Placinta cu branza de vaci si stafide

      Aceasta reteta va recomand neaparat s-o aveti in caietul cu retete, se prepara foarte repede, simplu, cu ingrediente de baza. Placinta este foarte delicioasa, moale, chiar si eu am fost placut impresionata cand am facut-o prima data.

Metoda de preparare este asemanatoare cu cea de la Placinta cu iaurt.

Ingrediente

Foi de placinta
6 buc
Unt
100 g
Branza de vaci
500 g
Oua
7 buc
Zahar
1 pah
Esenta de vanilie
1 buc
Stafide
100 g
Iaurt
200 g

Pasi de urmat

1

Topiti untul la foc mic.

2

Amestecati bine 5 oua, branza de vaci, zaharul si vanilia.  Este f.important umplutura sa fie lichida, daca aveti branza mai uscata, adaugati inca 1-2 oua, sa fie consistenta necesara.

3

Spalati stafidele si le adaugati in amestecul de branza.

4

Incepem sa montam placinta. Aveti nevoie de o tava dreptunghiulara mai adanca. O ungeti cu untul topit si puneti o foaie de placinta, ca sa fie jumatate din ea in tava si alta jumate sa iasa din tava. O ungeti cu unt.

5

Mai puneti 1-2 foi ca sa acoperiti si restul din tava, neaparat sa fie acoperite bordurile si sa fie o rezerva de foaie care sa iasa din tava. Veti vedea la ultimii pasi de ce trebuie asa. Foile le ungeti intre ele cu unt topit.

6

Turnati jumatate din cantitatea de branza.

7

Acoperiti cu inca 2 straturi de foi, depinde de dimensiunea tavii cate foi de placinta veti folosi, eu am pus una indoita in 2 si am obtinut 2 straturi de aluat. Le ungeti cu unt intre ele.

8

Turnati cealalta jumatate din branza, si incepeti sa acoperiti cu foile care erau puse la bordurile tavii, cele din afara. Nu uitati sa ungeti cu unt fiecare foaie.

9

Aici vedeti cum arata placinta finala, impachetata bine cu foile laterale.

10

Amestecati bine iaurtul cu 2 oua si 1-2 linguri de zahar.

11

Turnati acest amestec peste placinta si il intindeti sa fie uniform pe toata suprafata. Apoi cu un cutit intzepati din loc in loc toata placinta.

Important! Nu folositi prea multe foi de placinta, 5-6 bucati sunt suficiente, altfel placinta va fi mai uscata si nu atat de fina.

12

O puneti la cuptor si lasati sa se rumeneasca bine la temperatura medie. Cand este gata o scoateti si lasati sa se raceasca. Cand o scoateti din cuptor va fi mai umflata un pic, pe parcurs ce se raceste se va lasa.

13

Placinta se poate servi atat rece cat si calda, eu am presarat putin nuca de cocos peste ea.

Pofta buna!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

nina (28 January 2010, 18:12)

PENTRU DUMINICA CAND AM MUSAFIRI E PERFECTA!!!

milica
milica (28 January 2010, 18:44)

este fff buna am facut.o si o sa o mai fac este delicioasa va multumim de retete

satmareanu (28 January 2010, 19:37)

bun bun dar cum ramine cu foile de placinta cum le fac?ma ajuta cineva?multumesc...

 

lena
lena (28 January 2010, 19:42)

Foile de placinta de obicei se vand, se mai numesc aluat  Filo, se vinde la acelasi raion cu aluatul de foietaj. Daca vrei sa-l faci acasa, ai putea sa-l faci aproximativ asa ca la reteta de Placinte cu branza dupa reteta soacrei mele, le-am postat saptamana asta pe site.

satmareanu (28 January 2010, 20:27)

multumesc lena eu sint sofer de meserie si as fi fericit daca as gasi aluatu gata ca nu prea am timp dar iubesc gatitul

 

milica
milica (28 January 2010, 20:49)

sunteti o mare doamna si o dulciuta ca ne raspundeti la comentarii inseamna ca va place ceia ce faceti suntem mindria  DE LA.LENA  eu sunt din moldova si va citesc retele si sunt mindra ca am ce invata asa batrina cum sunt  multumim si va pupam milica

lena
lena (28 January 2010, 22:06)

Multumesc Mult! Ma bucur sincer ca va place si este util site-ul

mioara (29 January 2010, 19:25)

super delicioasa doar ca eu nu am foi de placinta pt ca eu locuiesc in strinatate.

vero79 (31 January 2010, 00:33)

multumes lena pentru reteta am sa o scriu si cu prima ocazie o voi face

Tudor Crina (02 June 2010, 22:12)

  Cred ca este ffff buna, am sa incerc si eu la sf saptamanii. Va pupam

amalia80 (20 September 2010, 15:25)

Sa se lege frumos compozitia adaug 3 linguri de gris. daca branza este inchegata bine si nu am destule oua in loc de un ou adaug 2 linguri cu smantana.

Ellena
Ellena (11 October 2010, 15:49)

felicitari pentru retete,am incercat din ele si sunt f.bune...

Ellena
Ellena (11 October 2010, 15:54)

buna lene vreau sa te intreb ce fel de branza ai folosit?in italia nu prea au branza asa buna,ce imi place mie e branza "feta"...pot folosi aceasta branza?

 

vio2011
vio2011 (25 July 2011, 11:57)

un gust divin! super gust! felicitari !....

Pau Buli
Pau Buli (30 August 2011, 23:23)

E foarte buna si rapida. Super!

Cori
Cori (20 February 2012, 23:05)

E placinta mea preferata, e delicioasa 

YRY (19 April 2012, 15:22)

am facut placinta ieri si l-am uimit pe sotul meu. super!!!!!

monica-valentina (25 September 2012, 03:03)

 ms mult e o placinta extraordinara

 

monica-valentina (25 September 2012, 03:07)

 Si de ce spun asta ,ptr ca de doua zile de cind am descoperit site-ul tau si am dat de placinta asta nu mai am somn.Azi am cumparat foile de placinta ,eu locuiesc in Calgary si sper ca am cumparat bine Phyllo pastry sheets ,am venit acasa si m-am si apucat de treaba ,acum astept sa se coaca si sigur voi dormii la noapte MS mult 

monica-valentina (28 September 2012, 20:32)

 o intrebare -am o verisoara in Portugalia si nu stie unde ar putea gasii foile de placinta .Poate ma ajuta cineva?

 

lena
lena (28 September 2012, 20:36)

Sa intrebe de Aluat FILO, cam asa le spune mai international. :)

nicolroberta (28 December 2012, 12:12)

cea mai buna placinta cu branza mancata vreodata,multumesc

ancaburtea (14 April 2013, 09:11)

 Delicioasa!

Multumim pentru reteta!

OanaPavel (03 October 2013, 12:23)

 la cate grade sa dam la cuptor placinta?

OanaPavel (03 October 2013, 12:23)
lena
lena (03 October 2013, 14:19)

180-200 grade

daliana (08 January 2014, 19:59)

 Foarte buna, si e foarte rapida, s-o incercati si voi

sdualexandra
sdualexandra (05 May 2014, 13:27)

 Este foarte buna, am facut-o dar am trecut peste faza cu stafidele pentru ca nu imi plac :)) 

Tirina (25 November 2014, 21:55)

 Este superrrrr buna!Eu am inlocuit stafidele cu visine(nu-mi plac stafidele) si pot sa spun ca este cea mai buna placinta cu branza pe care am mancat-o vreodata!Si nici macar nu s-a racit inca insa nu am mai rezistat :)).Nota 10!