Prajitura cu ananas si crema de cocos

Foarte aromata prajitura, se prepara repede si iar am umplut casa cu miros de cocos :) Autoarea retetei mentioneaza ca a luat reteta dintr-o carte germana de culinarie, denumirea originala fiind "Ananas-Kokos-Kuchen".

Cu siguranta o voi mai face, mai ales ca a mancat si copilasul meu mofturos la mancare - nu ar manca ananas asa cum este el, dar in prajitura nici nu l-o simtit, tot mai cerea.

Ingrediente

Unt
200 g
untul sa fie moale
Zahar
200 g
Oua
2 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Faina alba calitate superioara
150 g
Amidon alimentar
50 g
Praf de copt
1 lingurite
Lapte de vaca
3 linguri
Nuca de cocos
150 g
Ananas bucati/conserva
1 buc
sau ananas proaspat

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatim tava pentru prajitura - folositi una de 26-28cm diametru - o asterneti cu hartie de copt si ca sa se tina mai bine hartia de tava o ungeti cu putin unt pe ambele parti.

2

Amestecati faina cu amidon, sare si praful de copt.

3

Intr-un bol mai adanc puneti 50g de unt moale si 50g de zahar.

4

Amestecati cu mixerul untul si zaharul, apoi adaugati ouale,cate unul -  dupa fiecare ou mixati bine compozitita.

5

Adaugati amestecul de faina la compozitia de unt si oua.

6

Se formeaza un aluat mai gros, dar nu o coca tare.

7

Turnati aluatul in tava, si usor cu o lingura il intindeti uniform pe toata suprafata.

8

Ananasul il taiati bucatele(daca luati ananas rondele sau proaspat) si puneti pe aluat.

9

Acum pregatim crema de cocos - intr-o cratita puneti pe foc laptele, 150g de unt si 150g de zahar.

10

Cand se topeste untul si zaharul, adaugati nuca de cocos si lasati sa fiarba 1-2 min. Amestecati bine.

11

Asa arata crema de cocos.

12

Intindeti crema de cocos uniform peste bucatile de ananas.

13

Puneti la cuptor la temperatura medie si lasati pana se rumeneste bine.

14

Cand se raceste complet, o scoateti din forma, puteti presara cu zahar pudra, portionati si serviti cu placere :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 4 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 ian 2015, 19:14

Am incercat si eu reteta si mi-a iesit foarte bunaaa :)

Poza mea pentru reteta:
pyty
angy rosieanu (pyty) 13 nov 2012, 13:03

foarte buna prajiturica,am facut-o de cel putin 5 ori si mi-a iesit super buna,o combinatie reusita.felicitari pentru reteta,pupi

Lia1
Lia1 10 nov 2012, 13:54

mie tocmai blatul nu mi-a reusit, era foarte uscacios, n-avea de la ce sa se insiropeze, ananasul n-a fost deajuns  ... nu l-a inmuiat; mai multi au semnalat asta aici

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 08 nov 2012, 14:49

Si eu cred ca e multa nuca de cocos sau poate cea pe care am folosit-o a fost mai putin calitativa dar s-a primit ceva bun orcum. 

Poza mea pentru reteta:
maria T
maria T 28 oct 2012, 08:58

e faina dar nuca de cocos cred ca e prea multa si e sfaramicioasa.

Lia1
Lia1 07 sep 2012, 22:31

nu trebuie lasata prea mult la copt. eu am dat focul mic si am clocit-o cam mult pt. ca mi-era frica blatul sa ramana necopt. eu am cuptor clasic de aragaz. deasupra e mai caramelizata dar nu suparator iar blatul foarte uscacios. asta este mai putin placut.

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 16 oct 2010, 08:48

Îmi place combinaţia ! Trebuie să fie tare gustoasă această prăjitură !

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 19 mai 2010, 21:32

O prajitura superba!


Am facut-o astazi si am fost surprinsa de rezultat, am fost laudata si mi s-a spus ca mirosea si pe scara blocului a prajitura, sarmanii vecini


Nu am pus amidon, insa blatul de parca nici nu exista, a iesit super pufos si s-a combinat de minune cu anansul si cocosul.

Va recomand reteta aceasta cu incredere!!!

Nota mea pentru reteta:
anutza
Ana (anutza) 28 apr 2010, 21:13

as putea pune mere in loc de ananas nu?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana (anutza) 28 apr 2010, 21:15

Cred ca poti

MiDor
MiDor 22 ian 2010, 06:38

in general prajitura a fost  reusita .Iubitul meu sot a fost din nou placut impresionat. Singurul lucru care as reprosa este ca blatul mi s-a parut putin cam uscat in comparatie cu "umplutura" (daca as putea numi ananasul si nuca de cocos asa). Nu stiu daca am gresit eu ceva sau asa ar trebui sa fie.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile