Prajitura cu ananas si crema de cocos

    Foarte aromata prajitura, se prepara repede si iar am umplut casa cu miros de cocos :) Autoarea retetei mentioneaza ca a luat reteta dintr-o carte germana de culinarie, denumirea originala fiind "Ananas-Kokos-Kuchen".

Cu siguranta o voi mai face, mai ales ca a mancat si copilasul meu mofturos la mancare - nu ar manca ananas asa cum este el, dar in prajitura nici nu l-o simtit, tot mai cerea.

Ingrediente

Unt
200 g
untul sa fie moale
Zahar
200 g
Oua
2 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Faina alba calitate superioara
150 g
Amidon alimentar
50 g
Praf de copt
1 lingurite
Lapte de vaca
3 linguri
Nuca de cocos
150 g
Ananas bucati/conserva
1 buc
sau ananas proaspat

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatim tava pentru prajitura - folositi una de 26-28cm diametru - o asterneti cu hartie de copt si ca sa se tina mai bine hartia de tava o ungeti cu putin unt pe ambele parti.

2

Amestecati faina cu amidon, sare si praful de copt.

3

Intr-un bol mai adanc puneti 50g de unt moale si 50g de zahar.

4

Amestecati cu mixerul untul si zaharul, apoi adaugati ouale,cate unul -  dupa fiecare ou mixati bine compozitita.

5

Adaugati amestecul de faina la compozitia de unt si oua.

6

Se formeaza un aluat mai gros, dar nu o coca tare.

7

Turnati aluatul in tava, si usor cu o lingura il intindeti uniform pe toata suprafata.

8

Ananasul il taiati bucatele(daca luati ananas rondele sau proaspat) si puneti pe aluat.

9

Acum pregatim crema de cocos - intr-o cratita puneti pe foc laptele, 150g de unt si 150g de zahar.

10

Cand se topeste untul si zaharul, adaugati nuca de cocos si lasati sa fiarba 1-2 min. Amestecati bine.

11

Asa arata crema de cocos.

12

Intindeti crema de cocos uniform peste bucatile de ananas.

13

Puneti la cuptor la temperatura medie si lasati pana se rumeneste bine.

14

Cand se raceste complet, o scoateti din forma, puteti presara cu zahar pudra, portionati si serviti cu placere :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alinutza85 (13 January 2010, 19:04)

ce bine arata...vreau si eu....dar nu am amidon....as putea sa-l inlocuiesc cu faina??merci!!

lena
lena (13 January 2010, 19:07)

Nu stiu, incearca si ne spui si noua cum a fost. Logic nu ar trebui sa conteze mult, poate va fi mai tare aluatul.

igorbt
igorbt (14 January 2010, 19:03)

Este super! Nici nu ma asteptam ca o sa iasa atat de buna!

cosmina30
cosmina30 (18 January 2010, 09:07)

o prajitura DELICIOASA! De altfel, atunci cand incerc o reteta de la tine, o fac "cu ochii inchisi", convinsa fiind ca nu poate sa iasa altfel decat foarte bine. Felicitari pentru site si multumesc pentru retete. M-ai salvat in nenumarate randuri!

lena
lena (18 January 2010, 23:09)

Raspund aici la o intrebare trimisa pe mail  - Ce rol are amidonul in reteta - face aluatul mai usor, faina este mai densa decat amidonul si ia mult mai mult din lichidul din aluat. Din acest motiv il folosesc si la pandispan, acesta se face foarte fin, se topeste in gura.

De ce se mai foloseste bicarbonat, daca este si praf de copt - sincera sa fiu nu stiu exact, doar ca praful de copt actioneaza un pic altfel decat bicarbonatul (acesta are proprietate sa faca anumite reactii chimice cu ingredientele din aluat).

Si ultima - secretul reusitei multor retete este faptul ca la baza lor stau anumite cantitati de ingrediente, fiecare ingredient isi are rostul lui chimic - deci respectati retetele si intotdeauna veti avea succes in bucatarie. Cand ajungeti la un nivel destul de inalt in arta culiinara, atunci incepeti usor improvizatiile.

MiDor (22 January 2010, 06:38)

in general prajitura a fost  reusita .Iubitul meu sot a fost din nou placut impresionat. Singurul lucru care as reprosa este ca blatul mi s-a parut putin cam uscat in comparatie cu "umplutura" (daca as putea numi ananasul si nuca de cocos asa). Nu stiu daca am gresit eu ceva sau asa ar trebui sa fie.

lena
lena (22 January 2010, 11:41)

Dap, asa a fost si la mine, nu ai gresit deloc. Blatul intr-adevar este un pic mai tare, poate data viitoare de pus mai putina faina, o sa incerc si asa. Umplutura este mai lichida, posibil asa si trebuie sa fie, asa arata si pe poza sursa.

anutza (20 April 2010, 15:40)

dar daca punem praf de copt dc mai punem si amidon? mie una nu-mi place amidon in prajituri

lena
lena (20 April 2010, 15:43)

Nu am incercat fara amidon, nu cred ca ar fi o mare problema, poate aluatul va fi mai tare, dar nu este grav..

anutza (28 April 2010, 21:13)

as putea pune mere in loc de ananas nu?

lena
lena (28 April 2010, 21:15)

Cred ca poti

Galia
Galia (19 May 2010, 21:32)

O prajitura superba!


Am facut-o astazi si am fost surprinsa de rezultat, am fost laudata si mi s-a spus ca mirosea si pe scara blocului a prajitura, sarmanii vecini


Nu am pus amidon, insa blatul de parca nici nu exista, a iesit super pufos si s-a combinat de minune cu anansul si cocosul.

Va recomand reteta aceasta cu incredere!!!

claudia1976 (16 October 2010, 08:48)

Îmi place combinaţia ! Trebuie să fie tare gustoasă această prăjitură !

Lia1
Lia1 (07 September 2012, 22:31)

nu trebuie lasata prea mult la copt. eu am dat focul mic si am clocit-o cam mult pt. ca mi-era frica blatul sa ramana necopt. eu am cuptor clasic de aragaz. deasupra e mai caramelizata dar nu suparator iar blatul foarte uscacios. asta este mai putin placut.

 

maria T (28 October 2012, 08:58)

 e faina dar nuca de cocos cred ca e prea multa si e sfaramicioasa.

 

Tania Meghega
Tania Meghega (08 November 2012, 14:49)

Si eu cred ca e multa nuca de cocos sau poate cea pe care am folosit-o a fost mai putin calitativa dar s-a primit ceva bun orcum. 

maria T (08 November 2012, 22:19)

Eu am so mai incerc odata dar am sa combin acea crema de deasupra cu gris ca sa se lege pentru ca nuca de cocos nu are cu ce sa se lege si de asta se imprastie toata. In rest combinatia, aluatul cu ananas e super.

Lia1
Lia1 (10 November 2012, 13:54)

mie tocmai blatul nu mi-a reusit, era foarte uscacios, n-avea de la ce sa se insiropeze, ananasul n-a fost deajuns  ... nu l-a inmuiat; mai multi au semnalat asta aici

pyty (13 November 2012, 13:03)

 foarte buna prajiturica,am facut-o de cel putin 5 ori si mi-a iesit super buna,o combinatie reusita.felicitari pentru reteta,pupi