Placinte cu branza - reteta de la mama soacra

Stiam ceva retete de placinte, dar dupa ce mi-a aratat mama soacra acestea cum se fac, parca am uitat de toate si in ultimele luni doar asa le fac. Si sotul intotdeauna ma intreba daca stiu cum se fac asa tip de placinte, si sincera sa fiu chiar nu stiam, deci am luat lectii de la mama si acum le fac exemplar.

Placintele sunt foarte gustoase, se topesc in gura, ingredientele simple, de baza - foarte important atentia la detalii pentru cei incepatori. Deci urmariti atent pasii si tot ce scrie acolo si va asigur ca veti da jos pe toti cu aceste placinte.

Un instrument obligatoriu este sa aveti o masa de bucatarie si un prosop de bumbac, rezervat special numai pt aceste placinte, un pic mai mare decat masa. Eu am folosit o fata de masa de bumbac care nu mai merge pentru alte scopuri.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
400 g
eu folosesc de obicei Baneasa
Sare
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
5 linguri
Branza de vaci
500 g
Oua
6 buc
Ceapa verde
3 buc
Telemea de vaca
300 g
Ulei de floarea soarelui
300 ml

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti faina, 1 lingurita de sare si 5 linguri de ulei. Incalziti aproximativ 1-2 pahare de apa pe care o veti folosi la aluat.

Deci regula nr.1 - apa trebuie sa fie neaparat calda si aluatul trebuie lucrat la cald.

2

Turnati cate putina apa in amestecul de faina si framantati un aluat moale si nelipicios.

3

Apoi il scoateti pe o masa presarata cu faina si il mai framantati un pic. Acoperiti cu un prosop si lasati sa se odihneasca 15 min.

Deci regula nr.2. Aluatul trebuie obligatoriu sa se odihneasca aceste 15 min.

4

Dupa 15 min il framantati bine(pe masa sa fie presarata putina faina) pana devine un aluat neted si uniform. Observati diferenta intre poza de la pasul 3 si pasul 4.

5

Daca aveti masa de bucatarie de macar 1 metru patrat atunci din aluatul format faceti 2 bile de aluat. Daca o aveti mai mica faceti mai bine 3 bile.

Eu o am de 1mp, deci am facut 2 bile.

Aluatul se mai lasa 10 min sa se odihneasca.

6

Apoi aceste bile le intindeti cu facaletul sa fie de aporximativ 3-4 mm grosime. Le ungeti bine cu ulei si mai lasati 10 min. Atentie sa fie cald in bucatarie, mai bine inchideti geamul sa nu fie curenti de aer rece.

7

In acest timp pregatiti umplutura de branza  - branza de vaci se amesteca cu 5 oua, sare(aproximativ 1 lingura, ar trebui sa fie sarata mai bine umplutura) si ceapa verde sau alba taiata marunt (puteti sa faceti si fara ceapa).

Amestecul de branza trebuie sa fie mai lichid, daca aveti branza mai uscata, si vedeti ca 5 oua nu ajung, mai adaugati cateva pana vedeti ca umplutura este asa cum trebuie.

8

Asterneti prosopul pe masa de bucatarie, luati una din foile unse cu ulei si usor o intindeti. Puteti un pic s-o intindeti in maini, apoi o puneti pe prosop si usor, usor trageti de margini. O intindeti sa fie f.subtire, sa se vada prosopul prin ea si ii dati forma ovala, cam de dimensiunea mesei.

Aici este important sa nu va grabiti, procesul chiar calmeaza sistemul nervos :)

9

Ungeti foaia intinsa de aluat cu o pensula cu ulei. Apoi distribuiti uniform jumatate din cantitatea de branza pe toata suprafata.

10

Apoi dati prin razatoarea mai mare, jumatate din cantitatea de telemea, direct pe placinta, uniform pe toata suprafata.

11

Si acum incepe procesul cel mai placut. Ridicati una din laturile prosopului, scuturati usor ca marginile foii sa inceapa sa se ruleze, apoi mai ridicati pana ajungeti cu rulada la jumatatea mesei/foii.

12

Repetati rularea cu cealalta latura a prosopului. Aici in poza se vede cum se apropie cele 2 rulade una de alta.

13

Apropiati ruladele una de alta, taiati un pic din margini, ca acolo este mai gros aluatul si fara umplutura.

14

Apoi taiati ruladele in 3-4 bucati, sa fie de latimea tavii in care le veti coace. Aici se vede cum tai rulada, si ma ghidez dupa dimensiunea tavii. Ungeti tava cu putin ulei si puneti rulada in ea.

15

Dintr-o foaie de placinta, am taiat-o in 3 bucati,  mi-au iesit  in total 6 rulade mai mici - o tava plina.

16

Din ambele foi de placinta mi-au iesit 2 tavi pline de rulade. Bateti un ou si ungeti bine cu el placintele.

Dati la cuptor la temperatura medie.

17

Lasati la cuptor pana se rumenesc bine, apoi scoateti si lasati 15 min in tava.

18

Apoi intoarceti tava cu fundul in sus si rasturnati placintele pe o tava/platou. Lasati sa se mai racoreasca putin. Apoi le dezlipiti una de alta si taiati bucatele de marime medie, depinde cum va place.

 

19

Placintele sunt f.bune atat calde cat si reci, sau incalzite la microunde 1 min.

Sa nu va speriati daca nu va iese din prima perfect, chiar si eu am esuat la prima incercare - am folosit apa rece la framantat si aluatul nu vroia sa se intinda. Respectati instructiunile si pasii, si va asigur ca isi merita efortul - dupa ce va ies din prima, pe urma creste si viteza de lucru si indemanarea.

Alte umpluturi pe care le puteti face in asa mod - cartofi fierti in coaja(piure), amestecati cu telemea si ceapa prajita, piper si sare: - carne tocata de pui calita cu ceapa, amestecata cu 2-3 oua si 2-3 linguri de smantana, sare si piper. Deci astea sunt umpluturile care le-am facut si au iesit perfect.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (un platou plin ca cel din poza)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (30 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 26 ian 2010, 11:35

Dam, am asteptat ceva pana a invatat sotia sa gateasca acest deliciul al copilariei mele :). Dar acum sunt foarte multumit!

Nota mea pentru reteta:
giulaya
giulaya 27 ian 2010, 11:24

uleiul pana la urma cat trebuie sa punem 5 linguri sau 300ml

lena
Elena (lena) 27 ian 2010, 11:26

Se pune 5 linguri de ulei in aluat si restul de 300ml am estimat ca ar trebui pentru a unge foile de aluat si tavile.

mioara
mioara 27 ian 2010, 15:51

super delicios am sa o incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
Tabi
Tabi 28 ian 2010, 11:18

Multumesc mult pentru reteta aluatului de placinta. De mult cautam o astfel de reteta pentru aceste foi de placinte. Voi incerca cat d ecurand.

Mult bine,

Tabi

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 28 ian 2010, 20:29

splendid, abia le-am facut. extrem de buuune

mersi pt reteta

olga
olga 29 ian 2010, 19:24

hmmm, iata pe cineva care ia aminte la sfaturile soacrei :-O

Nota mea pentru reteta:
victoria pegza
victoria pegza 31 ian 2010, 14:11

Elena dar ce aceasta  telemea de vaca sorry dar nu am auzit,sau poate se mai numeste shi alt fel.Thanks

lena
Elena (lena) 31 ian 2010, 14:42

Aici la noi se numeste telemea, branza de vaca sau de oi sarata. Deci este de fapt branza.

victoria pegza
victoria pegza 31 ian 2010, 23:31

Merci mult,am facut sunt super bune dar eu in loc de telemea am pus cascaval shi au esit tare bune telemea nu am avut.Draga Elena esti o dulceatsa de femeie sa iti dea dumnezeu sanatate shi putere,te apreciez tare mult.

mioara48
mioara48 01 feb 2010, 16:37

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 23 mar 2010, 16:00

Ei bine, recunosc ca la mine nu au iesit chiar ca la Lena , totusi pe ea a invatat-o soacra sa le faca

Oricum, au iesi superbe !!!! Si ce-i mai important - chiar te calmeaza procesul

Nota mea pentru reteta:
tanya81
tanya81 21 iun 2010, 11:24

mi-a reusit din prima De mult vroiam sa invat cum se fac foile asa subtiri

 

dasca
... (dasca) 08 iul 2010, 17:34
Nota mea pentru reteta:
dasca
... (dasca) 08 iul 2010, 17:39

ce mincare poti face din brinza de vaci

Want To Get A Bite To Eat?

katomika
katomika 03 sep 2010, 23:36

foarte delicios ms

Creola
Creola 06 sep 2010, 12:28

Da ...vad ca si dumnevoastra aveti reteta de la mama-soacra.

Si eu la fel!

Sotului meu ii place si cu marar. Soacra mea o face in forma de melc si asa o fac si eu.

Nota mea pentru reteta:
Creola
Creola 06 sep 2010, 12:35

Am uitat sa spun ca  facem placinta atat de des, incat am inceput sa cumpar aluatul (foietaj).

MariaP
MariaP 07 sep 2010, 09:05

Ies faine foile! Eu prefer varianta dulce - fie cu branza proaspata si stafide, fie cu mere. Am vazut ca ai incercat si recomanzi cu caldura si alte umpluturi. Cu cartofi fierti, branza si ceapa n-am facut niciodata. E bine de retinut, poate am sa-mi fac curaj si am sa  incerc in viitorul apropiat.

dasca
... (dasca) 08 sep 2010, 09:05

la inceput nu credeam ca imi va esi oreceta asa de buna,e superrrde gustossss o recomand la totii,,,

Lavi
Lavi 15 sep 2010, 08:21

am incercat si eu aceasta reteta cu carne de pui si ciuperci - sunt foarte bune!

se pastreaza excelent - le-am tinut acoperite cu un prosopel si nu s=au intarit!

nota 10+

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 16 sep 2010, 19:29

ma tot uit pe site ....deja salivez .....maine vom avea niste musafiri si nu stiu ce sa fac pt desert ..ceva ce nu am mai facut ........  ma gandesc la placinta asta ... arata super !

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 16 sep 2010, 19:30

eu la fel pregatesc clatite cu branza la cuptor ...se mai numesc clatite banatene

temeaalina
Alina Moroi (temeaalina) 17 sep 2010, 10:42

Arata super , abia astept sa le incerc.

Nota mea pentru reteta:
Mihaela
Mihaela 22 sep 2010, 17:48

Lena sa ne traiesti si Dumnezeu sa te binecuvintze ptr ceea ce faci ptr noi.  Sunt suuuper delicioase. Acest aluat se poate umple ci cu mere? va creste inauntru? sau o sa maina coca necoapta? ce sfat imi dai? multumesc si Domnul cu itne

bocsa
gabriela (bocsa) 23 sep 2010, 00:52

De cand  cautam un aluat  pentru carne de pui.Mai ales ca ai facut si iese excelent.Am sa-l incerc cat de curand, pentru ca ai mei sunt inebuniti dupa "placinta cu carne".

MariaP
MariaP 23 sep 2010, 18:44

Mihaela, poti incerca si cu mere, nu se intampla nimic rau/neplacut cu aluatul. Eu cand am facut nu am avut probleme. Spor la bucatarit, pofta mare si te asteptam cu impresii.

elenam
elenam 18 oct 2010, 18:52

ce bine arata ...trebuie sa o incerc neaparat ...arata minunat

Tabi
Tabi 04 nov 2010, 09:02

Buna, revin la aceasta reteta, mai ales la aluatul deosebit de bine prezentat pentru a fi prelucrat! De fapt am descoperit o reteta de baclava cu foile din acelasi aluat - numai ca trebuie impartit in mai multe "bilute" din care se fac apoi foile. Cu cat mai multe cu atat mai bine, ceeace nu este o problema - aluatul acesta este ideal!!!!

mihaelamirzac
mihaelamirzac 19 nov 2010, 18:22

sunt curioasa sa vad daca reteta este aceeiasi ca cea pe care am mancat-o la niste rude de pe marginea Prutului,Vetrisoaia.

mihaelamirzac
mihaelamirzac 19 nov 2010, 18:24

As vrea daca stii sa ne dai o reteta pentr  Turte cu julfa din saminte de canepe.Multumesc anticipat.

mihaelamirzac
mihaelamirzac 21 nov 2010, 08:03

Am facut si eu placinta si mi-a iesit super,se peate face si cu mere si cu orice alt ceva.Aacum dupa ce am probat-o pe asta si am fost foarte incantata am sa mai incerc si alte retete mai complexe.

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 29 nov 2010, 19:03

Eu am facut marea greseala sa fac la soacra acasa aceste placinte, de emotii am uitat sa las 10 min aluatul facut bilute mici sa se odihneasca....evident a fost o catastrofa.

M-am facut de rusine, aluatul nu se intindea si se rupea ingrozitor....

De aici 2 sfaturi :

1. fiti atenti la toti pasii retetei,

2.exersati bine acasa inainte de a le face soacrei.

andy
Andreea (andy) 31 dec 2010, 17:32

La multi ani, Lena! sa ne aduci in anul 2011 cat mai multe retete gustoase. Sanatate multa tie si familiei tale. LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

madlen
madlen 09 ian 2011, 19:59

Buna Lena,

Am incercat si eu astazi sa fac aceasta reteta dar....sa lipit foaia de fata de masa si am aruncat-o cu totul ! Trebuia sa presar  faina pe fata de masa?

 

 

lena
Elena (lena) 09 ian 2011, 20:16

Probabil din cauza ca fata de masa nu a fost din bumbac - trebuie neaprat asa sa fie, altfel se lipeste, am mentionat eu in unul din pasi.Faina nu am presarat niciodata, dar poti incerca.

madlen
madlen 09 ian 2011, 20:26

Multumesc frumos pentru sfat!

luminitamd
luminitamd 20 ian 2011, 14:39

Super receta!!! Mi-a esit din prima. De a cum in colo numai dupa aceasta receta le voi pregati!!! Mersi mult!!!

marydmn
marydmn 17 feb 2011, 15:47

e foarte buna reteta, eu o fac si cu mere iese foarte buna nu dai gres!!!

amalia16
Amalia (amalia16) 08 ian 2012, 13:39

Bun bun!   

Poza mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 02 feb 2012, 16:18

Voi incepe prin a spune ca este foarte buna, aceasta placinta. Bunica mea facea aceste placinte, apoi si mama. Multumim pentru atentionarea asupra pasilor, efectiv mi-am adus aminte cum le facea mama. Mama insa le facea mai mici, si nu intindea foaia chiar cat o masa... facea mai multe plasintele mai mici pe care le rula ca in spirala sau in 8. Placintelele au fost laudate de toata lumea! A, si apropo, la noi se pune si marar. Cum zice tata: Ce fel de placinte cu branza fara marar?! Deci, incercati si cu marar, sunt geniale!!! Mersi Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 28 feb 2012, 15:35

imi doresc mult sa le fac, am incercat alta reteta si nu mia placut cum au iesit.dupa ce vad ce bine ia iesit Tatianei cred ca incerc si eu.

marcu cecilia-magdalena
cecilia-magdalena marcu (marcu cecilia-magdalena) 22 mar 2012, 16:15

ce bine arata..sigur o sa incerc reteta

Nota mea pentru reteta:
Lenchi
Lenchi 03 iul 2012, 19:25

Am facut placinta asta de cateva ori deja, mai ales cand vreau sa arat in strainatate ce bucate avem noi in Moldova. A iesit buna de fiecare data, chiar daca nu am avut prosop special si nici branza adevarata, dar martorii procesului au ramas foarte impresionati cat de subtire devine foaia pentru placinta si oricum dispare imediat din farfurie :)

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 28 aug 2012, 17:36

le-am facut si eu chiar azi, acuma scriu cu degetele si limba fripta, nu am avut rabdare sa le las sa se racoreasca, sunt super gustoase!!!

merci lena pt tot , imi alint sotul aproape in fiecare zi cu cite o reteta noua

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 28 aug 2012, 18:42

Anishoara, sa aveti pofta buna!

Ma bucur mult ca va plac retetele.

sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 23 oct 2012, 01:17

iti multumesc din suflet pt aceasta reteta!!! au iesit super din prima, singura nu credeam la inceput ca voi reusi! cred ca de acum incolo le voi face numai asa!  sotul si soacra au savurat cu placere! multumesc!

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 20 nov 2012, 18:54

Buna, Lena. Am incercat azi sa gatesc aceste plecinte minunte, dar in zadar. Cind intindeam aluatul, mi se rupea si nu am mai putut sa ma descurc. Am ramas dezamagita. Ce nu am facut cum trebuie? nu pot sa inteleg, parca am urmat toti pasii...   Ce sa fac??? Vreau placinte!!!...

lena
Elena (lena) 20 nov 2012, 18:59

Mai studiaza bine reteta si schimba faina - in plus cred ca ai facut aluatul cam tare, de obicei se rup daca:

- faina nu este de buna calitate

- aluatul a fost framantat tare

- a fost apa/faina rece si aluatul nu se inmoaie bine - ca sa se intinda usor

- si ceva experienta :)

Si sa stii,la mine prima data tot s-o rupt aluatul - dar am analizat greselile posibile si de atunci rar cand il gresesc.

 

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 21 nov 2012, 13:50

Mai incerc si azi. Sper sa-mi iasa!!! 

timotei
timotei 27 nov 2012, 04:26

Am facut si eu placintele acestea,aluatul mi sa primit tare bun ca nici nu mam ateptat sal fac asa subtire dar nu stiu de ce a doua zi brinza asa de virtoasa era .Am sa incerc data viitoare sa pun mai putine oua.Dar ma tem ca daca oi pune mai putine oua sa  nu se rupa aluatul .Tu ce parere ai Lena?

lena
Elena (lena) 27 nov 2012, 11:02

Poate a fost branza prea uscata, de obicei atunci se cam intareste, de la oua nu prea. Nu au treaba ouale cu aluatul, fara grija poti pune cat crezi ca este bine.

timotei
timotei 29 nov 2012, 01:09

poate era  mai uscata brinza ca eu o fac acasa si de obicei o fac mai uscata ca asa imi place,dar o sa incerc data viitoare sa fac brinza mai moale.multumesc pt raspuns.

olga.nika
Olga (olga.nika) 10 ian 2013, 20:59

Am facut si eu aseara! receta e minunata!!! pe poza e ceia ce a mai ramas din 2 tave pline. Sotul mi-a zis sa nu-i mai fac niciodata alt fel de placinte! Multumim pentru receta bine descrisa! am facut cu 4 umpluturi: cartof telemea ceapa prajita; brinza de vaci telemea; mar nuci zahar; si cu visina.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
andone
María (andone) 15 iun 2013, 00:27

am incercat si eu placinta primer aluat s-a lipit de prosop al doí-lea de masa cu greu l-am dezlipit inter-un final a ajuns in cuptor super bune dar de ce s-a lipit

 

lena
Elena (lena) 15 iun 2013, 08:04

Sau a fost aluatul prea moale, sau prosopul nu de bumbac.

Primavara
Primavara 13 sep 2013, 22:48

Cum sa fac placintele moi? Mie miau iesit cu coarja tare. Dar leam facut dupa receta cu aluatul subtire. 

lena
Elena (lena) 14 sep 2013, 10:45

Cred ca au fost foile mai groase, si daca le vrei mai moi acopera-le cu un prosop o jumate de ora inainte de servire.

allegria
allegria 28 sep 2013, 19:24

Buna,Lena! Astazi am preparat minunata ta reteta de foi de placinta.Mi-au iesit bestial de bune! Adevarul e ca pentru cei incepatori in ale bucatariei sunt un picut mai "greu".Secretul reusitei? RABDARE

Nota mea pentru reteta:
Veronica 1970
Veronica 1970 06 oct 2013, 18:20

Buna,

Am facut si eu placinta cu branza.A iesit foarte gustoasa.Numai ca ,sotul meu spune ca deasupra este prea groasa.Facea  si soacra mea placinta taraneasca cu foi,dar nu m-a lasat niciodata sa ma uit cum o pregateste.La ea placinta deasupra era foarte  frageda.Oare nu punea ou sau il punea cu altceva amestecat?.Nu pot sa o intreb deoarece nu mai este.

Multumesc frumos.

Veronica

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 07 oct 2013, 08:52

Poate ai pus un start mai generos de oua? Poti sa nu pui deloc, sa ungi doar cu un pic ulei. Oricum s-ar putea sa fie si foile intinse nu chiar bine si atunci iese placinta mai groasa.

Lika
Lika 09 oct 2013, 22:23

Este foarte buna, am incercat-o si e super gustoasa. Eu am pus si putina smintina  in oul zbatut la urma. Multumesc Lena 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ralucalupascu
Ralucalupascu 01 nov 2013, 16:58

buna seara,

tocmai ce am placinta la cuptor, eu am pus dovleac Pot spune ca mi-au iesit cele mai bune si frumoase foi de placinta din lume ! P.S. cu prosopul se ruleaza foarte bine, fara prosop riscati sa rupeti placinta. Multumesc

Nota mea pentru reteta:
myky
myky 21 nov 2013, 23:02

Pot folosi ulei de masline sau ulei de cocos in loc de floarea soarelui? Mersi mult si site ul tau e excelent, e ghidul meu cand vreau ceva bun :)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 nov 2013, 16:03

De masline da, de cocos nu prea - ca se intareste si ingroasa cand se racesc.

Dar ti-as recomanda un ulei fara miros, perfect este cel din samburi de struguri, este si sanatos si la gust, miros apropiat de cel de floarea soarelui.

diprinces
diprinces 05 dec 2013, 18:54

Au iesit super, merci!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
motanitza
motanitza 19 dec 2013, 18:49

Buna Lena. Eu am foetaj (nici o sansa sa fac foile cum le-ai propus) Respect restul retetei DAR te rog spune-mi la ce temperatura a cuptorului se coace (eu am electric pana la 220 grd) si cat timp...inseamna.....pana se rumeneste? Multumesc

lena
Elena (lena) 19 dec 2013, 19:23

Le pui la 200 grade, aproximativ 30 minute, pana se rumenesc bine.

timotei
timotei 21 mar 2014, 21:34

 Am facut de mai multe ori aceste placinte dar numai azi am ajuns sa fac poza

Poza mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 17 mai 2014, 01:04

Lena, la tine aceste placinte au iesit crocante? Sau daca vreau mai crocante trebuie sa le departez una de alta in tava? Sorry ca abia incep si eu cite ceva sa incerc si pina acum mi-a iesit totul super buuuun. Mersi

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 17 mai 2014, 11:14

Da, trebuie departate una de alta, oricum nu ies tare crocante - mai mult foietate.

In mod normla ele ies moi si fragede.

miavera
miavera 27 mai 2014, 23:57

eu pina acum am folosit foi din comert; daca vi se pare umplutura insuficient de cremoas, puteti pune smantana/iaurt sau unt, sau ambele!

;)

pofta mare!sau chiar lapte ; dulce sau batut;

 

adinus
adinus 03 iun 2014, 20:13

mi-a placut foarte mult aluatul   e un vis pentru ca nu e gumat as(eu n-am avut prosop si  am pus pe o foaie alba cerata pe care am uns-o cu ulei)...nu stiam acest secret cu apita calda si odihnire...hahahha

este foarte interesant si miroase excelent.  nu-s din Moldova si am pus branza dulce cu stafide....le mai tin putin in cuptor si sunt gata.

SA TRAIESTI! MULTUMESC!

 

 

Nota mea pentru reteta:
adinus
adinus 03 iun 2014, 20:15

A venit degustatorul sef, prietena mea, V. Astept feed-back si va spun.

davidut
davidut 08 iun 2014, 17:59

Foarte buna reteta si tare buna placinta ..dar cuptoru cu microunde nu isi are locul aici.Incrcati sa l evitati.

 

 

Nota mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 12 iun 2014, 15:29

Zilele astea am facut si eu placinta din asta, mi era dor de asa placinta ca la mama acasa

Poza mea pentru reteta:
corrinutza
corrinutza 05 aug 2014, 18:29

Am facut placinta si a iesit extraordinara. Ma bucur ca am reusit sa intind foile pentru ca mai de mult am mai incercat varianta asta de placinta cu foi intinse cu mana pe fata de masa dar cu o compozitie diferita dupa o alta reteta si bineinteles ca a fost un fiasco total. Am mai mancat  placinta facuta asa si chiar  imi parea rau ca  nu am retinut reteta, dar ma bucur  ca am descoperit-o acum. De acum cu siguranta nu voi mai cumpara foi de placinta.

Nota mea pentru reteta:
ANIBEITA
ANIBEITA 21 sep 2014, 15:55

Eu am facut aluat pt foi la masina de paine, programul pt aluat( am avut emotii, mai ales ca ma gandeam ca masina nu va respecta pasii indicati, dar stie ea ce sa faca). A iesit perfect, si am folosit ca umplutura: dovleac cu stafide, vanilie, scortisoara si un pic de tarate de ovaz. Le-am uns cu ulei si am picurat cativa stropi de apa rece, inainte sa le bag in cuptor.

adela la la
adela la la 22 nov 2014, 16:21

Salut fetelor! Eu nu m-am complicat sa pun aluatu pe stregar, am intins bine aluatul pe masa cu ulei, nu am vrut sa. Au iesit tare bune, doar ca trebuia sa mai pun foaie de copt, la mine s-a lipit putin de tava. Astazi mai fac odata aceasta reteta minunata, la sigur va iesi mai bine ca prima data. Mersi Lena!!!

 

 

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 22 nov 2014, 21:03

Buna tuturor! Eu le-am facut de nenumarate ori deja si cu diverse umpluturi, in diferite forme, cand sunt ocupata fac aluatul in masina de piine, dar daca am timp primesc placere de la procesul de framintare a aluatului, e atat de elastic si placut la lucrat..
Sunt cele mai adorate in familia noastra, mama le face dintotdeauna acasa si este vestita in sat pentru placintele bune pe care le face.
Bafta tuturor si pofta mare!!!


 

Poza mea pentru reteta:
diana84
diana84 26 nov 2014, 18:15

Mai pun o poza și cind le scot din cuptor

Poza mea pentru reteta:
diana84
diana84 26 nov 2014, 18:16

 

diana84
diana84 26 nov 2014, 18:36

Cam așa! Pofta buna

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elena BM
Elena BM 23 dec 2014, 20:37

Am făcut placinta după aceasta receta si a ieșit tare buna. M-a gândesc sa o fac de azi , sa o îngheț si sa o coc de Crăciun , crezi ca va ieși bine? Mersi anticipat.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 dec 2014, 00:26

Eu le congelez gata coapte si decongelate la microunde sau pe aburi sunt ca proaspete.

timotei
timotei 05 feb 2015, 08:03

La cererea sotului liam prajit in ulei, foarte gustoase. Chear mai tare iau placut la tigae decit la cuptor. Jumate liam copt la cuptor jumate la tigae . Vreau sa zic ca am facut mai multe  bile, ca sa fie mai mici placintele si sa le pot praji

Cristy88
Cristy88 30 ian 2016, 07:55

Buna ziua,am si eu o intrebare,vreau si eu neaparat sa incerc receta,doar ca mama foloseste aceleasi ingrediente adaugind drojdie dar nu intinde aluatul,asadar intrebare este,se va intinde aluatul la fel daca pun drojdie?multumesc

lena
Elena (lena) 30 ian 2016, 09:05

Buna intrebare Cristy, deci treaba este urmatoarea - daca pui doar putina drojdie, vreo 10g aici, aluatul se va intinde tot bine si placintele vor fi mai pufoase. Asta este varianta mea mai imbunatatita a acestei retete. Fac placintele mai mici si ies minunate.

Daca pui drojdie ca la paine, aluatul creste mai repede si pana foile se odihnesc si tu incepi sa-l intinzi el deja se va rupe si nu vor fi asa fine si subtiri foile. In principiu nu imposibil dar se va pierde ceva la finetea placintelor.

AdeleB
AdeleB 13 apr 2016, 05:06

E cea mai buna placinta pe care am facut pina azi, eu am pus un pic de drojdie uscata, sau primit superbe. De acum inainte asta imi este preferata reteta de a face placinte :)