Placinta cu branza de vaci si stafide

Aceasta reteta va recomand neaparat s-o aveti in caietul cu retete, se prepara foarte repede, simplu, cu ingrediente de baza. Placinta este foarte delicioasa, moale, chiar si eu am fost placut impresionata cand am facut-o prima data.

Metoda de preparare este asemanatoare cu cea de la Placinta cu iaurt.

Ingrediente

Foi de placinta
6 buc
Unt
100 g
Branza de vaci
500 g
Oua
7 buc
Zahar
1 pah
Esenta de vanilie
1 buc
Stafide
100 g
Iaurt
200 g

Pasi de urmat

1

Topiti untul la foc mic.

2

Amestecati bine 5 oua, branza de vaci, zaharul si vanilia.  Este f.important umplutura sa fie lichida, daca aveti branza mai uscata, adaugati inca 1-2 oua, sa fie consistenta necesara.

3

Spalati stafidele si le adaugati in amestecul de branza.

4

Incepem sa montam placinta. Aveti nevoie de o tava dreptunghiulara mai adanca. O ungeti cu untul topit si puneti o foaie de placinta, ca sa fie jumatate din ea in tava si alta jumate sa iasa din tava. O ungeti cu unt.

5

Mai puneti 1-2 foi ca sa acoperiti si restul din tava, neaparat sa fie acoperite bordurile si sa fie o rezerva de foaie care sa iasa din tava. Veti vedea la ultimii pasi de ce trebuie asa. Foile le ungeti intre ele cu unt topit.

6

Turnati jumatate din cantitatea de branza.

7

Acoperiti cu inca 2 straturi de foi, depinde de dimensiunea tavii cate foi de placinta veti folosi, eu am pus una indoita in 2 si am obtinut 2 straturi de aluat. Le ungeti cu unt intre ele.

8

Turnati cealalta jumatate din branza, si incepeti sa acoperiti cu foile care erau puse la bordurile tavii, cele din afara. Nu uitati sa ungeti cu unt fiecare foaie.

9

Aici vedeti cum arata placinta finala, impachetata bine cu foile laterale.

10

Amestecati bine iaurtul cu 2 oua si 1-2 linguri de zahar.

11

Turnati acest amestec peste placinta si il intindeti sa fie uniform pe toata suprafata. Apoi cu un cutit intzepati din loc in loc toata placinta.

Important! Nu folositi prea multe foi de placinta, 5-6 bucati sunt suficiente, altfel placinta va fi mai uscata si nu atat de fina.

12

O puneti la cuptor si lasati sa se rumeneasca bine la temperatura medie. Cand este gata o scoateti si lasati sa se raceasca. Cand o scoateti din cuptor va fi mai umflata un pic, pe parcurs ce se raceste se va lasa.

13

Placinta se poate servi atat rece cat si calda, eu am presarat putin nuca de cocos peste ea.

Pofta buna!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

lena
Elena (lena) 24 feb 2016, 11:30

Este o tava de 23x33cm, dar merge facuta placinta si in tava de aragaz simpla.

Elena-M
Elena-M 24 feb 2016, 11:20

Lena, ce dimensiuni are tava din poze? Si din ce material e?

Incerc sa-mi dau seama daca am nevoie de o tava noua pentru aceasta reteta. :)

 

Multumesc frumos, 

Elena

 

 

 

 

 

lena
Elena (lena) 23 feb 2016, 14:56

Este o alta reteta, merele se dau prn razatoare, se amesteca cu zahar si nuci. Foile se ung cu unt sau ulei. Cautati placinta cu mere si aluat din foi, sigur gasiti varianta care va intereseaza.

Melanie
Melanie 20 apr 2015, 14:38

Fac din nou aceasta placinta delicioasa si am observat ca nu am postat pana acum nuciun comentariu si nicio poza! Este minunata! Iata o poza mai veche!

Poza mea pentru reteta:
sdualexandra
Alexandra (sdualexandra) 05 mai 2014, 13:27

Este foarte buna, am facut-o dar am trecut peste faza cu stafidele pentru ca nu imi plac :)) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 20 feb 2012, 23:05

E placinta mea preferata, e delicioasa 

Poza mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 aug 2011, 23:23

E foarte buna si rapida. Super!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 20 sep 2010, 15:25

Sa se lege frumos compozitia adaug 3 linguri de gris. daca branza este inchegata bine si nu am destule oua in loc de un ou adaug 2 linguri cu smantana.

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 31 ian 2010, 00:33

multumes lena pentru reteta am sa o scriu si cu prima ocazie o voi face

Nota mea pentru reteta:
milica
milica timaru (milica) 28 ian 2010, 18:44

este fff buna am facut.o si o sa o mai fac este delicioasa va multumim de retete

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile