Hrisca cu ciuperci

O mancare foarte gustoasa, sanatoasa si satioasa - am mai scris despre hrisca si am postat Cum se fierbe corect hrisca. Acum incep cu aceasta reteta de mancare cu hrisca, ca tot suntem in post, si este foarte important sa ne alimentam corect si sanatos.

Ingrediente

Hrisca
1 pah
de 300 ml
Ciuperci albe proaspete
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Sare
1 linguri
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Fierbem hrisca  ca aici - Cum fierbem corect hrisca

2

In acest timp, cat fierbe 30-40 de min hrisca - facem ciupercile. Se curata, se spala, apoi se taie rondele si se pun la calit cu ulei intr-o tigaie mai mare. Amestecati periodic si lasati pana incep sa se rumeneasca.

3

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt - se adauga la ciuperci cand acestea incep sa se rumeneasca. Amestecati si lasati la foc mediu sa se caleasca impreuna.

4

Sunt gata cand se inmoaie si se rumeneste usor si ceapa, adaugati putina sare, ierburi uscate, amestecati si lasati la foc mic-mic pana este gata hrisca.

5

Apoi se adauga peste ciuperci hrisca fiarta, daca nu tineti post puteti adauga si o bucatica mica de unt.

6

Amestecati atent (nu exagerati cu amestecatul sa nu o faceti terci) toata compozitia, gustati de sare, si mai lasati 10-15 min la foc mic, sub capac sa se patrunda toate aromele.

7

De obicei hrisca se serveste calda, ca mancare principala sau garnitura la alte macaruri, si merge perfect cu orice muratura preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

GiuLi
GiuLi 06 apr 2016, 11:29

Felicitari pentru retete si mai ales felicitari pentru ca nu esti egoista si ne spui si secretele...nota 10 !

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 04 feb 2014, 18:37

Dap, folosesti de care ai si va plac.

Maggy
Maggy 04 feb 2014, 18:00

Lena, am observat ca de obicei folosesti ciuperci albe. (alea de le zice si champignon banuiesc ca folosesti ) . Intrebarea mea: se pot folosi si alte soiuri de ciuperci? (alea maro, de ex. ? )

tiki
tiki 25 aug 2013, 22:46

Am auzit de hrisca de la actorul Jean Paler la emisiunea "Cireasa....",ca el, avand o problema de sanatate mananca hrisca la toate mesele. Si e satul saracu. Acuma, adica de cateva luni vazand si la tine, am luat si eu, si am facut de vreo 3 ori. Chiar ca-mi place. Dar ma gandesc ca multa, tot ingrasa.O sa ma uit la calorii. Sa vad acuma. Ooooooooo,fain,numai 92. Asa ca pot manca linistita. Vad ca e o perioada de liniste la tine. Dar e de inteles,De unde sa mai "scoti" atatea retete.Sau poate suntei in concediu cu Printesa. Dar noi tot asteptam.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dynamic1
Mihai (dynamic1) 14 mar 2012, 10:57

As dori sa va cer o recomandare legata de ierburile uscate pe care sa le adaug. Ar fi ok cimbru, busuioc, ierburi de provence? Ce imi recomandati? Multumesc.

Nota mea pentru reteta:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 29 feb 2012, 12:09

Mia placut foarte mult combinatia asta, si mai ales ce buna a iesit. Acum ca e post merita incercata. .

 

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 26 ian 2011, 18:09

Mancarica a iesit foarte buna si interesanta. Nu ma innebunesc dupa hrisca desi stiu ca are proprietati excelente... pur si simplu nu e pe placul meu. Sotul insa a apreciat mult combinatia Cred ca la acest preparat ar merge si un pic de nuca taiata marunt, dar las la aprecierea personala a fiecaruia. Merita degustata! A, si apropo, la mine hrisca a fiert mult mai repede, in circa 20 min., dar era si prajita un pic inainte de fierbere...

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 23 mar 2010, 16:06

O solutie perfecta de a mai lasa stomacul sa se odihneasca

Nota mea pentru reteta:
pusuc
pusuc 24 feb 2010, 15:27

Felicitari,Lena!

Hrisca este excelenta si in tratarea diabetului,in combinatie cu iaurt...

Nota mea pentru reteta:
lutu
lutu 18 feb 2010, 07:24

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile