Tort cu zmeura si ciocolata (reteta raw-vegan)

Am descoperit acest tort pe Blogul Floridecires - si am zis ca neaparat trebuie incercat. L-am facut acum de curand, a fost foarte simplu si repede, am si improvizat putin... dar oricum a fost un tort interesant. Data viitoare cand il fac, voi avea blender si cred ca voi face mici modificari in reteta. Aici voi da reteta asa cum am facut eu cu schimbarile care mi se par utile.

Ca si impresie - tortul este sanatos,  foarte ciocolatos, dulce si satios, nu puteti manca mai mult de o felie mica o data.

Conditie obligatorie inainte sa va apucati sa-l faceti, este sa aveti un blender bun sau o masina de tocat carne. Nu am avut zmeura proaspata si am folosit din aia congelata, plus am mai pus si niste visine congelate deasupra.

Ingrediente

Curmale uscate fara samburi
600 g
400g pentru blat si 200g pentru crema
Nuci
3 pah
Praf de cacao
2 linguri
1 pt blat si 1 pt crema
Avocado
1 buc
aveti grija sa fie unul copt, trebuie sa fie moale cand il apasati
Miere
2 linguri
sau sirop de agave - indulcitor natural care se gaseste la magazinele naturiste
Zmeura
200 g
sau zmeura congelata, dar cred ca ar merge foarte bine si cu capsuni sau visine

Pasi de urmat

1

Mai intati facem blatul.

Aici am pus nucile si curmalele inainte sa le dau prin masina de tocat.

2

Apoi maruntiti bine nucile si curmalele, in blender sau asa cum am facut eu  - in masina de tocat.

3

Adaugati 1 lingura de cacao -  eu am pus pudra de carob, inlocuitorul natural de cacao, si am gresit - are un gust mai ciudat, plus ca innegreste rau blatul, ma mult decat cacao.

4

Framantati ingredientele de la pasul anterior, sau daca faceti in blender - blendati pana se aduna toata ingredientele in forma de bila. Eu am facut cu mainile - daca observati ca nu se aduna ingredienetele mai puneti curmale maruntite sau blendate.

Impartiti aluatul in 2 bile si puneti la frigider pana faceti crema.

5

Blendati curmalele impreuna cu mierea - sau le dati prin masina de tocat si apoi adaugati mierea.

6

Adaugati la compozitia anterioara 1 lingura de cacao si avocado curatit si taiat bucatele mici. Blendati totul bine.

Eu am dar prin masina de tocat si avocado si am amestecat toate ingredientele cu lingura.

7

Asa ar trebui sa fie crema ca si consistenta, desi la mine nu a fost foarte uniforma consistenta, pentru ca nu am folosit blenderul. Daca iese prea groasa, adaugati putin lapte de soia sau apa calduta si o amestecati, ca sa o puteti unge usor pe blat.

8

Pentru a forma tortul aveti nevoie de o forma rotunda de tort mai mica, sau o casoleta rotunda. O asterneti cu folie alimentara.

9

Puneti prima bila de aluat si o intindeti uniform cu mainile pe fundul formei, presati bine.

10

Ungeti blatul cu 2-3 linguri de crema, puneti fructele - zmeura, capsuni, visine, etc.

11

Apoi puneti al 2-lea strat de blat. Aici va recomand sa-l maruntiti bine cu mainile si sa-l presarati peste zmeura, apoi incepeti usor sa presati cu mainile.

12

Apoi usor cu o lingura nivelati acest strat, o inmuiati putin in apa daca se lipeste si se ia blatul dupa lingura.

13

Puneti tortul la frigider pentru o ora. Apoi intoarceti casoleta cu fundul in sus, si scoatei tortul pe o farfurie sau platou de tort.

14

Cu restul de crema ungeti tortul deasupa si de jur imprejur.

15

Asa arata varianta finala a tortului inainte de infrumusetare. De aici puteti improviza cum va place.

16

Eu am dat ciocolata neagra prin razatoare si am infrumusetat cu visine congelate.

17

Aici si o sectiune a tortului, daca veti pune cacao cat am scris aici in reteta nu va fi asa negru.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

igorbt
igorbt (19 February 2010, 10:43)

Wow ce frumos este! Nu credeam inainte ca EXISTA torturi raw-vegan ! La gust este foarte intens si este si foarte satios (ceea ce e si normal, pentru ca nu e din blat pufos si aerisit ca multe alte torturi). Incep sa-mi schim parerea despre vegetarieni (sincer pe cei raw-vegan ii consideram un fel de extremisiti, kamikaze ).

Lilicica (19 February 2010, 11:10)

Arata foarte bine. E si de post, super. Ochisem si eu reteta Inei, dar nu aveam curaj sa o incerc. Acuma ca ai venit cu confirmarea ca e buna, poate cine stie. Nu promit, ca mai am si alte retete de la tine de pe site, care isi asteapta randul si nu vreau sa par neserioasa :d

Lilicica (19 February 2010, 11:12)

Nu promit, dar sper sa o fac, asta aveam in vedere.

miha (19 February 2010, 17:28)

Ce bine arata!

claudia1986 (19 February 2010, 22:37)

arata f bine

 

Mary (19 February 2010, 23:08)

Foarte foarte bun...multumesc pentru idee si site....felicitari Lena !!!

octavian (20 July 2010, 21:27)

arata bine

ambatz84 (18 October 2010, 23:34)

Super! Abia astept sa rasfat pe mama cu ceva bun la prima vizita la casa noua

bursucu4me (29 March 2014, 20:30)

Foarte buna!!!

LoriB (02 July 2014, 15:35)

 Este excelent! L-am facut si-l voi mai face, cu siguranta! Eu am pus capsuni, nu aveam atunci zmeura desi o prefer. 

 

 

tantzi (14 August 2014, 16:04)

 Excelenta reteta ! Felicitari, Lena !

Narcisa.tr (16 December 2014, 09:46)

 Este o reteta buna si sanatoasa. O singura problema am avut cu ea, trebuia probabil sa folosesc de 2 sau de 3 ori cantitatea ingredientelor sa-mi iasa atat de mare. La cantitatea de mai sus si o forma de tort cu diametrul de aproximativ 25cm, a iesit foarte subtire tortul.