Hrisca cu ciuperci

Nota 5 (7 voturi)
*****

      O mancare foarte gustoasa, sanatoasa si satioasa - am mai scris despre hrisca si am postat Cum se fierbe corect hrisca. Acum incep cu aceasta reteta de mancare cu hrisca, ca tot suntem in post, si este foarte important sa ne alimentam corect si sanatos.

Ingrediente

Hrisca
1 pah
de 300 ml
Ciuperci albe proaspete
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Sare
1 linguri
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Fierbem hrisca  ca aici - Cum fierbem corect hrisca

Hrisca cu ciuperci - Pas 1
2

In acest timp, cat fierbe 30-40 de min hrisca - facem ciupercile. Se curata, se spala, apoi se taie rondele si se pun la calit cu ulei intr-o tigaie mai mare. Amestecati periodic si lasati pana incep sa se rumeneasca.

Hrisca cu ciuperci - Pas 2
3

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt - se adauga la ciuperci cand acestea incep sa se rumeneasca. Amestecati si lasati la foc mediu sa se caleasca impreuna.

Hrisca cu ciuperci - Pas 3
4

Sunt gata cand se inmoaie si se rumeneste usor si ceapa, adaugati putina sare, ierburi uscate, amestecati si lasati la foc mic-mic pana este gata hrisca.

Hrisca cu ciuperci - Pas 4
5

Apoi se adauga peste ciuperci hrisca fiarta, daca nu tineti post puteti adauga si o bucatica mica de unt.

Hrisca cu ciuperci - Pas 5
6

Amestecati atent (nu exagerati cu amestecatul sa nu o faceti terci) toata compozitia, gustati de sare, si mai lasati 10-15 min la foc mic, sub capac sa se patrunda toate aromele.

Hrisca cu ciuperci - Pas 6
7

De obicei hrisca se serveste calda, ca mancare principala sau garnitura la alte macaruri, si merge perfect cu orice muratura preferata.

Pofta Buna!

Hrisca cu ciuperci - Pas 7
Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lutu
lutu (18 February 2010, 07:22)

Lena draga esti fenomenala.Retele tale ne fac sa nu mai fim stresate ca nu stim ce sa mai gatim.Iti multumesc si ma bucur ca am intrat in siteul tau,

Felicitari si succes in continuare.

 

lutu
*****
lutu (18 February 2010, 07:24)

alinastoica (18 February 2010, 13:13)

ce e aia hrisca?mi se pare interesanta reteta dar nu stiu ce e aia

lena
lena (18 February 2010, 13:15)

Alina, citeste atent reteta, explicatiile de la inceputul textului, link-urile si ai sa gasesti. Chiar mi se pare absurd sa incep din nou povestea in comentarii - doar iti spun ca este o cereala, la fel cum este orezul si altele.

marinaily (24 February 2010, 14:42)

multumesc , ne destainui mici secrete dar care fac minuni , iata eu nu stiam ca nu trebuie sa mesteci hrisca,intradevar e mai intreaga si are aspect mai frumos , multumesc de acest minunat site ,e atit de simplu tot ,nu te ratacesti in el , bafta in continuare Lena ,

*****
pusuc (24 February 2010, 15:27)

Felicitari,Lena!

Hrisca este excelenta si in tratarea diabetului,in combinatie cu iaurt...

Galia
*****
Galia (23 March 2010, 16:06)

O solutie perfecta de a mai lasa stomacul sa se odihneasca

bocsa (05 September 2010, 22:48)

Desi am ceva ani, acum aud pentru prima data de hrisca.Cum arata? Parca ar fi apracas?

lena
lena (06 September 2010, 08:15)

Se gaseste la magazinele naturiste, poti sa ceri si sa vezi cum arata direct acolo - este mai marunta decat arpacasul si fierbe mult mai repede. Si aroma o deosebeste, nu este nici la gust, nici  la forma, doar ca la fel este o cereala.

sirius
sirius (18 October 2010, 19:31)

in Republica Moldova e un fel de carnita,sa zic asa.ei folosesc hrisca saptamanal, ca sa nu spun zilnic.nasii nostrii sunt de acolo,si dimineata o mananca cu miere.....mie nu-mi prea place,dar e sanatoasa si merita......mancata

didyana05 (28 November 2010, 14:21)

Buna tuturor! Am facut si eu si e delicios!! A fost pt prima data cand am mancat hrisca si imi place, are un gust bun. Eu am fiert mai multa, asa ca la final am zis sa fac si un desert si am adaugat putina miere peste hrisca ramasa, si acela a fost desertul. Acum nu stiu daca e bine si indicat sa fac asa, sau poate nu e sanatos.. astept pareri. :D

bocsa (28 November 2010, 19:10)

Cred ca este foarte sanatos desertul.Sunt toate ingrediente naturale si mierea si hrisca.

TatianaD
*****
TatianaD (26 January 2011, 18:09)

Mancarica a iesit foarte buna si interesanta. Nu ma innebunesc dupa hrisca desi stiu ca are proprietati excelente... pur si simplu nu e pe placul meu. Sotul insa a apreciat mult combinatia Cred ca la acest preparat ar merge si un pic de nuca taiata marunt, dar las la aprecierea personala a fiecaruia. Merita degustata! A, si apropo, la mine hrisca a fiert mult mai repede, in circa 20 min., dar era si prajita un pic inainte de fierbere...

Tania Meghega
*****
Tania Meghega (29 February 2012, 12:09)

Mia placut foarte mult combinatia asta, si mai ales ce buna a iesit. Acum ca e post merita incercata. .

 

*****
dynamic1 (14 March 2012, 10:57)

As dori sa va cer o recomandare legata de ierburile uscate pe care sa le adaug. Ar fi ok cimbru, busuioc, ierburi de provence? Ce imi recomandati? Multumesc.

lena
lena (14 March 2012, 11:02)

 Sunt bune aici patrunjel uscat, ierburile de provence si piperul. Mai multe strica...

Kolea (11 April 2012, 20:35)

Hrisca cu ciuperci este intradevar o mancare delicioasa!Dar si sanatoasa! Cel putin, asta-i opinia mea.

LicaStar
LicaStar (21 March 2013, 23:13)

E foarte interesanta combinatia si gustoasa, dar mai ales - sanatoasa.

georgypopa (19 April 2013, 21:36)

Mai fetelor, nu va suparati pe mine, dar uneori puneti niste intrebari ...de ma omorati cu zile. Nici eu nu stiu multe dintre  ingredientele utilizate pe aici, dar in primul rand ca de cele mai multe ori d-na Lena le si arata prin fotografiile retetelor si daca cumva nu sunt de aceea exista Google dragutelor unde poti gasi si "ce este aia" si "cum arata", ca daca tot utilizam internetul sa gasim diferite retete sa-l utilizam fara sa sacaim administratorul. Succes in bucatarie tuturor!

tanicelu (08 June 2013, 13:07)

eu sint din R. Moldova si chiar m-a amuzat intrebarea cu "ce este hrisca". apoi m-am documentat ca nu prea e folosita in Romania sau chiar deloc. sint de acord cu georgypopa pe net gasiti tot ce doriti! bafta si pofta buna tuturor!

georgypopa (15 June 2013, 19:17)

Multumesc mult tanicelu, nu vreau sa fiu rautacioasa,dar chiar se exagereaza uneori.

tiki
*****
tiki (25 August 2013, 22:46)

Am auzit de hrisca de la actorul Jean Paler la emisiunea "Cireasa....",ca el, avand o problema de sanatate mananca hrisca la toate mesele. Si e satul saracu. Acuma, adica de cateva luni vazand si la tine, am luat si eu, si am facut de vreo 3 ori. Chiar ca-mi place. Dar ma gandesc ca multa, tot ingrasa.O sa ma uit la calorii. Sa vad acuma. Ooooooooo,fain,numai 92. Asa ca pot manca linistita. Vad ca e o perioada de liniste la tine. Dar e de inteles,De unde sa mai "scoti" atatea retete.Sau poate suntei in concediu cu Printesa. Dar noi tot asteptam.Pupici.

Maggy (04 February 2014, 18:00)

 Lena, am observat ca de obicei folosesti ciuperci albe. (alea de le zice si champignon banuiesc ca folosesti ) . Intrebarea mea: se pot folosi si alte soiuri de ciuperci? (alea maro, de ex. ? )

lena
lena (04 February 2014, 18:37)

Dap, folosesti de care ai si va plac.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena