2011, 17:27)

myamyam

tanicelu (04 July 2013, 17:37)

sorry Lena eu nu vad sau nu ai scris unde se adauga sarea si piperul

lena
lena (04 July 2013, 18:39)

Cred ca am luat-o ca atare :)

De obicei le adauga la sfarsit, aici la pasul 15.