Chec cu faina integrala, de secara si banane

Nota 5 (3 voturi)
*****

Inca o reteta dietetica si foarte gustoasa, chiar nu m-am asteptat sa fie atat de bun chec-ul - are un gust asemanator  cu Checul de banane. Nu este foarte dulce, daca va place si aveti voie mai dulce, mai adaugati o jumatate de pahar de zahar.

Ingrediente

Faina integrala de grau
1.5 pah
pahar de 300 ml
Faina de secara
0.5 pah
Zahar de trestie
0.5 pah
Nuci
0.5 pah
Praf de copt
2.5 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Lapte batut/Iaurt/Chefir
1 pah
Perle de branza(Cottage cheese)
100 g
Oua
2 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Banane
1 buc
o banana mai mare sau 2 mai mici

Pasi de urmat

1

Amestecati intr-un bol toate ingredientele uscate - faina, nucile maruntite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si sarea.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 1
2

In alt bol amestecati ingredientele lichide  - ouale, iaurtul, branzica, esenta de vanilie, uleiul si banana taiata marunt.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 2
3

Acum adaugati amestecul lichid la cele uscate.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 3
4

Amestecati bine aluatul, daca vedeti ca este prea gros mai adaugati iaurt, sa fie un aluat ca o smantana mai densa.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 4
5

Turnati aluatul intr-o forma de chec mai mare, sau in 2 mai mici - checul creste destul de mult si poate sa va iasa din tava. Asterneti tava de chec cu hartie de copt.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 5
6

Puneti la cuptor la temperatura medie, si lasati pana se rumeneste bine, aproximativ o ora.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 6
7

Lasati 10 min in tava apoi il intoarceti pe un fund sau farfurie sa se raceasca complet.

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 7
8

Apoi il feliati si presarati cu putina scortisoara, daca va place.

Pofta Buna!

Chec cu faina integrala, de secara si banane - Pas 8
Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: aynmark blog

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali (03 February 2010, 11:14)

Buna reteta, neaparat am s-o incerc si eu.

Vera (03 February 2010, 16:26)

Foarte interesanta reteta!Ma bucur ca gasesc aici retete sanatoase.

eli
*****
eli (03 February 2010, 21:43)

foarte interesant si sanatos! Felicitari pt toate retetele apetisante pe care ni le oferi!

*****
nina (04 February 2010, 01:00)

nota zece!!!e ceea ce cautam!!!multumesc!!

Valentina (06 February 2010, 15:59)

un DELICU!multumesc LENA

Techgirl (09 April 2010, 17:17)

Hello! Care este zaharul asta de trestie? Ala maro de canna? Crezi ca are ceva daca pun zahar normal?

lena
lena (14 April 2010, 14:16)

Scuze de raspuns intarziat, am fost plecata la tzara si nu aveam net, am citit abia acum mesajele. Da, poti folosit orice zahar ai - aici am pus de trestie pt ca este mai sanatos is il aveam in casa. El este mai maro, si se gaseste acum la orice supermarket.

*****
violeta tulbu (05 November 2010, 10:29)

trebuie sa incerc si eu

Creatiffa (25 November 2013, 20:04)

 Destul de bun checul. Buna ideea! L-am facut si eu si s-a terminat repede.

ramona d. (20 March 2014, 16:03)

Buna Lena!Se poate face acest chec si cu alte fructe in loc de banane? Iti multumesc! O zi buna!

 

lena
lena (20 March 2014, 18:10)

Cred ca merele s-ar potrivi, desi in aroma bananelor este tot farmecul.

Newsletter retete
Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena